Utazás során szállodába, panzióba, vagy apartmanba mentek szívesebben?
Szerintem nagyon ritka,hogy ebben a három kategóriában hasonló árat találj.
A szolgáltatás minősége pedig pont az ár miatt eltérő.
Az utazás célja határozza meg,hogy hová foglalok.
Legtöbbször a fotók és a vendég értékelés a mérvadó.
Én leginkább a hoteleket szeretem, ahol van éjjel-nappal recepció. Nem szeretem, hogyha egyeztetni kell a tulajjal, többször előfordult már, hogy nem volt ott időben, hívni kellett, nehézkes volt a kommunikáció. (Pl olasz volt a szállásadó és nem nagyon beszélt angolul)
A másik oldalról nagyon szimpatikus lenne a magánszállás, de ezek a kezdeti problémák elveszik a kedvemet. Volt olyan is, hogy alig találtam meg, mert a Google maps teljesen máshova vezetett a Booking.com-on, egy másik településre és a telefont sem vették fel, pedig előre volt fizetve. Ezzel szemben egy hotelt általában könnyebb megtalálni.
Ha egyedül megyek, főleg hostelezem. Barátokkal vagy családdal főként hotelbe járunk. Én szeretem egy nyaraláson a svédasztalos reggelit, mert a hotelrántotta a kedvenc kajáim közt van, ami furcsa perverzióm, de imádom na. Viszont ha olyan helyre megyünk, ahol nem akarunk a hotel rendjétől függni, akkor apartman. Illetve én mindig szét szoktam nézni apartmanok között is, mert sokszor indokolatlanul jó áron ki lehet fogni fullos apartmant. Életem legjobb élménye volt egy római apartman, gyönyörű lakás, 3 hálószobával, minden helyiségben klíma, két erkéllyel, felszerelt konyhával és öten fizettünk 150.000 forintnyi eurót, ami leosztva 6000/fő/éj a Colosseum szájában.
Egyébként szerintem mindegyik másért jó. Ha a cél csak és kizárólag a tengerparton fekvés, akkor jól tud esni pár napra egy all inclusive tömeghotel. Ez az én ízlésemtől elég messze áll, az én barátim viszont hostelbe nem mennének sose.
Szóval igények, árak egyeztetése az első, meg az se hátrány ha nem 100 km-re van a városközponttól.
Egyértelmű a hotel.
Ha már nyaralás/üdülés, akkor ne azzal foglakozzak, hogy hol van a közelben egy étterem, vagy hogy melyik boltba vásároljak.
Nekem a félpanziós forma jön be, svédasztalos reggelivel és vacsorával. Így szabad az egész napom, és magam választhatom meg hogy mikor, és hol ebédelek, továbbá a standard hotelkonyha mellett kipróbálhatok valami helybéli érdekességet vagy specialitást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!