Magyarországon melyek azok a történelmi várak, amiket mindenképpen látnia kell egy magyarnak élete során, annyira gyönyörűek?
Ha nem is kifejezetten a szépsége miatt: Eger, ami nagyon alap, illetve Visegrád, ami szerintem szebb. Ezen felül nekem legjobban Sirok, Csesznek tetszettek, mert van egyfajta "romosabb" érzet (bár végülis azok). Ami úgy egyben van és nagyon tartalmas program az Gyula, Sümeg és Diósgyőr, ide gyerekekkel is érdemes menni. Viszont a klasszikus érzés a sok felújítás miatt itt jobban elmarad, de az értékéből nem von le. Sok programlehetőség van főszezonban (íjbemutató, állatsimogató, családbarát tárlatvezetés, kézműves programok).Én a kötelezők listájára Szigetvárt tenném történelmi jelentősége miatt és Sárospatakot a Rákóczi múzeum miatt, noha ez utóbbi kettő messze nem a legimpozánsabb várak.
Szubjektív élmény, de Hollókő szerintem abszolút kihagyható. Szigligetre meg kizárólag jó időben érdemes menni, mert egy ködösebb, borongósabb nap az élményt szinte nullára redukálja.
Amúgy kisebb várak, például Csókakő is tetszettek nekem, igaz oda túrázni mentem és csak útba esett, úgy csak azért, hogy megnézzem nem mennék oda.
Visegrádi fellegvár szép is, tartalmas is, jó kirándulás köthető hozzá, kiállítása is van.
De például tetszik Drégelyvár is, a környezet miatt. Vagy Salgó vára összekötve Somoskő várával, mert poén, hogy egyikből látod a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!