Mi a fontossagi sorrend szamotokra egy nyaralas soran?
Én azokat a célpontokat szeretem, ahol jókat lehet túrázni a természetben és tele van természeti látnivalókkal. Lehetőleg kevés turistával, a felkapottabb helyeken is olyan helyen foglalok szállást, amik kevésbé felkapottak (pl. Tenerifén az Anaga hegység környékén, nem pedig a turistagettó Costa Adeje-n). Hotelek, rezortok, wellness szállók kizárva, pici Airbnbket bérlek általában. Legyen a közelben pár autentikus helyi étterem, ahová szinte csak helyiek járnak. Általában autót bérlek, így a távolság annyira nem szempont, néhány éjszakát töltök egy helyen, ilyenkor az a bázis, utána továbbállok más környékre.
Bulizni nem járok, így nem szempont, ha nincs semmi hasonló a környéken az a legjobb, mert akkor az ilyen fajta nyaralások célközönsége se arra lesz amerre én.
Turistakozpontoktol rohadt tavol. Sok etterem, ahova a helyiek jarnak es helyi kaja van. Mivel borozunk, ezekhez gyalogolni lehessen. Egy, ket ora autozas nemzeti parkokhoz, vulkanokhoz, hegy, szikla, erdo stb, ha gyonyoru az ut.
A szallas vagy autentikus haz legyen, vagy olyan szalloda, ahol nem fszfej turistak vannak, hanem sziklamaszo nemetek pl.
Számomra fontos, hogy legyenek hegyek és vidék, a városokat annyira nem szeretem bár néha azokat is megnézem. Ezen kívül jó, ha nincs nagy meleg, azt utalom.
Bulihelyek nekem nem kellenek.
A szállásnál nálam a legfontosabb hogy olcsó legyen.
Attól függ, milyen nyaralás.
Passzív:
- közeli tengerpart (kellemetlen a 37 fokban félórákat gyalogolni le meg vissza)
- olyan kajálda, ahol én is tudok enni (max főzök akkor magamra, de nyaraláskor nem szívesen)
- kézműves sörök
- érdekes város, amit este végigjárhatunk
- minél kevesebb gyerek, bulihely
Aktív:
- jó tömegközlekedés a célpontok megközelítéséhez
- kellemes, száraz húsz fok körüli hőmérséklet
- szép környezet (hegy, domb, túraösvény)
- estére közelben söröző és valami kajálda
- minél kevesebb gyerek, bulihely
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!