Van second security check, ha átszállsz repülővel? Ha az első repétren vettél a duty freeben pálinkát, akkor a második check-nél nem fogják felengedni, nem? Az átszálláshoz a feladott poggyászt nekem fel kell vennem és fel kell adnom a másik géphez?
Figyelt kérdés
Utazom külföldre, szeretnék vinni pálinkát a vendéglátzóimnak. A duty freeben tudom, hogy lehet viszonylag jó pálinkát venni, onnan vinném. Ugyed akkor az kézipoggyászban/duty free szatyorban jönne velem. Viszont át kell szállnom a repülővel, ilyen még nem volt velem.#ital #repülő #repülés #utazás #pálinka #repülőtér #átszállás #Duty Free #security check #biztonsági ellenőrzés
2018. dec. 11. 12:49
1/5 anonim válasza:
Van, igen. De felengedik, mivel speciális zacskóba rakják, amit tilos kinyitni (ha kinyitod, akkor nem engedik fel). A harmadik kérdés teljesen a jegyedtől függő. Ha pl. A-B B-C jegyet vettél, tehat nem egyben, akkor neked kell. Ha vettél egy jegyet A-C-be, akkor nem kell.
2/5 anonim válasza:
Az átszálláshoz a feladott poggyászt nekem fel kell vennem és fel kell adnom a másik géphez?
Ha egyben vetted a jegyet, ahogy elozo irja, altalaban nem kell bajlodni a feladott poggyasszal. Pesten feladod, a celallomason pedig viszont latod a csomagot. De ha az USAba utazol es az USAn belul van az atszallasod, akkor a fenti nem ervenyes. Pl. Budapest - Los Angeles jegyed van (egyben vetted) de Chicagoban vagy New Yorkban van egy atszallasod, akkor ahol belepsz eloszor az USA teruletere ott fel kell venned a csomagot, 5-10 meterrel arrebb vinni es egy masik szalagra ujra feltenni. Ha unios orszagon belul van az atszallasod, akkor nem kell a csomaggal torodni.
De ezt a repteren a becsekkolasnal a pultos neni meg fogja tudni mondani.
3/5 anonim válasza:
De miért írjátok, hogy van második security check?? Ha csak átszáll, akkor nem jön ki a határon, hanem az airsideon marad, azaz nem kell megint atmennie az ellenőrzésen, ha nem megy ki a váróba. A kezipoggyaszban benne lehet akármi, senki sem ellenőrzi le.
4/5 anonim válasza:
Ez az uti celtol fugg. Schengenen belül lehet, hogy nincs, de pl. ha Budapestrol İstanbulon keresztul atszallsz, hogy egy masik varosba repülj orszagon belül, ott peldaul dupla security check van.
5/5 A kérdező kommentje:
Pontosan ez fog történni, közben megtaláltam a reptér honlapján, hogy így lesz. Be kell "jelentkezni" az országba és utána szállhatok át belföldi járatra. Köszönöm a válaszokat.
2018. dec. 12. 22:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!