Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Késtetek már le repülőt?

Késtetek már le repülőt?

Figyelt kérdés

Leginkább az érdekelne, hogy a hazafelé menő repülőt ha lekéstétek, mit csináltatok, de mindenféle sztori érdekelne!

Köszi a válaszokat :)

2018. ápr. 16. 23:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem késtem le repülőt, de a nővérem pár hete lekéste a hazautat. Bár időben elindultunk a reptérre, de baleset miatt több mint 1 órát várakoztunk az autópályán. Hiába értek be az utolsó fél órába, a gépre már nem engedték fel őket. Nem tudtak mit tenni. Vettek újabb repülőjegyeket egy pár órával későbbi járatra.
2018. ápr. 16. 23:47
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A Szovjetunió felbomlása után nem sokkal mentünk volna Vilniusba autóval, majd onnan haza. Akkor még meglehetősen lepukkant hely volt Litvánia fővárosa, nem voltak túl következetesek az útbaigazító táblák és pont elég kihalt volt az egész város, nehezen találtunk olyat, aki segítene a reptérre eltalàlni. Volt még huszonvalahány perc a Malév sztrájk előtti utolsó járat indulásig, de a reptér és a járat kis forgalma ellenére már nem vettek fel minket. Így kénytelenek voltunk a kevés megmaradt dollárunkból egy elég szakadt reptéri tranzitszállóban kivenni egy szobát és a Malév helyi állomásvezetője segített jegyet intézni két nap múlva egy varsói járatra. Este értünk oda, apám reggelre tudott értünk jönni, a terminálon aludtunk egy padon. Aztán egy jó hosszú autókázással értünk haza onnan.

Ez még az a kor volt, amikor elnagyolt papírtérkepek alapján kellett navigálni, a banki átutalás napokat vett igénybe és fapados légitársaságok sem voltak. Plusz a sztrájk.

2018. ápr. 17. 09:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de kétszer közel volt. Elsőnél átszállással utaztam és az első gép késett. 20 percem volt átszállni a világ egyik legnagyobb repterén. Mondjuk ha elkésem átraktak volna a következőre, szóval annyira nem volt vészes. A másodiknál MÁV-val utaztam Pécsről Budapestre. Ferencváros előtt vonat megáll, leszakadt a vezeték. Rengeteget várt a vonat voltak akik már kérték a kalaúzt, hogy nyissák ki az ajtókat. Végül kb. 100 perces késessel bedöcögtünk Ferencvárosba. Még volt időnk, de keresni kellett egy taxit. Csak egy nagyon bunkó taxist találtunk, így elindultunk tömegközlekedéssel. Ott is elkavaradtunk. Végül fogtunk taxit és kb. 50 perccel indulás előtt estünk be. Ajánlom mindenkinek, hogy ha MÁVval utazik induljon el jóval korábban..
2018. ápr. 17. 15:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Del-Franciorszagbol kesve indultunk es a parizsi csatlakozas mar sanszos volt. A legikisero leszallas elott odaultetett az elso osztalyra, az ajtoba, hogy en legyek az elso aki kiszall a gepbol. Futottam a masik terminalba, de a bp-i gepre a kaput mar bezartak. Majdnem elsirtam magam, de nem volt gond, mivel a legitarsasag kesese miatt kestem le a gepet, rogton at is irtak a foglalasomat a 3 oraval kesobb indulo jaratra.

Meg jo hogy volt nalam annyi frank, hogy egy telefont megejtsek anyueknak, mert ok meg mar indultak volna a repterre hogy mindjart erkezem :D

2018. ápr. 17. 23:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Átszállással repültünk volna, de három órával később indult el itthonról a gép itthonról, így lekéstük a csatlakozást. A következő gép másnap ment, így Helsinkiben ragadtunk. A légitársaság nagyon rendes volt, mert egyrészt ha jól tudom díjmentesen kicserélték a jegyet, és még szállást is biztosítottak egy nagyon elegáns hotelben. Transzfert, vacsorát, reggelit is kaptunk. Így aztán lett egy plusz napunk, és még Helsinkit is megnéztük. (Más kérdés, hogy kicsit melegebb hely volt az úticél, és a legtöbb ruhánk amúgy is a nagy bőröndökben volt, így fagyoskodtunk kicsit, de jó volt.)

Egyébként odafelé szerintem rosszabb lekésni, mint hazafelé.

2018. ápr. 19. 15:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Gdanskból repültem Pestre varsói átszállással konferenciáról. Viszont mivel a poggyász 25 percet késett az épphogy elértem volna-csatlakozásomra, lekéstem a gépet. Új jegyet már csak business osztályra tudtam volna venni százezerért, úgyhogy felhívtam a konferenciás utazásszervezőt, aki talált nekem egy vonatot. Ő egyébként varsói, és tök jó fej volt a srác, mert elmondta, merre menjek, mit hogyan, és adott egy pár tippet is, hogy a 4 órás várakozási idő alatt mi mindent nézzek meg, a vonat költségeit meg az alapítvánnyal feleztük.
2018. ápr. 20. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!