Repülőt késtetek már le? Mi történt?
LOL, nem tudom mit lehetett az előző válaszomon lepontozni :D
Nézd, előfordulhat még rutinosabb utazókkal is, hogy közbejön valami váratlan, mindenesetre nem ez a jellemző. Velem ez pár éve történt, előtte se voltak és azóta sincsenek ilyen félelmeim (nem is késtem le gépet ezen kívül, pedig évente minimum 5-6 alkalommal repülök), teljesen felesleges előre parázni szerintem.
Eddig még nem történt ilyen, de mi mindig jóval korábban megyünk a reptérre. Mindig úgy megyünk, hogy 1-2 órát a reptéren kell várnunk, mert ugyebár nem tudhatod, hogy útközben mi történik. Mi mindig vonattal járunk, de egyszer baleset miatt 1 órát állt a vonatunk. De mivel amúgy is korábban indultunk, ezért még időben beértünk. Ezért is nem szeretek úgy tervezni, hogy pont beszállásra érjünk oda.
Igaz a budapesti reptéren nem a legszórakoztatóbb eltölteni 1-2 órát, de külföldieken nyugodtan el lehet sétálni annyit, meg körbenézni egy kicsit, enni, inni.
Szerencsére nem de van olyan rokonom aki majdnem lekéste mert eltévedtek autóval és köd is volt.
Én előtte lévő nap Pesten aludtam és lazán kiértem reggel. Azt nem kockáztattam volna meg egy közel 300.000forintos repülőjegynél hogy elindulok autóval de ha lerobban az autó, vagy baleset történik akkor idegeskedek hogy elérem e a gépet.
Szállás van 10.000 forintért és ha reggeli járattal mész akkor pedig nem kell korán kelned hogy beérj vidékről.
Ha délután repülsz akkor indulj el reggel, a legjobb ha valaki felvisz, nézelődtök egy kicsit, addig a kocsiban tartod a bőröndödet...
Fiatal voltam es Franciaorszag deli reszerol idojaras miatt kesve indult a gepem es a parizsi csatlakozasomat nem ertem el. Pedig a legikisero tudta, hogy ido szukeben vagyok ezert a leszallas elott beultettek az elso ulesre, hogy en legyek az elso, aki a gep ajtajan kiszall. Futottam a masik kapuhoz de mar becsuktak az ajtot. Elsirtam magam ketsegbeesesemben, hogy most mi lesz. Mondtak nyugi, este 8-kor van meg egy jarat, arra ingyen atraktak. Meg jo hogy volt nalam helyi penz igy tudtam telefonalni haza, mert szegeny szuleim mar keszulodtek hogy indulnak ki a repterre mert hamarosan erkezem. Akkoriban nem volt mobil telefon, ugyhogy nagy szerencse, hogy elertem oket a vezetekesen, kulonben fraszt kaptak volna, ha kimennek a gephez en meg sehol...
Az esti 8 oras jaratra en voltam az elso aki betette a labat :)
Tavaly majdnem. Reggel 6-kor indult a járat, 5-kor álltunk be a sorba a biztonsági ellenőrzéshez, de a terminál másik végégig állt a sor, mintha kaját osztanának a Blahán.
Alaposan megcsúsztunk, de szerencsére felengedtek, igaz, a 6:05-ös gépre 5:50-kor szálltunk fel, ez példátlan. Szerintem valami nagy gebasz lehetett a reptéren, ezért is vártak be minket, meg még sok másik utast, mert nem mi voltunk az utolsó beszállók.
Tanultam az esetből: ezen túl minimum két órát rászámolok, még ha hajnalban indul is a gép, mert ezek szerint nem napszakfüggő a kapuk leterheltsége.
Velem pont a héten volt ilyen. :D
Egy órám lett volna átszállni, ami alatt fel kellett volna venni a csomagomat, és újra becsekkolni. Namármost, ez sikerült is volna, ha a csomag nem késik 20 percet. De mire megszereztem a csomagomat, már bezárták a kaput.
Végül már csak business osztályra maradt jegy, ami természetesen nem fért bele a keretbe, így hazamentem vonattal (Varsóban történt az eset, innen egy jó 12 órányira).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!