Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Hogy tudnám visszaszerezni a...

Hogy tudnám visszaszerezni a pénzem a Wizz Air-től?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A következő eset történt velünk.

2017.03.15-én foglaltunk a párommal két jegyet Barcelona-ba 80e Ft-ért 09.13-ai indulással. 2017.09.07-én kaptunk egy emailt, hogy törölték a járatot és az alábbi két opció közül választhatok: A, foglalok egy másik járatot 30 napon belül vagy B, visszatérítik a repülőjegyek árát. Természetesen a B opciót választottam, mivel kifizetett szállásunk és visszautunk volt, muszáj volt mennünk 09.13-án. Találtunk is egy járatot bécsi indulással. Nagyjából fél 9 körül landoltunk és az egészben az a legszebb, hogy a wizz air-es gép mellé "parkoltunk" be, amivel jöttünk volna.... Nyaralásunk után felhívtam őket és azt mondták, hogy kiutalták a pénzt, 15 napon belül megérkezik. Letelt a 15 nap, de a pénz nem érkezett meg. Hívtam ismét az ügyfélszolgálatot, ahol azt tanácsolták, hogy írjak panaszt. Megtettem, de még csak válaszra sem méltattak. Folyamatosan hívom őket szeptember óta, de mindig csak ígérgetés van, vagy semmi válasz. A bankomhoz is bementem, hogy hátha ott lett valami elrontva, de nem látnak semmit, még csak próbálkozást sem. Azt mondták, hogy abszolút nem történt utalás a légitársaságtól. Erről kaptam egy hivatalos levelet is.

Valakivel történt már ilyen? Mit tudok tenni hogy visszakapjam a pénzem? Ha nem muszáj nem szeretnék pereskedni, de a biztonság kedvéért az összes hívás rögzítve lett, amit az ügyfélszolgálattal folytattunk.

Előre is köszönöm a válaszokat! Hátha valaki tud ebben segíteni

(A kártérítést megkaptuk a kesettagepem.hu -nak hála, már csak a jegy ára maradt, ha esetleg valakiben ez is felmerülne)

2018. jan. 6. 09:00
 1/10 anonim ***** válasza:
25%

Jozsef.Varadi@wizzair.com

Írj ide, garantálom, hogy 1-2 napon belül jön a válasz, ő a CEO.

2018. jan. 6. 09:04
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Mindenképp írok neki
2018. jan. 6. 09:12
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
Az első csak viccelt. A vezérigazgatók sosem válaszolnak ügyfelek megkeresésére.
2018. jan. 6. 09:49
 4/10 anonim ***** válasza:
65%
Tertivevenyes ajánlott levél -írásban kötelesek válaszolni
2018. jan. 6. 11:26
 5/10 anonim ***** válasza:
84%

Ilyen előzményekkel én már írogatnék nekik, hanem elmennék egy közjegyzőhöz fizetési meghagyásos eljárást indítani.

Arra elég nagy eséllyel fognak fizetni és nem fognak beleállni egy bukásra ítélt perbe.

2018. jan. 6. 11:46
 6/10 anonim válasza:
80%
Nem lehet, hogy a WizzAir WizzAir számlára utalta vissza? Én tavasszal foglaltam repjegyet késő őszi járatra fizetős kézi poggyásszal. Időközben kiderült, hogy addigra ingyenes lesz ez az opció. Írtam a WizzAirnek egy emailt (nem telefonáltam, mert náluk az is pénzbe kerül), pár órán belül írták, hogy visszaadják a pénzt+20%-ot. Jelentkezett azonnal a pénz, de nem a számlaszámomon, hanem a WizzAir számlámon.
2018. jan. 6. 12:26
 7/10 anonim ***** válasza:
80%
@3 Dehogy vicceltem. Nem a CEO fog direktben válaszolni, de mindig vannak beosztottak, akiknek ez a dolga, csináltam ilyet elég sokáig.
2018. jan. 6. 17:41
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is rögtön az jutott eszembe, hogy a wizz számládon írták jóvá, nem a bankszámládra utalták.
2018. jan. 6. 19:50
 9/10 anonim ***** válasza:
45%
Elképzelhető, de szerintem arról kapott volna e-mailt.
2018. jan. 6. 20:44
 10/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Biztos nincs a wizz számlámon, azt néztem. Valamint külön kértem az email-ben, hogy a bankkártyámra küldjék vissza. Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
2018. jan. 7. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!