Egyedül repülök szombaton, valaki segítene aki már tapasztalt?
Barcelonába repülök egyedül, a Liszt Ferenc repülőtérről.
Repültem már de kicsi voltam, tehát abszolút nem emlékszem.
Online becsekkoltam, nem csak kézipoggyászom van - ennyi a plusz infó.
Valaki le tudná írni mi a menete, merre hogyan kell menni?:)
Talpraesettnek tartom magam, de kora reggel cuccokkal, egyedül jól jönne egy kis guide.:D
21/L
Miért lett az első lepontozva?
Végül is igaza van! 21 éves felnőtt ember csak nem annyira elveszett (hacsak nem szellemileg visszamaradott), hogy ne tudjon boldogulni a reptéren ahol minden szó szerint szájbarágósan ki van írva.
Én nem pontoztam le, már ennyi is támpont azt hiszem. Úgyhogy köszönöm, a lekezelő stílus nem tetszett, de ettől független értékelem a segítőkészséget.
Azt meg ne mondja senki, hogy nem izgulna egyedül 21 évesen vagy 40 évesen is, és nem jönne jól monden segítség.:)
A fentieknél pontosabban: bemész, egy csomót sorbanállsz a megfelelő pultnál (amelyiken a légitársaság logója van, amivel repülsz) és feladod a csomagot. Oldalt lesz egy bejárat, ahol be kell szkennelni a beszállókártyát, így beenged az automata kapu.
Máris bekerülsz egy hosszan kígyózó sorba, ahol levetetik a cipőt (ha vastag talpú, magassarkú, stb), övet, minden fém cuccot, átnézik a csomagod, sőt rosszabb esetben beállítanak a testszkennerbe... Aztán összeszeded magad, és máris megnyílik a kánaán: bejutsz egy hatalmas bevásárlóközpontba.
Bámészkodsz, eszel-iszol, befújod magad legalább háromféle parfümmel :-) Közben vizslatod a monitort, hogy hányas kapun kell kimenni, és kinyitották-e már. Ha kinyitották, egy gyors pisilés, és irány a kapu, főleg fapadosoknál elég messzire kell elgyalogolni, át a hátsó udvaron valami bódéba, ahol újabb félóra sorbanállás következik, majd csoportosan irány a gép, gyalog vagy busszal. Normális járatnál a csápon keresztül egyből a gép gyomrába kerülsz :-)
Én is tavaly 20 év elteltével repültem újra,de tényleg egyszerű volt.Pláne hogy Wizzair-rel mentem és már itthon becsekkoltam 1 héttel előtte,feladandó csomagom sem volt,csak kézipoggyász,tehát ahol a hosszú sor állt,eleve kihagytam,az ellenőrzésnél meg kb.egyedül voltam,úgyhogy gyorsan végigszlalomoztam.Utána mondjuk elbénáztam,mert elfelejtettem,hogy van egy telefon a térdnadrágom oldalsó zsebében is,amit elfelejtettem kitenni,így teljes test-tapit kaptam,még a tenyeremet is szkennelték.Testüregvizsgálat azért szerencsére nem volt.Mindez a hajnali 2 órás kelésnek volt köszönhető.Gyakorlatilag éber álomban voltam még!:D
Ja és én is Barcelonába mentem!: )
Irigyellek, hogy Barcelonába mész:D! Nagyon szeretem azt a várost .
Annak is nézz utána, hogy mit lehet vinni kézipoggyaszban, mert elvehetik ha nem oké, legyen megfelelő a poggyászméret.
Ha nem enged be a kódolvasó (mert engem legutóbb nem engedett be, szólj a személyzetnek).
A biztonsági kontrollnal ne legyen fém tárgy a zsebedben, övet, órát stb le kell venni, de ott úgyis elmondják mit kell csinalnod. Én sokszor megyek fapadossal, a kapu általában egy külső épületben van (ne lepődj meg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!