Tapasztalt repülővel utazós emberkét keresek! Segítenél?
Nem repültem még, idén nyárra tervezem az első ilyen nyaralást.Olaszországba szeretnék utazni, bár a pontos úticélt nem döntöttem el. 2 kérdésem lenne először:
Hol tudom megnézni azt, hogy pl. Budapestről melyik olaszországi városokba van közvetlen repülőjárat?
Illetve a jegyárakról honnan tudok pontos információt szerezni? Mert néhol nevetségesen alacsony (10ezer ft. Milánóba egy jegy a wizzairen, ilyen van?), de egy másik oldalon meg 90ezer. Akkor most hogy is van ez?
Köszönöm a segítséget!
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér honlapján ( [link] ) a menetrend és útvonaltervezőben lehet megnézni, hogy aktuálisan hova vannak járatok. [link] utazas/jaratinformacio/utvonaltervezo
A repülőjegyek árait több helyen is meg tudod nézni. Lesznek számottevő különbségek, érdemes több helyenis megnézni.
Ha már kiválasztottál egy adott járatot, érdemes a légitársaság saját honlapját is megnézni, bár egyáltalán nem biztos, hogy az az olcsóbb.
Olykor 1-1 napot változtatva az utazás időpontján, lényegesen olcsóbb lehet a jegy. Ma már nem egyértelmű, hogy a "fapados" légitársaság olcsóbb, tapasztaltam már az ellenkezőjét. A fenti keresők mindenben keresnek, ha úgy állítod be a keresési feltételeket.
A "Code Share" miatt ugyanaz a járat jöbb légitársaság ajánlatában is megjelenhet, akár eltérő áron. Ilyenkor a flight operator mutatja azt, hogy valójában melyik légitársaság üzemelteti a járatot. Párommal utaztunk már úgy, hogy egyikünk jegye AirBerlin, másikunké FlyNiki volt, és ugyanarra a gépre szólt.
Ha Dunántúli vagy, de akár Budapestről is érdemes megnézni a Bécsi repülőtér (VIE) ajánlatait is. Sok helyre van közvetlen járat, ahova Budapestről nincs, és néha meglepően olcsón.
Köszönöm szépen a kedvességed és a segítséget!:)
Valószínűleg Lombardia régió lesz az úticél. A wizzair oldalán láttam Milánóba járatot 10990ért, de Te annyival összetettebben írtad le ezeket a dolgokat, hogy valószínűleg nagyon sok mindent nem tudok!:D Még sosem utaztam repülővel, így nem vagyok képben a poggyász témával sem, és még nagyon sok mindennel.:D
Ment a zöld!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!