Mit pakoljak? Mire kell figyelni?
14 éves lány vagyok, 8.os
Május 13-16ig Lononba repülünk az angol tanárunkkal, és további 6 osztálytársammal
Annyira várom, hogy az kimondhatatlan
Barátnőmmel(aki jön)egy utcában lakunk, beszéltük, hogy együtt megyünk el megvenni az utazó méretű termékeket, illetve együtt(azaz videóhívasban)pakolunk be(hogy ki ne maradjon semmi)
Úgy lesz, hogy 12.én éjfél körül indulunk itthonról(az péntek)megjövünk a suliból, és átmegyek/ájön, és próbálunk pihenni
Vagy ez marhaság?
Hogy így nem fogunk tudni?
Mert én már most alig tudok aludni, annyira várom már, milyen lesz :)
Pedig már repültem
Miket pakoljak/pakoljunk?
Kézenfekvő lenne a szüleidtől megkérdezni, ők jobban ismerik a szokásaidat, mid van, stb.
Mindenesetre vedd sorra magad, a lábadnál kezdvee, mire mit húzol, és milyen gyakorisággal váltod. Mire a fejed búbjáig érsz, összeáll a ruházat. Ezután lehet sorra venni a tennivalókat. Kézmosás, fürdés, fésülködés, egyéb szükségletek kellékei. Veheted az utazási kellékeket. Bőrönd, táska, szütyő - utazunk repülőn, buszon, mászkálunk gyalog, néhány holmi lesz velünk, hová szoktuk tenni. Jöhet a szórakozás: könyv, leírások, telefon, zenehallgatás, miegymás. Aztán még amit csinálni szoktál. Ne hagyj ki elemi szükségleteket: étel, ital (utóbbi csak a repülőtérig), dokumentumok, igazolványok, pénz.
És mindezt írd le egy listába. Jó lesz a következő utazáshoz is. Bakancslista a neve, tartalmazza az elviendő holmikat.
Kérdés, hogy csak kézpoggyászt vihettek magatokkal a 3 éjszakára, vagy rendes csomagot is?
Mindenképpen kevés dolgot vigyél.
ìrjál listát, mit kell bepakolnod, mert pl ha a telo töltöd itthon marad az elég ciki...
Mindenképpen egy telefon aminek elég üres a memoriája a fényképezéshez... Telefon töltö.
ùtlevél vagy az amivel igazolod magad(személyi?)
Eus biztosítás, és ha az iskola nem kötött, akkor mindenképpen kellene egy utasbiztosítás is.
Aztán kb 2 nadrág(egyikbe mész), 4 felsö. Meleg puli amit könnyen le fel tudsz venni. Ès széldzseki vagy esökabát(vízhatlan). Mindenképpen vízhatlan zárt cipö(ebbe mész), de csak olyan cipö amit már hetek óta hordtál, semmi esetre sem elöször legyen rajtad. Bugyi, zokni.
Fésü, kefe, hajgumi, hajcsat...
Tisztálkodo dolgokmint tusfürdö+fogkrém+fogkefe, azok a minik elegek amit a drogériákban kapni. Egy papír vagy müanyag körömreszelö, ha betörik a körmöd, de sima kisollot ha csak kézid lesz nem fognak felengedni.
Mindenképpen pár betét, ha esetleg közben megjönne.
Ès ha képes vagy egyedül gyógyszert bevenni, akkor pár láz és fájdalomcsillapító. Mindenképpen még sebtapasz.
Koszi nektek, egy kicsi bőröndöt és valami kistaskát vihetünk
#2 nem akkor kéne megjönnie, de jó 5let☺
A táska méretekre nagyon vigyázzatok, ha túl nagyok, pótdíjat kell fizetni. Ha két táskát lehet felvinni, akkor gondolom Ryanairrel mentek.
Nappalra szokásos ruhák, plusz zárt váltás cipő, Londonban jó eséllyel megáztok, erre készülj. A fűtés nem az erősségük, meleg pizsama, ilyesmi legyen nálad. Papucs, törölköző, tisztálkodó szerek. A krémeket, tusfürdőt, stb. max. 1 decis kiszerelést vihetsz, átlátszó zacskóban összepakolva. Kést, kisollót nem vihetsz, tehát körömreszelő, csipesz legyen nálad. Intim betét, nekem sokszor megjött soron kívül ilyen utazásokon, van aki erre érzékeny :-(
Nekem az a módszerem hogy egy lapra felírom az utazás ellőtt pár nappal hogy mit szeretnék elvinni és kiegészítem ha később eszembe jut még valami.
Pakoláskor meg nem kell áttúrnom a dolgaimat hogy beraktam e már a bőröndbe mert a lapról kihúzom mikor a bőröndbe kerül de igazából a kis bőröndbe alig fér valami.
A legfontosabbak az okmányaid, telefonod, pénz, bankkártya. Ruhát, kozmetikumot bármikor pótlod az egyik boltból Londonban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!