Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Repülőjegy foglalásnál mit...

Repülőjegy foglalásnál mit jelent a latin betű?

Figyelt kérdés
Foglalni szeretnék 2 repülőjegyet a férjem és nekem, de az útlevélben szereplő nevünkben van ö betű, és ezt nem fogadja el a rendszer. Tudnátok segíteni, hogy ilyenkor mit kell beírni, mert ha elrontjuk, akkor ugrott az egész utazás.
2016. ápr. 9. 12:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
84%
o betut
2016. ápr. 9. 12:38
 2/16 anonim ***** válasza:
89%
Ezt ugye nem kerdezed komolyan felnott emberkent hogy mi a latin betű az ö helyett? :'D
2016. ápr. 9. 12:52
 3/16 A kérdező kommentje:

Úgy látom, hogy a 2. hozzászóló, az nem válaszolt, hanem ismét visszakérdezett. Köszönöm, az ő okoskodására nincs szükség.

Itt nem a tudatlanság, hanem az előrelátás miatt tettem fel ezt a kérdést, mert nem mindegy, hogy a György helyett Gyorgy-ot írok be, vagy Gyoergy-ot. Ugyanis, ha a foglalást elrontom, mint írtam, akkor lehet utólag okos az ember. Igaz, hogy nem a te pénzeden teszem, ezért könnyű ítélkezni, csak nekem ez sokba kerül.

2016. ápr. 9. 13:07
 4/16 anonim ***** válasza:
92%

Meg szeretném védeni a második válaszolót.

Alapvetően egy szobafestő-mázoló is tudja, mit írjon be, ha az ő betű esetleg nem működne.

O-t.

2016. ápr. 9. 13:42
 5/16 anonim ***** válasza:
97%
Attol mert nemet neveket szoktak igy ö-sitve atirni (pl focimezeken) attol meg a latin betu ugymond a magyar ö beture az o. Te sem irod telefonrol azt hogy oereg. Hanem hogy oreg pl.
2016. ápr. 9. 13:52
 6/16 anonim ***** válasza:
13%
Komolyan, nektek mindenbe bele kell kötni? Ez egy tök ártatlan kérdés, volt amikor én már ennél jóval hülyébb dolgon is elgondolkodtam (pedig egyáltalán nem vagyok ostoba), ami amúgy egyértelmű volt más számára, meg utólag már nekem is. Szerintem ilyen mindenkivel előfordul. Ráadásul ez esetben tényleg múlhat akár komoly pénzeken is a dolog. Csak megkérdezte a biztonság kedvéért, de nektek még ez is baj..
2016. ápr. 9. 14:16
 7/16 anonim ***** válasza:
84%
Nekem nem baj, csak jót derültem felnőtt emberek butaságán :D.
2016. ápr. 9. 15:09
 8/16 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, nem fognak belekötni, ha ékezet nélkül adod meg a neveteket!
2016. ápr. 9. 16:52
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a 6. és 8. hozzászólónak az értelmes és segítő válaszukat.

Én értelmes hozzászólásokat és nem unatkozó emberek írogatásait vártam.

A festő és "társai", mármint a többi "okos" hozzászólók biztosan annyira értenek a feltett kérdéshez,hogy mindenképpen válaszolni szerettek volna, még ha használhatatlan információt

tartalmaznak.

Egyáltalán ezek az emberek utaztak olyan országba mostanában, ahol útlevél szükséges?

Vagy az intelligencia szintjüket akarták ezzel megmutatni, hogy irogatnak?

Nem véletlenül kérdeztem a foglaláshoz szükséges név írását, hanem

mert több százezer forintról és nem egy focimezről vagy egy sms-ről van

szó, amiben nem baj ha elírta valaki a nevet, mint ahogy .

Egyébként az unatkozók kedvéért bemásolnék egy másik oldalról lévő hozzászólást,

akitől megkaptam a választ a kérdésemre:

"az én nevem Györgyi így pontoson tudom hogy a Gyoergyi t fogadja el többször is repcsiztem ahogy az útlevélben van pontosan azt írd be"

A kérdésem már megoldódott, ezért a továbbiakban nem érdekelnek az unatkozó emberek lekezelő és arrogáns véleményei.

2016. ápr. 9. 17:33
 10/16 anonim ***** válasza:
84%
Haha, kerdezo igen foglaltam utlevel "szukseges" orszagba repjegyet nem is egyszer mostansag, es bonuszba meg van Ú és Ő is mind a keresztnevemben mind a vezeteknevemben, megis megoldottam a feladatot anelkul hogy altalanos iskolas tananyag (latin betuk ertelmezese) utan erdeklodtem volna a gyakorin, pedig csak 20 vagyok :'D. Szamomra ezert tunik ez ilyen nevetseges problemanak felnott, aggyal rendelkezo emberekrol. De valoszinuleg tul sokat feltetelezek az itteni kerdezokrol neha. Ezert elnezest kerek.
2016. ápr. 9. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!