Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Kézipoggyászként milyen...

Kézipoggyászként milyen táskát szoktak felvinni?

Figyelt kérdés
2016. febr. 4. 16:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A múltkor kb. fél órát elcsesztünk a beszállás idejéből, mert néhány egyén elég sajátosan értelmezte a korlátozásokat, és akkora bőröndöt akartak felvinni kézipoggyászként, amit én 2 hetes nyaralásra viszek és jó pénzért feladok. :D

Szóval arra figyelj, hogy a mérethatárba beleférj. Már kevésbé szigorúak, mint régen, szóval egy kilógó fogantyúba vagy kerékbe nem fognak belekötni, de nagyon ne térj el az előírttól.

A legtöbb ember a kis gurulós bőröndöt preferálja, annyiból kényelmes, hogy lehet húzni ha nehéz.

Én inkább az utazótáska fazont szeretem, sokkal többet tudok belepakolni, mint a bőröndbe, mert rugalmas, tömhető. 2 centivel hosszabb, mint a megengedett hossz, sosem kötnek bele, gyakran repülök. A szélessége és a magassága megfelelő. 1 hétre is be tudok pakolni egy ilyenbe.

A kézipoggyászon felül egy kistáskát is felvihetsz, nekem ez a rendes kézitáskám.

De amúgy akár Tescos szatyor is lehetne a kézipoggyászod, ez nem számít, amíg megfelelő méretű.

2016. febr. 4. 16:46
 2/12 A kérdező kommentje:

valahol olvastam hogy a kézipoggyász mérete kb 55x40x20

Lehetséges hogy ebbe valaki belepakol alapvető ruhákat meg pár kacatot egy utazásra ha a szálláson lesz mosási lehetősége?

Ha vki megtömi a zsebét, pl telefont meg kisebb dolgokat tesz bele azt kipakoltatják és a kézipoggyászhoz teszik?

Nekem egyszerűbbnek tűnik ha nem kell feladott poggyászt vinni.

2016. febr. 4. 16:56
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem mindenhol lehet kistáskát felvinni, van ahol nagyon szigorúak, csak egy táska lehet. Gurulós bőrönd, sajnos ezekbe nem sok minden fér, viszont vannak szabvány méretűek, nem kell aggódnod. Nekem van még egy egy régi utazótáskám is, szintén szabvány kézipoggyász méret, nem gurulós, ebbe sokkal több holmi fér, de elég macera cipelni, főleg ha ki kell gyalogolni a géphez. Néha hátizsákot viszek, azt bele lehet gyömöszölni a szabvány keretbe.
2016. febr. 4. 16:58
 4/12 anonim ***** válasza:
Igen, a szabvány keret 55*40*20 cm a legtöbb légitársaságnál. Ennél egyik irányban sem lehet nagyobb, különben megy a raktérbe (borsos felárért). Mi ketten-hárman veszünk egy feladandó csomagot, így kijövünk a megadott méreteken belül. Hazafelé számolj azzal, hogy több holmid lesz, szinte biztos, hogy veszel valamit!
2016. febr. 4. 17:03
 5/12 A kérdező kommentje:

hogy érted hogy belegyömöszölni?

Ha a táska nem merev falú akkor összelehet nyomni ellenőrzéskor hogy a méretbe beleférjen?

2016. febr. 4. 17:06
 6/12 anonim ***** válasza:

"Ha vki megtömi a zsebét, pl telefont meg kisebb dolgokat tesz bele azt kipakoltatják és a kézipoggyászhoz teszik?"

AMikor átmész a tranzit kapun mindent ki kell venned a zsebeidből, nem lehet nálad semmi fémes dolog.

Sok helyen az övet is le kell venned.

Ha átjutottál, és a kézipoggyászod is átjutott, akkor mindent bepakolhatsz újra a zsebeidbe.

Kézipoggyász bármi lehet ami megfelel a méretnek.Láttam sokszor, hogy valaki sima bevásárlószatyorral jön fel, mert az a kézipoggyásza.

2016. febr. 4. 17:06
 7/12 anonim ***** válasza:
mindegy mit viszel fel, a meret a lenyeg. en már mentem hátizsákkal, gurulos borondel, vászontáskával. ruhát viszont minel tobbet felveszek, volt már rajtam 2 polo, 2 ing 2 pulover, ami nem fert a kezipoggyászba
2016. febr. 4. 17:08
 8/12 A kérdező kommentje:
akkor vászon válltáskát is vihetek amivel iskolába szoktak járni?
2016. febr. 4. 17:15
 9/12 anonim ***** válasza:
Ha Wizzair-rel repülsz csak egyet lehet felvinni(kivéve ha priority boarding-od van) és szigorúan veszik! Ha nem merev falú és bele lehet gyömöszölni a méretezőkeretbe akkor oké:)
2016. febr. 4. 18:47
 10/12 A kérdező kommentje:
Ha repülök akkor valószínűleg Lufthansával.
2016. febr. 4. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!