Hogyan működik az utazás repülővel az USA-ba 1 londoni vagy müncheni átszállással?
Odáig stimm hogy a check in pulthoz kell menni ahol a poggyászt veszik át és elkérik a papírokat.
A repülőjegyen rajta van hogy melyik pulthoz kell menni? minden légitársaságnak van saját pultja?
Vissza adják a papírokat vagy csak a végállomáson?
Mi az a beszállókártya amit adnak? mi van rajta ami egy utasnak fontos?
Hova kell menni check in után? őket érdekli az hogy én európán kívül utazok? Vagy már pesten is elkérik az útlevelet?
Átszállás hogy működik? állítólag egy tiszt faggatja a turistákat hogy hova megy, mi célból, kihez. Ehhez a tiszthez elvezet valaki vagy nekem kell megtalálnom? Mi van ha nem megyek oda hozzá? ő ad egy papírt amit felszálláskor mutatnom kell?
Vagy csak akkor van ott a tiszt mikor megérkezek usába?
Lövésem sincs hogyan működik az egész. Örülnék ha valaki képekkel is tudná illusztrálni nekem.
A repülőjegy árakat nézegettem és 1 átszállással tudnék utazni kb 1 óra 15 perces várakozással a következő járatig. Ez az idő sok vagy kevés ?
A csomagot fel kell venni vagy automatikusan átrakják a másik gépre?
ja és mi az az online check in?
Miért is kellene bármit is fizetned pluszban?
Amúgy megteszed, hogy rákeresel a kérdéseidre? Mindegyik ezerszer lett kitárgyalva.
Ne légy lusta.
rákeresetem de pl arról nem találtam semmit hogy ez a kihallgatásos dolog a tisztnél hogyan működik. Leszállok és odajönnek elvezetni vagy automatikusan minden utas, ha állampolgár, zöldkártyás vagy túrista átesik ezen és kikerülni sem lehet?
Azt se tudom hogy a csomagot fel kell e venni átszálláskor vagy ők rakják át.
Na meg egy csomó minden nem tiszta. Több verziót is olvastam már.
1. Megerkezel a repterre, bemesz a Departureshöz. Felnezel a tablara, ott latod hogy pl. 1050os jarat check-in 12-16 pult.
2. Odabaktatsz a 12es vagy akar 16os pulthoz, utleveled odaadod hogy megnezzek a foglalasod. Borondod elgurul, majd megkapod a beszallokartyadat (boarding pass). Ezen rajta van hogy hol ulsz, melyik kapuhoz kell menned, es hanykor kezd a beszallas. Atszallasnal megkapod az atszallo repterre valo boarding passt is, hogy ne kelljen ujra ott vegigmenned ujra ezen az egeszen.
3. Anyutol elbucsuzol, mesz balra a biztonsagi ellenorzeshez. Ott leveszed a kabatod,ovedet, karoradat, egyeb femeidet makd a kezipoggyasszal egyutt kis dobozokba rakod oket.
4. Atmesz ezen, majd a duty free utan atmesz egy passport kontrollon. Ez ferihegyen ket unatkozo hatarort jelent a nema csendben akik miutan megerdeklodtek hova mesz folytatjak magan csevejuket.
5. Megkeresed a kapudat, leulsz es varsz.
6. Jon a repteri dolgozo, szepen koveted es beallsz a sorba hogy bejuthass a gepbe. Lehet csak egy folyoso lesz de lehet busszal visznek. Ezt latni fogod, lenyegtelen.
7. Repulsz.
8. Leszallsz, koveted a valoszinuleg International Connections feliratokat es mesz a kovetkezo kapudhoz amit az arra a szakaszra vonatkozo boarding passodrol leolvastal. Csomagodat nem kell felvenned (remelem egy foglalason van az ut tehat pl Budapest-New York, nem pedig Budapest-Munchen-New York).
Es megint repulsz :).
A tisztet pedig nem fogod tudni elkerulni, menned kell az emberek utan a controllhoz.
A check innél vissza is adják a papírokat?
Ha úgy írom a repülőjegy keresőbe hogy pl: Budapest- Boston akkor egy foglaláson lesz? most legyen a példa kedvéért Boston mert oda tuti nem indul közvetlen járat. Ugyebár a kereső úgy adja ki hogy Budapest-London. London- Boston
Nem kell ezért rögtön leszúrni :D
Soha nem repültem még, azt sem tudom hogyan néz ki egy repülőjegy.
Nem szúrlak le, csak mikor én először repültem ugyanilyen parás voltam, de az pont nem jutott volna eszembe soha, hogy bárkinek joga lenne tőlem a személyes irataimat elvenni :D.
A repülőjegy meg egy email gyakorlatilag (papíron soha nem fogod látni), a neveddel, a foglalási kódoddal, és azzal, hogy hány kilós csomagod lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!