Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Mi értelme a becsekkolásnak?

Mi értelme a becsekkolásnak?

Figyelt kérdés
Ha már egyszer megvetted a jegyet, minek kell ezzel később megint szarakodni?mnem értem mi értelme van az egésznek.
2015. aug. 19. 11:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt már jeleztem azzal, hogy megvettem a jegyet. Viszonylag kevés ember vásárolgat passzióból repjegyet, hogy aztán ne használja fel, szerintem. - Jegyvasarlas csak puszta erdeklodes. Igazi szandek az, amikor el is mesz a repterre, becsekkolsz es be is szalsz.

Viszonylag keves ember? Igen, keves, altalad ismert, sajnalatos modon ehberbol elo atlag magyar teheti ezt meg. Amikor kifizetnek tobb10ezreket, neha 100nal is tobbet egy repjegyre, ok nagyon is komolyan gondoljak a repulest. De ez csak otthon van igy.

Kulfoldon elek, rengeteg embert ismerek, akik megveszik a jegyet es meggondoljak magukat (munka, csaladi ugy, akarmi).

Nem nehez es nem is draga (mihez kepest) megvaltoztatni egy jegyet.

Foleg uzletemberek veszik halomra a jegyet. A fonokom batyja allandoan bizniszosztalyon utazik, azok a jegyek meg akkor is visszavalthatoak, ha elotte nem szolsz a legitarsasagnak. Vagyis megveszed a jegyet hetfoi indulassal, meggondolod magad mert fontos ugyfellel van talalkozo, nem mesz hetfon a repterre, kedden felhivod a legitarsasagot, hogy hello, tegnap nem utaztam el, kerem vissza a penzt, vagy a jegyet tegyek at egy masik napra.

USAban peldaul belfoldi jaratnal, amikor szinte orankent indul egy jarat Abol Bbe, megcsinalhatsz olyat, hogy van egy repjegyed Aug 22-re delutan 3 indulassal. Valtozott a szitu, kimesz reggel 10re a repterre es ha a 11 orakor indulo jaraton van hely felszallsz arra. A legitarsasag CSAKIS a beszallokartyad alapjan fogja tudni hogy te melyik repulogepen utazol (vagy nem utazol). Ez foleg akkor jon jol, amikor sajnalatos modon azonositani kell a hullakat... ;)

Ha csomaggal utazol csak a beszallokartya alapjan fogjak tudni hogy a delben indulo vagy a delutan fel 5kor indulo geprol kell lepakolni az esetleges bombat tartalmazo borondot, mert Abdullah lehuzta magat a klotyin.

Hidd el ki van ez talalva. Sokkal fontosabb/dragabb/veszelyesebb repulni mint vonatozni, ugyh a beszallokartya sem valami hobort, amit kitalaltak mert nem volt jobb dolguk...

2015. aug. 20. 07:28
 12/13 anonim válasza:

OFF: hát azért repülni nem okvetlenül veszélyesebb mint vonatozni :D

ON: például a csomag feladása miatt, meg ha esetleg fel is akarsz szállni a gépre.

2015. aug. 23. 01:46
 13/13 anonim ***** válasza:

A repjegynek és a becsekkolásnak egész más a funkciója. A jegy semmi másról nem szól, mint hogy fizetsz a szolgáltatásért, tehát kicsit olyan, mint egy számla, igazolni tudod vele, hogy kifizetted az adott utat, adott járaton.

A becsekkolás az utasok és poggyászok követése miatt kell, biztonsági, logisztikai, repülési (pl. súly), stb. okokból. Tehát ott fog eldőlni és rögzítésre kerülni, hogy az utas valóban arra a járatra szál fel, melyik helyre, milyen csomagokkal, stb.

Persze össze lehetne kötni a kettőt, de nagyon gyakran időben szétválnak, akár hónapok telhetnek el a jegyvásárlás és a becsekkolás között. Az utasoknak is jobb, ha előre ki tudnak nézni egy olcsó jegyet, és a társaságnak is jobb, ha minden más részlet a beszállás előtt kerül rögzítésre.

2015. aug. 23. 03:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!