Tényleg lehet párszáz forintért repülőjegyet venni?
"10 ezer Ft-ból viszont nem fogsz repülni, mert csak a reptéri illeték került 5-6 évvel ezelőtt kb 20 ezerbe."
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. A repülőjegy árak ma már tartalmazzák az illetéket is. Kivétel az utazási irodák esetén. Ha egy jegyet mondjuk 5990 Ft-ért hirdetnek, akkor az annyi is. Persze ha igénybe veszel elsőbbségi beszállást, adsz fel csomagot, akkor persze több lesz a jegy.
2-3 évvel ezelőtt, amikor bejött a Ryanair, valóban voltak párszáz forintos jegyek, én is voltam 198,- Ft-ért oda-vissza Brüsszelben és Bergamóban.
12e Ft körüli áron most is ki lehet fogni jegyeket, 10e alatt akkor jön ki pl. a Wizzair-nél ha veszel Discount Club tagságot.
Picit előbb kellett volna ébredni....
Mondjuk a MALÉV örömteli csődje ideje utáni nagyjából 2 év amíg ez nagyon ment.
Pár éve havonta többször mentünk egy-egy repülős kirándulásra Európán belül. Mert 100-200 Ft volt oda-vissza plusz reptérről mondjuk Milánóba bejutni 9 euró oda-vissza. Szóval én 3000 Forintból megnéztem Milánót. Ehhez semmilyen egyéb költség nem jött, mert BKV bérletem amúgy is volt amivel Ferihegyre jutottam.
Na azért 10 ezerből még most is ki lehet hozni ha csak a repjegyre van ennyi. Pl Brüsszel még azért szokott ennyi lenni oda-vissza.
" mert csak a reptéri illeték került 5-6 évvel ezelőtt kb 20 ezerbe."
Aha. És?
Engem nem érdekel mennyibe kerül a reptéri illeték, de az se érdekel mennyi a pilóta fizetése! Ezeket a légitársaság intézi.
Egyedül az érdekel engem, hogy mennyit kell nekem fizetni. És bizony rengeteget repültünk pár száz forintos áron.
Párszáz forintért már nem, de kb. 4000 Ft-tól már lehet repülni. Itt pl. vannak tippek, hova érdemes repülni olcsón: [link]
Arra azonban figyelj, hogy pontosan olvass el mindent a légitársaság honlapján, mert pl. WizzAirnél ha nem internetes check-int választasz, vagy elfelejted kinyomtatni, magaddal vinni a beszállókártyádat, az 9500 Ft-ba kerül, ha a beszállókapunál derül ki, hogy a kézipoggyászod nagyobb (akár csak fél centivel bármelyik irányban) mint 42×32×25 cm, az 10.850 Ft-ba kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!