Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Repülhetek így?

Repülhetek így?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, magyar állampolgár és van útlevelem. Egy ösztöndíj miatt megyek ki külföldre, és Kolozsváron fogok felszállni. Szülői beleegyezés nélkül is kiutazhatok? (Nincs lehetőségem csináltatni.)

2014. okt. 14. 18:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az a románok specialitása... A német oldalon viszont már tök mindegy.
2014. okt. 16. 16:17
 12/16 anonim ***** válasza:

"Ha román állampolgár lennék nem engednének ki az országból, pedig Románia is EU tagország. Magyar állampolgárként szinte biztos vagyok benne, hogy ki engednek."

Így van. Amúgy szerintem te jobban tudod ezt, mint az ide írogatók többsége. Sokan nem tudják, hogy a románokra ilyen szigorúak a szabályok 18 év alatt. A többi országban viszont nincs ilyen szabály.

2014. okt. 16. 22:10
 13/16 A kérdező kommentje:
Román és magyar állampolgárként egyaránt természetesen ismerem a törvényeket, csak ilyen helyzetben nem voltam még, hogy Romániából repülővel kelljen kiutazzak. Gondoltam valaki tutira tud mondani valamit, de ezek szerint nem. Még mindig azt mondom, hogy szinte 100%, hogy kiengednek. Remélem így lesz.
2014. okt. 18. 15:28
 14/16 A kérdező kommentje:

Talán valakinek hasznos lesz:

Akinek kettős állampolgársága van és 18 alatti, de magyar útlevéllel utazna ki repülővel Romániából, mindenképp csináltasson felhatalmazást. Nehezen engednek ki!

Csupán annyival van a gond, hogy megtalálnak a romániai adatbázisban, és nem fogják tudni melyik állam törvényét alkalmazzák majd rád. Magyarország kienged, Románia nem. A jó beszélőkémnek köszönhetően a román rendőrségnek könnyedén elmagyaráztam, hogy már utaztam ki, semmi gond nem volt, de nagyon nehezen akartak elengedni!!! Mindenki vigyázzon erre, ha kettős állampolgár és 18 alatti, de magyar dokumentumokat használ.

2014. nov. 22. 11:56
 15/16 anonim ***** válasza:
Milyen a kolozsvári reptér?
2014. dec. 7. 19:04
 16/16 A kérdező kommentje:
Most először jártam ott. A budapestihez vagy zürichihez képest (ezeket láttam már) nagyon nagyon szerény és kicsi. De azt hiszem fel volt újítva és a romániai helyzethez képest természetesen jó állapotban van.
2014. dec. 9. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!