Repülhetek így?
"Ha román állampolgár lennék nem engednének ki az országból, pedig Románia is EU tagország. Magyar állampolgárként szinte biztos vagyok benne, hogy ki engednek."
Így van. Amúgy szerintem te jobban tudod ezt, mint az ide írogatók többsége. Sokan nem tudják, hogy a románokra ilyen szigorúak a szabályok 18 év alatt. A többi országban viszont nincs ilyen szabály.
Talán valakinek hasznos lesz:
Akinek kettős állampolgársága van és 18 alatti, de magyar útlevéllel utazna ki repülővel Romániából, mindenképp csináltasson felhatalmazást. Nehezen engednek ki!
Csupán annyival van a gond, hogy megtalálnak a romániai adatbázisban, és nem fogják tudni melyik állam törvényét alkalmazzák majd rád. Magyarország kienged, Románia nem. A jó beszélőkémnek köszönhetően a román rendőrségnek könnyedén elmagyaráztam, hogy már utaztam ki, semmi gond nem volt, de nagyon nehezen akartak elengedni!!! Mindenki vigyázzon erre, ha kettős állampolgár és 18 alatti, de magyar dokumentumokat használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!