Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Régi tipusú személyivel...

Régi tipusú személyivel repülhetek?

Figyelt kérdés
október 21-én jár le, a többoldalas személyiről beszélek
2014. jún. 5. 19:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

EU-n belül hivatalosan bármelyik személyi elfogadott, ugyanakkor a Konzuli Szolgálat az új kártyás személyit javasolja, mert vannak olyan országok, ahol az EU-s szabály ellenére csak a kártyásat fogadják el, illetve nem fogadják pl. el az ideiglenes személyit sem. Van olyan EU-s ország, ahol az is előírás, hogy 6 hónapig érvényesnek kell lennie az útiokmánynak.

A bonyodalmak és kellemetlenségek elkerülése végett érdemes igényelni egy újat pláne ha amúgy is lejárt hamarosan ez a régi.

Itt találsz bővebb infót:

[link]

2014. jún. 5. 22:35
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen!! :)
2014. jún. 6. 22:10
 3/4 anonim ***** válasza:

A régi típusú személyivel elméletileg igen, gyakorlatilag beleköthetnek. Javaslom, hogy vidd magaddal a kártyás jogosítványodat is, mert az kiváltja a személyit ellenőrzésnél. De a legjobb, ha van nálad útlevél. Ha úgysem járt le :)

EU-n kívülre úgyis útlevél szükséges, de ezt szerintem tudod.

2014. jún. 8. 22:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Hivatalosan a jogsi csak belföldön váltja ki a személyit, de ettől függetlenül egy rugalmasabb rendőr lehet, hogy elfogadja külföldön is személyi vagy útlevél helyett.
2014. jún. 9. 01:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!