Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Repülhetek így?

Repülhetek így?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, magyar állampolgár és van útlevelem. Egy ösztöndíj miatt megyek ki külföldre, és Kolozsváron fogok felszállni. Szülői beleegyezés nélkül is kiutazhatok? (Nincs lehetőségem csináltatni.)

2014. okt. 14. 18:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
A kiléptetéssel és a repüléssel nem lesz gond. Azt, hogy a célországba beengednek e nem tudom, mivel nem írtad az országot...
2014. okt. 14. 21:22
 2/16 A kérdező kommentje:
Németországba megyek.
2014. okt. 15. 14:01
 3/16 anonim ***** válasza:

Kiskorúak beutazása (törvényes képviselő nélkül):

A határellenőrzéssel, mélységi ellenőrzéssel foglalkozó német szövetségi rendőrség tájékoztatása szerint ajánlatos, hogy a törvényes képviselő nélkül, kísérettel vagy kíséret nélkül utazó kiskorú gyermekek vagy azok kísérői rendelkezzenek a németországi belépés, tartózkodás és kiutazás ideje alatt a gyermek törvényes képviselőjének/képviselőinek egyszerű (előírt forma nélküli, lehetőség szerint egy világnyelven írott) beleegyező nyilatkozatával a gyermek külföldre utazásával kapcsolatban. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a gyermek személyi adatait, a kísérő személyi adatait, utazási célt, időtartamot, a törvényes képviselő/k személyi adatait, pontos elérhetőségét. A nyilatkozatot két tanú, vagy közjegyző előtt javasolt megtenni. Ajánlatos továbbá, hogy rendelkezzenek a gyermek törvényes képviselőjének/inek személyazonosságát igazoló okmány adatoldalának másolatával.

[link]

2014. okt. 15. 14:38
 4/16 anonim ***** válasza:
Ráadásul hasonló intézkedések vannak érvényben Romániában is és ott be is tartják. Tehát amikor a kolozsvári repülőtéren átmész a határellenőrzésen, szépen félreállítanak a hiányzó angol nyelvű szülői beleegyezés miatt.
2014. okt. 15. 22:23
 5/16 anonim ***** válasza:

"Ráadásul hasonló intézkedések vannak érvényben Romániában is és ott be is tartják."

Ne keverjük a kettőt. Romániában a román állampolgárok 18 év alatt nem utazhatnak egyedül(erre egyébként pl. a wizzair szokott is figyelmeztetni), de még egyik szülővel is csak a másik szülő beleegyezésével.

Más állampolgárokra viszont ez nem vonatkozik. A Németországról írottak is csak javaslat és mivel Európában szabad a mozgás, így semmi gondja nem lesz egy 17 évesnek. Egy 10 évest persze lehet, hogy "lekapcsolnának" hiszen nehezen elképzelhető, hogy tényleg egyedül mozog, sokkal valószínűbb, hogy eltévedt a kísérőjétől.

2014. okt. 16. 00:54
 6/16 anonim ***** válasza:
Én voltam 16-17 évesen Németországban mindenféle szülői beleegyezés nélkül. Semmi probléma nem volt.
2014. okt. 16. 05:11
 7/16 anonim ***** válasza:
Azért azt is figyelembe kell venni, hogy nem schengeni országból megy, tehát mindenképp lesz határellenőrzés a német oldalon is.
2014. okt. 16. 12:07
 8/16 A kérdező kommentje:
Román állampolgár is vagyok, tudom milyen törvények vonatkoznának rám abban az esetben, ha így utaznék. Pontosan ezért utazom magyar állampolgárként, magyar okmányokkal. Magyarországról repültem már Svájcba, semmi gond nem volt. Remélem most sem lesz, de tudom hogy ez Románia és belém köthetnek. A magyar-román határon számtalanszor keltem már át egyedül útlevéllel, szerintem repülésnél sincs sok különbség, azon kívül, hogy a fogadóország ezesetben Németország lesz.
2014. okt. 16. 15:21
 9/16 anonim ***** válasza:

Igazából majdnem mindegy, hogy van-e határellenőrzés, mert attól még EU tagország.

Akár útlevél nélkül, személyivel is utazhatnál.

2014. okt. 16. 15:45
 10/16 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó ez tévedés. Ha román állampolgár lennék nem engednének ki az országból, pedig Románia is EU tagország. Magyar állampolgárként szinte biztos vagyok benne, hogy ki engednek.
2014. okt. 16. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!