Kézipoggyász méret SOS? (Ryanair)
55 cm x 40 cm x 20 cm lehet max ugye a kézipoggyász, ami díjmentesen szállítható.
Az enyém pont ekkora - ha nem számítjuk a kereket.. Azzal együtt viszont 58 cm x 40 cm x 20 cm.
A boltban, ahol vettem, direkt úgy kértem, hogy a kis méretű, ingyenesen szállítható kézipoggyásznak megfelelő méretűt adják - s ahogy elnéztem, nem is igen volt ennél kisebb méretű bőrönd..
Így felengedik vajon a gépre? Vagy szerezzek be valahonnan gyors valami kisebb táskát?
Holnap hajnalban utazok, ez lesz az első repülésem, sosem utaztam még így.
Köszi. :-)
A megadott legnagyobb méret a kerekekkel, fogantyúval együtt értendő! Ha belefér a keretbe felviheted, ha nem, akkor nem.
A boltban soha ne higgy annak hogy mit mondanak, mérd meg te magad. 3 cm, már nem kicsi, ha masszívak a kerekek, a keretbe sem fog beleférni, így nem fogják felengedni sem, fizetheted a büntetést.
"A boltban, ahol vettem, direkt úgy kértem, hogy a kis méretű, ingyenesen szállítható kézipoggyásznak megfelelő méretűt adják"
Ilyen nincs, hogy ingyenes kézi poggyász "méret"! Ha igazán normális boltba mész ott láthatsz olyan próba keretet, amin be van jelölve a különböző légitársaságok kézi poggyász méretei. Na ha egy ilyet láttál már akkor utána elhiszed amit mondok: nem 2 féle, nem 3 féle, hanem rengeteg féle kézi poggyász méret van, szinte minden társaságnál picit eltér.
A méret akkor jó elvileg, ha mérőszalaggal megméred kerekestől, foganyústól és úgy belefér. Ne higgy se az eladónak se a táskára írt méreteknek.
A reptéren meg gyakorlati próba is lesz: ha a keretbe belefér akkor jó, ha nem, akkor bukta.
Amúgy lehet, hogy ez is belefér a keretbe, pláne hogy 3 cm az felfelé van, így meg lehet kockáztatni. De nem árt, ha le tudod majd törni a kereket ha mégse oké. Nem te leszel az első aki ezt megteszi. Durván hangzik, de mivel a táska pár ezer forint a "büntetés"* pedig 20 ezer környékén mozog, így teljesen logikus ha valaki inkább letöri a kereket.
*: igazából nem büntetés, hanem feladott csomag feladási díja a beszállókapunál.
"igazából nem büntetés, hanem feladott csomag feladási díja a beszállókapunál"
Így van ! Viszont ugye ennek hatalmas ára van, sokkal drágább ott kitalálni, hogy van egy kézipoggyászom, mintha már előre jegyvételnél bepipáltad volna.
Ezért szoktam mondani, hogy fapadossal csak okosan, körültekintően, fapadis mentalitással menjünk, különben hatalmas büntetéseket hagyhatunk ott VAGY Pesten maradsz.
"különben hatalmas büntetéseket hagyhatunk ott VAGY Pesten maradsz."
Igazad van, de nem büntetés, írtam is. Az a feladás díja a kapunál és azért kerül többe, hogy eleve ne is próbálkozzanak az utasok, másrészt a légitársaságnak is több macera ha a kaputól kell még csomagokat szállítani a géphez.
Amúgy nem kell reptéren maradni, az is elég ha a csomag marad ott. Vagy még inkább ha a túl méretes bőrönd: mert olyanra is volt példa, hogy valaki bőröndöt kidobta a cuccát meg belerakta egy nagy zsákba amit a takarítónőtől kért.
Azért se büntetés, mert a büntetés az olyasmi amit ki kell fizetni mindenképp. Ezt nem kell kifizetni, el is lehet menni például. Ha valóban büntetést fizetsz, mert pl. gyorshajtasz és a rendőr elkap akkor ott nincs olyan, hogy bocs, akkor én most ezt nem fizetném ki. :)
Igen értem amit mondasz, jogos.
Javaslat: 1 kézipoggyász az tényleg 1 legyen, ne legyen még ridikülöd, meg a vámmentesnél se vegyél több szatyor cuccot. Ha nem férsz el a kis bőröndödbe öltözz többrétegűen, vedd fel több napi ruhád. Legyén nálad szatyor, ha hányni kell, mert úgy tudom nincs egészségügyi tasak a RYR en (javítsatok ha van). Otthon nyomtass beszállókártyát. Mivel a Ryanair en minden pénzért van tudom javasolni, hogy az ellenőrzés után vegyél magadnak egy fél literes italt, ha tudsz, mert lehet drága, de akkor is több mint amit a Ryanair ad, kaját azt vihetsz.
" vegyél magadnak egy fél literes italt,"
Budapesten jó minőségű az ivóvíz, úgyhogy nyugodtan lehet a mosdóban is tölteni, ha valaki nem akar fizetni érte. Mi így szoktuk, tehát viszünk néhány üres palackot és töltünk az ellenőrzés után.
"...viszünk néhány üres palackot és töltünk az ellenőrzés után."
:D ez jó, ez tetszik, magyarok és a repülés mindig is lenyűgözött, gazdagabb országokban a repülés azért nem ennyire nomád, ott inkább élvezni kell, nem ilyenekkel foglalkozni, de elképesztő a kreativitás, teszik teszik teszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!