Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Vihetek bicskát kézipoggyászba...

Vihetek bicskát kézipoggyászban RyanAir járatra?

Figyelt kérdés

Van egy ilyen bicskám: [link]

Ezt találtam a Ryanair oldalán:

"8.10.1.2 Szúró- és vágófegyverek, éles tárgyak; olyan, hegyes vagy éles tárgyak, amelyek sérülést okozhatnak, ide tartoznak pl.: a fejsze és a balta, a húsvágó bárd, a nyíl és a dobónyíl, a hágóvas (illetve bármilyen a hegymászáshoz használt vas, kampó vagy a csákány), a szigony és a dárda, a jégcsákány és a jégvágó, a korcsolya, bármilyen a 6 cm-nél hosszabb pengéjű kés, ideértve a francia vagy rugós kést, a rituális, vallási vagy vadászati célú kést is, ha fémből vagy más olyan anyagból készült, amely kellően erős ahhoz, hogy a kés fegyverként legyen felhasználható, a bozótvágó kés, a szabad pengéjű borotva és a borotvapenge (kivéve a biztonsági és az eldobható borotvát, ha a penge a tartóba van ágyazva), a szablya, a kard és a stilettó, a szike, a szártól számított 6 cm-nél hosszabb pengéjű olló, a síbot, a séta- és a túrabot, a dobócsillag, minden olyan szerszám, amely potenciálisan hegyes vagy éles fegyver módjára használható (pl. a fúrógép és a fúrófej, a sniccer, a munkakés, minden típusú fűrész, a csavarhúzó, a feszítővas, a kalapács, a fogó, a csavarkulcs és a villáskulcs, a forrasztólámpa)."

Kérdésem, hogy akkor most ezt a zsebbicskát, illetve körömvágó ollót lehet-e kézipoggyászban szállítani? Egyik sem haladja meg a 6 cm-es élhosszúságot...

Köszönöm a válaszokat :)

2014. jún. 13. 19:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
53%

A Budapesti reptér honlapjáról idézek:

" Vihetek magammal ollót vagy bicskát?

A repülőgép fedélzetére csak olyan tárgyakat lehet felvinni, melyek nem veszélyeztetik a légiközlekedés biztonságát. A jelenlegi rendelkezések alapján 6 cm alatt felvihető bicska, kés illetve olló. A 6 cm-nél nagyobb pengéjú szúró és vágó szerszámokat csak a feladott poggyászban lehet szállítani."

De biztos az itteni válaszolók az okosabbak, nem az akiknek ez a munkájuk.

2014. jún. 13. 22:03
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
próbáld meg, legfeljebb elveszik
2014. jún. 13. 22:32
 13/13 anonim ***** válasza:
53%

Tegnap repültem wizzair járaton Budapestről Londonba.

Gondoltam kipróbálom, hogy tényleg fel lehet-e vinni kis bicskát a kézipoggyászba. Ugyanolyan bicskát tettem el amit a kérdező linkelt.

Amikor a szalagra kellett tennem a kézipoggyász a vámos kérdezte a szokásos dolgokat. Én pakoltam be egyedül, van-e ez van-e az a csomagban stb. Kérdezte a szúró, vágó, sőt sminkes dolgokat is. Mondtam, hogy van egy kis bicskám. A poggyászomat félre tették, majd előttem pakolták ki. A bicska szinte rögtön a kezükbe került. A pasas rém nézett, és flegmán beszólt: Nem látta a monitorokat? a felhívásokat? Nem lehet semmi szúró, vágó dolog a kéziben.

Mondom a pasasnak, hogy bocsánat de a szabályzat szerint 6cm nagyobb nem lehet..

-Ne jöjjön nekem a szabályzattal, mert elhiheti, hogy jobban tudom mint maga!

Majd a bicskám landolt a kukában.

De nem úsztam meg ilyen könnyen. Ezek után még jobban átnézték a kézipoggyászomat, és csak magamnak okoztam kínos perceket, mert legalább 10 percig szarakodtak..

Na szóval lehet, hogy a szabályzat 6 cm nagyobb dologról ír, de a vámosok ezzel nem foglalkoznak, és a végén mindig az utas érzi hülyének magát..

üdv

2014. jún. 15. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!