Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Vihetek bicskát kézipoggyászba...

Vihetek bicskát kézipoggyászban RyanAir járatra?

Figyelt kérdés

Van egy ilyen bicskám: [link]

Ezt találtam a Ryanair oldalán:

"8.10.1.2 Szúró- és vágófegyverek, éles tárgyak; olyan, hegyes vagy éles tárgyak, amelyek sérülést okozhatnak, ide tartoznak pl.: a fejsze és a balta, a húsvágó bárd, a nyíl és a dobónyíl, a hágóvas (illetve bármilyen a hegymászáshoz használt vas, kampó vagy a csákány), a szigony és a dárda, a jégcsákány és a jégvágó, a korcsolya, bármilyen a 6 cm-nél hosszabb pengéjű kés, ideértve a francia vagy rugós kést, a rituális, vallási vagy vadászati célú kést is, ha fémből vagy más olyan anyagból készült, amely kellően erős ahhoz, hogy a kés fegyverként legyen felhasználható, a bozótvágó kés, a szabad pengéjű borotva és a borotvapenge (kivéve a biztonsági és az eldobható borotvát, ha a penge a tartóba van ágyazva), a szablya, a kard és a stilettó, a szike, a szártól számított 6 cm-nél hosszabb pengéjű olló, a síbot, a séta- és a túrabot, a dobócsillag, minden olyan szerszám, amely potenciálisan hegyes vagy éles fegyver módjára használható (pl. a fúrógép és a fúrófej, a sniccer, a munkakés, minden típusú fűrész, a csavarhúzó, a feszítővas, a kalapács, a fogó, a csavarkulcs és a villáskulcs, a forrasztólámpa)."

Kérdésem, hogy akkor most ezt a zsebbicskát, illetve körömvágó ollót lehet-e kézipoggyászban szállítani? Egyik sem haladja meg a 6 cm-es élhosszúságot...

Köszönöm a válaszokat :)

2014. jún. 13. 19:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én nem kockáztatnám meg, hogy elvegyék.
2014. jún. 13. 19:06
 2/13 anonim ***** válasza:
65%

Nem. Egyáltalán nem vihetsz éllel rendelkező tárgyat repülőre, még az 1cm élű körömollót is elkobozzák. Legalábbis a kirakott díszdobozban voltak ilyenek is.

Fölösleges ezzel heccelni a rendészeket, rakd be szépen a rendes poggyászba.

2014. jún. 13. 19:16
 3/13 A kérdező kommentje:

Hát először én is ezt gondoltam, de mióta ezt a szabályt elolvastam... hát amúgy azért elég jól jönne külföldön az a kés, bármihez...

Várom a további válaszokat! :)

2014. jún. 13. 19:17
 4/13 A kérdező kommentje:

2-es, rendes poggyászt nem viszek.

De mint ahogy a kérdésben olvashatod, csak a 6 cm-nél nagyobb pengéjű kések, ollók tiltottak.

De azért köszönöm a választ neked is :)

2014. jún. 13. 19:18
 5/13 anonim ***** válasza:
79%

Semmilyen szúró, vágó fegyvert nem vihetsz kézipoggyászban. Még ilyen bicskát sem.

De ha nem hiszel nekünk akkor nyugodtan tedd bele, majd ott az ellenőrzésnél szépen integetsz a bicskádnak amikor a vámos kidobja.

2014. jún. 13. 19:27
 6/13 A kérdező kommentje:
Én is így tudtam eddig, de ez a szabály, amit a ryanair oldaláról másoltam be mást mutat... hiszek nektek amúgy, de akkor ezzel a szabállyal van valami gond.
2014. jún. 13. 19:29
 7/13 anonim ***** válasza:
46%
nem vihetsz semmi ilyesmit...
2014. jún. 13. 19:33
 8/13 anonim ***** válasza:
78%

" Szúró- és vágófegyverek, éles tárgyak; olyan, hegyes vagy éles tárgyak, amelyek sérülést okozhatnak,"

A szabályzatban bele van írva feketén fehéren. Majd felsorol pár dolgot amit nem lehet vinni. Nyilván a kis bicska, körömolló, körömreszelő is mind olyan tárgy ami éles, és sérülést lehet vele okozni.

Így meg is kaptad a kérdésedre a választ. Nem vihetsz semmi olyan tárgyat ami éles, és sérülést okozhatsz vele. A bicska mindegy hány centis, éles, és sérülést okozhat.

2014. jún. 13. 19:33
 9/13 anonim ***** válasza:
53%

Hát ez nem egészen így van, ahogy itt sokan írják. :-D

Az a baj, hogy sokan az ilyesmit csak érzésből csinálják és nem olvasnak utána. Ez nagy baj, mert az ilyen emberek szoktak a legjobban meglepődni amikor a fél liter kólát, narancslevet nem engedi át az utasbiztonsági ellenőr. Hiszen az érzékük azt sugallta, hogy mehet, hiszen ártalmatlan!! Aztán csodalkozik, hogy elveszik :-D pedig ha olvasott volna...

Beszélgessetek olyannal akinek ez a munkája. Tudjátok mit fog mondani? Panaszkodni fog a végtelenül hülye szabályozásra: hogy el kell venni a fél liter üdítőt de 6cm kés vagy épp öngyújtó az bezzeg nyugodtan mehet. És ami még ennél is rosszabb: amikor az utas ezt a kérdést feszegeti hogy akkor most ez hogy is van? A narancslé nagyon veszélyes, de a kés vagy az öngyújtó az nem??? :O Erre tényleg csak azt tudod mondani, hogy szabály az szabály, amíg nem hoznak más törvényeket az EU-ban addig ez van.

Szóval 6cm-ig vihető, benne van a szabályzatban is.

De vigyázz!!! Ha hosszabb, akkor nem viheted. Ha csavarhúzó is van a bicskán akkor se mert csavarhúzó az tilos.

Amúgy én se vinném, mert félnék, hogy hülye biztonsági ellenőrt fogok ki, aki nincs tisztában a szabályokkal(pláne hazafelé gáz, mert odafelé Ferihegyen tudom, hogy nem lenne gond ezzel). És az ő szavuk a döntő, hiába van neked igazad.

2014. jún. 13. 21:54
 10/13 anonim ***** válasza:
53%
Ja és az ilyen biztonsági szabályokat nem a ryanair hozza, semmi közük hozzá! A reptér biztonsági emberei vizsgálnak. Szóval nem a legjobb náluk olvasni, de máshol is hasonló írást fogsz találni. Szóval elvileg vihető, ha tényleg max 6 centi, és tényleg csak kés.
2014. jún. 13. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!