Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Nagyon félek a repüléstől, de...

Nagyon félek a repüléstől, de nem tudom kikerülni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Angliában lakom a párommal és körülbelül 3 havonta szoktam hazarepülni, mert iszonyatosan hiányzik a családom. De nagyon félek a repüléstől, végig remegek, halálfélelmem van, kiver a víz, alig kapok levegőt. Mindig attól félek, hogy lezuhanunk és tönkreteszem a szeretteim életét azzal, hogy elveszítenek. Tudom, hogy dilis vagyok, de nem tudom leküzdeni ezt a félelmet. Kb 2 éve kezdtem el repülgetni és azóta minden úttal egyre rosszabb. Ha párommal megyek, akkor ő szokott nyugtatgatni, fogja a kezem stb, és megnyugtat a tudat, hogy ott van mellettem, de most sajnos nem tud jönni és már annyira ki vagyok bukva, hogy kihányom minden ételt, az ágyból sem bírok kikelni. Hogyan lehetne ezt kicsit enyhíteni, mert furcsa, de pl az első utamon nem izgultam, most meg már.. ajj. :(

2013. júl. 8. 15:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
43%

...mert közügyet csinálsz a magánügyedből!!!

Képzeld el, ha a hisztid átragadna a többi utasra is!!!

2013. júl. 10. 10:37
 12/12 ConnectCare ***** válasza:
67%

Gyerekek, úgy csináltok, mint ha szegény kérdező szándékosan félne a repüléstől. Az vesse rá az első követ, aki az első felszállás előtt, miután már egyébként ezerszer meghallgatta, hogy a létező legbiztonságosabb eszköz, mégsem izgult egy kicsit minimum. A levegő nem egy természetes megfordulási helye az embernek és ezért van, aki a százmilliomodik útnál is fél még. Mert nem tud azzal a gondolattal mit kezdeni, hogy mi van, ha a következő másodpercben elromlik valami és az egész leesik ő meg meghal.

Ezért írtam, hogy szerintem az egyetlen megoldás kicsit belenézni a repülés világába. Tudta például a kérdező, hogy még ha a gép mindkét hajtóműve le is áll, a gép még akkor is képes rengeteg ideig ugyanúgy vitorlázni, mint a vitorlázórepülők, így el tud jutni a legközelebbi repülőtérig? Szerintem ilyesmikkel lehet esetleg segíteni a dolgon.

De szerintem van olyan eset is, amikor nem lehet, amikor ez ugyanolyan fóbia, mint ahogy mások pl. a pókoktól félnek és akkor az egyetlen megoldás a földön maradás vagy a pár órás szenvedés a levegőben.

2013. júl. 10. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!