Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Nagyon félek a repüléstől, de...

Nagyon félek a repüléstől, de nem tudom kikerülni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Angliában lakom a párommal és körülbelül 3 havonta szoktam hazarepülni, mert iszonyatosan hiányzik a családom. De nagyon félek a repüléstől, végig remegek, halálfélelmem van, kiver a víz, alig kapok levegőt. Mindig attól félek, hogy lezuhanunk és tönkreteszem a szeretteim életét azzal, hogy elveszítenek. Tudom, hogy dilis vagyok, de nem tudom leküzdeni ezt a félelmet. Kb 2 éve kezdtem el repülgetni és azóta minden úttal egyre rosszabb. Ha párommal megyek, akkor ő szokott nyugtatgatni, fogja a kezem stb, és megnyugtat a tudat, hogy ott van mellettem, de most sajnos nem tud jönni és már annyira ki vagyok bukva, hogy kihányom minden ételt, az ágyból sem bírok kikelni. Hogyan lehetne ezt kicsit enyhíteni, mert furcsa, de pl az első utamon nem izgultam, most meg már.. ajj. :(

2013. júl. 8. 15:30
1 2
 1/12 ConnectCare ***** válasza:
47%

Ha ez egy fóbiás félelem, tehát olyan, amit nem lehet nagyon leküzdeni, akkor sok mindent nem lehet csinálni, maximum vonatozni Brüsszelig, majd a Csalagúton Eurostarral továbbvonatozni Londonig.

Egyébként pedig talán érdemes lenne egy kicsit jobban megismerkedned magával a repüléssel, hogy hogyan is működik, miért marad fent a repülő, milyen biztosítékok szolgálják, hogy ne legyen baj stb. és hogyha kicsit jobban átlátod majd, hogy mi miért van és hogy mennyire nem a véletlenen múlnak itt a dolgok, hanem minden sokszorosan ellenőrzött és szabályozott, akkor talán elmúlik majd a félelmed!

Egyébként pedig kitartást kívánok! ;)

2013. júl. 8. 15:39
 2/12 anonim ***** válasza:
47%

Így van, egyetértek az előzővel. A félelmed valószínűleg abból is fakad, hogy még annyira sem ismered a működését, mint egy autónak.

Egyébként autóban is ez van? Mert ha nem, akkor ott is kéne legyen, sőt, sokkal erősebben kéne legyen halálfélelmed. Ezerszer veszélyesebb!!! Vagy inkább repülőn se kéne ettől tartanod! A világ legbiztonságosabb közlekedési eszközén ülsz, erre gondolj erősen. Iszonyú kicsi az esélye a lezuhanásnak. Még elmaradottabb országokban sem potyognak le heti szinten a gépek, a mi, fejlettebb és biztonságra többet költő valamint szigorúbb biztonsági szabályokat alkalmazó nyugati világunkban pedig még ennek is töredéke a baleset.

Szóval ne rettegj, hiszen semmi, de semmi valós alapja nincs! Ez nem olyan, minthogy félsz fára mászni mert mi van ha leesel... teljesen más kategória. Ott van mitől félni, itt nincs!

Vonattal vagy busszal menni meg elég nagy butaság. Sokkal veszélyesebb (buszon valóban lehetne halálfélelmed, azért közúti baleset nem ritka sehol sem...), ráadásul tovább tart az út és jellemzően drágább is.

2013. júl. 8. 15:55
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kocsiban nem félek, főleg ha én vezetek. Buszon se szoktam, vonaton meg főleg nem. Tériszonyom van és nem tudom megmondani, hogy mitől félek, de félek. A repülő működését valóban nem ismerem. :)
2013. júl. 8. 16:08
 4/12 anonim ***** válasza:

"Kocsiban nem félek, főleg ha én vezetek"

Pedig ekkor kéne a legjobban félned. Vagy tán speciálisan kiképzett sofőr vagy többszörösen túlbiztosított autóval? Gondolom nem. Mert kb. ekkor nyugodhatnál meg annyire, mint egy repülőn utazva, de lehet, hogy még ekkor sem. Javaslom kezdj el rettegni az autózástól vagy hagyd abba a repüléstől félést is. Hogy félhetsz valamitől amikor a jóval veszélyesebb dologtól semmi félelemérzeted nincs?

2013. júl. 8. 17:02
 5/12 anonim ***** válasza:
50%
Neked vaoszínűleg pszichiátriai gondjaid vannak, szerintem menj el pszichiáterhez. Még egy gép sem maradt fent. ha meg lazuhansz és meghalsz mit foglalkozol azzal mi lesz másokkalugyse tudod meg. A repülés a világ legbiztonságosabb dolga. Biztonságosabb mintha otthon a szobádban üdögelsz mert pl mi van ha rád zuhan egy repülő.
2013. júl. 8. 17:10
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

lezuhanni nem fog mert milliárdokat öltek bele, hogy biztonságos legyen, kocsiban előbb hal meg az ember, megtámadni az utasszállítót nem fogják minden ország garantálja a légi biztonságot, mindenhol van autópálya, ha a gépnek olyan gondja adódik, hogy nem érné el a legközelebbi repteret, hogy leszálljon, akkor az autópályára le tud szállni és az autópályákat alapból úgy tervezik, hogy egy utasszállító vész esetén landolni tudjuon, különben meg leszáll a legközelebi reptéren

én mindig ezekkel a gondolatokkal szállok fel a gépre

2013. júl. 8. 18:23
 7/12 anonim ***** válasza:
31%
Indulas elott 2 oraval vegyel be B vitamint, az segit :) Stewardessektol hallottam mar tobbszor :)
2013. júl. 8. 23:29
 8/12 anonim ***** válasza:
47%
Kihagytátok a csodaszert: egy deci konyakot repülés előtt. Mindig segít.
2013. júl. 9. 01:38
 9/12 anonim ***** válasza:
15%

"Mindig attól félek, hogy lezuhanunk és tönkreteszem a szeretteim életét azzal, hogy elveszítenek."

A szeretteid életét pont addig teszed tönkre a rinyálásoddal,

amíg egyszer végre lezuhansz!!

Én már kivágtalak volna a párod helyében...

2013. júl. 9. 03:04
 10/12 A kérdező kommentje:
Miért vágna ki? Emberek nem tehetnek arról, ha görcsösen félnek dolgoktól és ha szeret, akkor alap, hogy nem "vág ki" hanem mellettem van, mint én is mellette, ha szükséges.
2013. júl. 9. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!