Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Nagyon félek a repüléstől!...

Nagyon félek a repüléstől! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Még soha életemben nem utaztam repülővel. Inkább mindig kocsival vagy vonattal közlekedtem pontosan ez miatt. Most sajnos nem tudom kikerülni a repülőt, mert Kanadáról lenne szó. A szerelmem él ott és iszonyatosan szeretném már látni. De akkor is mégis ott van az a 18-20 órás út repülővel. Nem tudom mit tegyek. Szeretnék menni, de nagyon-nagyon félek! Kérek mindenkit, hogy a rosszindulatú kommenteket mellőzzék. 18/L

2013. júl. 5. 22:16
1 2
 1/17 anonim válasza:
72%
Én pár hónapja repültem először..én is eléggé féltem előtte, de közel se olyan félelmetes mint hittem :)felszálláskor meg leszálláskor kicsit megérzed, de a köztes időben szinte észre se veszed h repülsz :) ha ablak mellett ülsz még élvezni is fogod, nagyon szép a kilátás :) gondolj arra hogy a barátodért megéri :)
2013. júl. 5. 22:30
 2/17 anonim ***** válasza:

Azért fura, hogy rögtön ilyen hosszú úttal indítasz :)

Én javasolnék előtte egy tetszőleges EU-n belüli rövid utacskát, hogy kipróbáld. Aztán rögtön rájössz, hogy nem is vészes.

Mitől félsz amúgy? Kocsiban és vonaton miért nem félsz amikor azok (főleg a kocsi) sokkal-sokkal veszélyesebb? Óriási a különbség és te mégis a repülőtől félsz. Fura az biztos!

2013. júl. 5. 23:32
 3/17 anonim ***** válasza:
ne felj tole, nem veszelyes. En szivesen lerepulom helyetted az utat, szeretek repulni meg a tizen x-edik ut utan is. Bar tengerentulra hazafele kicsit kellemetlen lesz a jetlag miatt, de az sem olyan para.
2013. júl. 5. 23:38
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Miért félsz? Én Kanadában élek és évente 50-60 repülőutam van. Budapesten kimenni a forgalomba sokkal veszélyesebb mint repülni...

Már írtam egy korábbi parázónak: a mai repülőgépek leszállnak minden állapotban -- anélkül hogy bárkinek baja lenne. Mindennek iskolapéldája a Speedbird 9 volt aminek leállt mind a négy motorja egy vulkáni hamufelhőben jó harminc éve, simán elvitorlázott egy darabig a Jumbo Jet, három motort újraindítottak és simán lerakták. A Southwest pilótái emberi sérülés nélkül lerakott (kétszer is!) olyan gépet aminek a törzse egyszerűen kilukadt. 2008-ban Miami-ban leraktak egy gépet aminek az orrfutója nem volt kibiztosítva. Múlt ősszel leraktak egy fékszárny-hibás gépet gond nélkül Los Angelesben. Hosszú évek óta halálos baleset az USA-EU utasszállító forgalomban nem volt. Most sem lesz.

Jó utat!

Ps. vissza se menj ha teheted.

2013. júl. 6. 00:26
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
A repülőút legveszélyesebb része az, mikor kimész a reptérre. Ha már a gépen vagy megnyugodhatsz.
2013. júl. 6. 11:41
 6/17 anonim válasza:
69%

Én 8 évesen repültem először. Most 15 vagyok, tavaly volt a 16. repülésem. Az elsőnél én majd' besz*rtam, annyira féltem. Felszálltunk-elutaztunk-leszálltunk. Baromira élveztem. A kaják a repülőn kimondottan jók, az evéssel is eltelik egy csomó idő. Aludni is fogsz sokat ilyen hosszú úton, azzal még több idő telik el. Mire észbekapsz, már ott is vagy. Egyszer utaztam éjszaka, aludtam, apukám fent volt, és állítólag a városok nagyon jól néznek ki fentről kivilágítva. Nagyon szeretek repülni, de sajnos nem minden évben van rá lehetőségem. Ha egyszer utazol, utána fogod élvezni. Hogy ne csak jót írjak: a második utamon leszállás előtt nagy viharba kerültünk, a gép csak úgy "pattogott", nagyon féltem. A másik, apukám jött haza Törökországból, a csomagját Budapest helyett Milánóba küldték. Nehéz volt utána előkeríteni, de fel is törték.

De ne aggódj élvezni fogod :)

2013. júl. 8. 16:30
 7/17 xeniah ***** válasza:

Ne aggódj, eddig még senki sem maradt odafenn, aki gépre szállt ;)

De komolyra forditva a szót: baleset ugyanúgy érhet bármilyen közlekedési eszközön, sőt akkor is, ha gyalogosan közlekedsz. Én nem féltem az első repüléskor, inkább izgatott voltam, de az elég csalódás volt nekem, hogy tágasabbnak képzeltem el belül. Viszont felejthetetlen élmény, amikor felszáll a gép, és látod, hogy távolodik a földtől (persze, ha ablak mellett ülsz), meg a felhők fölé emelkedik...

2013. júl. 16. 21:39
 8/17 anonim ***** válasza:

"baleset ugyanúgy érhet bármilyen közlekedési eszközön, sőt akkor is, ha gyalogosan közlekedsz"

NEM ugyanúgy! Sokkal nagyobb eséllyel érhet akkor ha nem repülőn ülsz! Repülőn vagy a legnagyobb biztonságban.

2013. júl. 16. 21:41
 9/17 anonim válasza:
Nem kell félned én nemrég mentem először repülőn és nagyon féltem de aztán nagyon tetszett!!!
2013. júl. 23. 10:33
 10/17 anonim ***** válasza:
Nem kell félned, én ma is repültem és ma sem zuhantunk le! Szóval szerintem nagyon biztonságos! :)
2013. júl. 26. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!