A magyaroknak kb. hány százaléka nem ült még soha repülőn? Van erről bármilyen kimutatás, esetleg közvéleménykutatás?
Mint pl a tied?
Egyébként a valaszok főleg arra voltak jók hogy más se tud ilyen statisztikáról, így sajnos a valós adatot nem fogjuk tudni most.
Szerintem a lakosság közel fele biztosan repült.
Sokan külföldön élnek ,dolgoznak. Turistaként is sokan repülnek.
A ChatGPT a protfolio-t és hvg-t említette forrásként ( nem tudom a másolt szövegből miért hagyja ki) , de nem állítom hogy pontosak az adatok. Szerintem az eredmények nagyban eltérőek lesznek attól függően milyen módon végzik az adatgyűjtést, illetve nem tudjuk a megkérdezettek számát se. Ha online végzel adatgyűjtést a szegényebb réteg stb kimarad akik lehúznák az arányokat. Valamint pl 100 megkérdezett se ad ez esetben valóságos eredményt.
Reális statisztika az lenne ha a légitársaságok a check-in során megadott állampolgársági adatok alapján szolgáltatnának információt (itt kiesik a belföldi utazás). De nem tudom, hogy ilyen formán létezik-e statisztika.
Mindenesetre érdekes téma.
Igen, vmi ilyesmi jó lenne.
Esetleg a következő népszámlálás során berakni ezt a kérdést is :D
Baszki van olyan repjegy ma már ami konkrétan 8000 Ft
Ezt ki ne tudna megengedni magának a borsodi zsákfalvakon kívül???
27
Az azért meg van, hogy a repulojegy az csak egy része a koltsegeknek?
El kell jutnia a repülőtérre. Ha mondjuk Szegeden él az 3e/út vonattal. Ha nincs vonat abban az időpontban, a taxi olyan 80e. Ahova utazik, ott kell szállás, kell ennie, közlekednie, stb.
Pl egy 3 nap Milánót ki lehet hozni 70ezer forintból... vagy romát
Erre nincs pénze annak aki nem csenyétén él?
29
Elég sokan élnek ma Magyarországon minimálbérből albérletben. Igen, sokaknak ennyire nincs pénze. Emellett van még rengeteg olyan ember, akinek van pénze, de nem akar vagy nem mer repülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!