Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » A magyaroknak kb. hány százalé...

A magyaroknak kb. hány százaléka nem ült még soha repülőn? Van erről bármilyen kimutatás, esetleg közvéleménykutatás?

Figyelt kérdés
Nem talaltam erről infót, csak annyit hogy a Boeing igazgatója szerint a teljes emberiség 20%-a repült még csak. De ez is 2017-es cikk volt.

jan. 26. 23:55
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
6-os de azért azt érzed te is hogy ez nem reprezentativ minta ugye? Az én ismerőseim többsége is repült már, de ha lemennenk most teszem azt BAZ megyébe és 10 különböző települesen közvéleménykutatás vegeznenk, hát biztosan nem ez az eredmény jönne ki, és az átlagban ők is benne vannak.
jan. 27. 12:04
 12/31 A kérdező kommentje:

7-es igen, ez tűnik reálisnak, de tény hogy ezek már régi adatok, azóta nagyon nagy az utazási kedv.

Köszönöm az eddigi válaszokat!

jan. 27. 12:06
 13/31 anonim ***** válasza:
0%

nincs erről statisztka sehola

"Ahh, ez biztosan nem."

Ha meg nem hiszel el semmit, akkor mindegyis hogy mit válaszolunk nem? :DDDD

jan. 27. 12:55
 14/31 A kérdező kommentje:
Mert amit te írtál az teljesen irreális. Gondolom a 3-as vagy 4-es válaszoló vagy.
jan. 27. 13:13
 15/31 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem több mint ötven százalék még soha nem ült repülőgépen.
jan. 27. 13:48
 16/31 kutyafule4 ***** válasza:
100%
Mi a helyzet a belföldi -, és sétarepüléssel?
jan. 27. 14:18
 17/31 anonim ***** válasza:

17: hát az szerintem radikálisan kevesebb, mint aki sima repülőn ült...

1 vagyok, nekem ez volt a forrásom:

[link]

A 14-69 éves legalább hetente internetező magyar lakosságra nézve reprezentatív kutatásból kiderül, a 18-69 éves internetezők 42 százaléka ült már repülőgépen (2008-ban).

Ez nyilván több irányban torzít, mert:

- régi adat (azóta tuti jóval többen repültek)

- életkor szerint nem a teljes népességre vonatkozik (gyerekek és idősek valószínűleg lefele húzzák)

- és csak a rendszeresen internetezőket kérdezte - ráadásul akkor, 2008-ban.

Ne felejtsük el, hogy kis nemzetünk több társadalmi osztályból áll, tehát ha valaki a környezete alapján próbálja megítélni, az nem lesz reális.

Kb 50% él aránylag jómódban van afölött, 35% hónapról hónapra, 15% pedig szegény. Ha az életkort nézzük, kb 15% kiskorú (14 évesig), 65% aktív korú, 20% 65 év feletti. Ebből lehet tenni egy megalapozott becslést.

Aki szerint a 20%-80%, amit a chatGPT mondott, reális lehet, és a világátlag szintjén vagyunk vagy alatta, az nem normális.

jan. 27. 16:32
 18/31 anonim válasza:
60%
49F, soha nem repültem még, de nem is vágyom rá.
jan. 27. 18:54
 19/31 A kérdező kommentje:

18. Sztem meg te nem vagy normalis az okoskodasoddal.

"Kb 50% él aránylag jómódban van afölött, 35% hónapról hónapra, 15% pedig szegény. Ha az életkort nézzük, kb 15% kiskorú (14 évesig), 65% aktív korú, 20% 65 év feletti. Ebből lehet tenni egy megalapozott becslést."

Forrás?

Amugy aki sosem repül, nem feltétlenül csak az anyagi helyzete miatt. Vannak akiket kicsit se mozgat az utazas, vannak akik ugyan szeretnek utazni, de csak kocsival, vannak akik csak belföldön nyaralnak, de ott elvernek egy csomó pénzt vmi wellness hotelben. Ostobaság csak az anyagi helyzetből kiindulni ennél a kérdésnél.

jan. 27. 19:15
 20/31 A kérdező kommentje:
17. Ez egy jó kérdés. Sétarepülés.. hát nem is tudom... tulajdonképpen repülés az is. A belföldi repülést mindenképp ide venném, bár tudtommal Mo-on nincs, de ha pl egy indiai elrepül Delhiből Goába, akkor ő utazott már repülővel persze.
jan. 27. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!