Ha átszállásos repjegyet veszek, de pl Gotogate, Bravofly-n keresztül, akkor is térítenek mindent baj esetén? (lent)
Pl Air France-al megyek valahova, de nem az ő oldalukon veszem meg a jegyet, hanem skyscanneren keresztül pl Bravofly, Gotogate stb.-n keresztül.
Ha késne a gép és nem érem el a következő Air France járatot, akkor is feltesznek ingyen a következő gépükre ilyen esetben?
Azért azt nézd meg, hogy MINDEN kritérium ugyanaz, mint a légtarsaságnál. Például a közvetítőnél ugyanarra a járatra, ugyanazon a napon van 50 ezerrel olcsóbb jegy? Milyen jegy? Alap, bővített alap, flex, vagy mi? Mert a légitársaságok a coachra is 3-4 féle jegyet árulnak.
Én mindig azt mondom, hogy kezdőként csakis a légitársaságnál szabad foglalni. Gondolj bele, vajon miért mondjuk ezt? Talán már láttunk karón varjút. Ha már tudod mit miért csinálsz, mit nyerhetsz, mit veszíthetsz, van biztonsági tartalékod krach esetére, akkor próbálkozhatsz. De ha 50 ezer megtakarítás számít, akkor ott még egyéb gondok is felmerülhetnek.
Más. Valaki mondta a WizzAirt. Fapadosoknál nincs olyan, hogy átszállás. Pont.
A hagyományos légitársaságok legtöbbször megbízhatóak a saját ügyfeleikkel kapcsolatban. A legutóbbi esetem most november végén volt, jöttem volna Bukarestből vissza Bécsbe, Austrian Airlines-al, zürichi átszállással. 16:40-kor kellett volna indulnia a gépnek, de még fel sem szállt Zürichből a Swissair gépe. (codeshare) A beszállókapunál lehetett palackozott vizet vételezni várakozás alatt. Kiderült, hogy hóesés miatt az egész zürichi forgalom megcsúszott, végül 19:00-kor tudtunk Romániából elindulni. Ekkor már biztos volt, hogy nem érem el a bécsi csatlakozást, ha az pontosan indul. Pontosan indult.
Megerkezve Zürichbe, az informaciós pulthoz mentem. Addigra már emailben és smsben is értesítettek, hogy átfoglaltak egy másnap reggeli járatra. Megkertem az ügyintézőt, hogy mivel másnap már Pesten van dolgom, foglaljon át egy budapesti járatra. Megtörtént és a boarding passomat is megkaptam. A Baltic Air A220-as csodagépére tettek. Kaptam egy vouchert a reptéri Hyatt Regency hotelbe, szoba reggelivel. Ez a szoba kb. 120 ezer Ft/éj kategória, majdnem annyiba került volna, ha csak privátim besétálok, mint az egész Bukarest-Bécs jegy zürichi átszállással.
A légiközlekedés nem vonatozás. Bármikor, bármelyik légitársaságnál előfordulhat, hogy nem éred el a csatlakozást. És akkor nem mindegy, hogy miképp viselik gondodat.
Mivel sokat repülök, többször kerültem hasonló helyzetbe. A közelmúltból eszembe jut Dallas, amikor már majdnem elindult a boarding, amikor törölték a járatot, műszaki hiba miatt. Határozott előny volt, hogy a légitarsaságnál vettem a jegyet, sokan voltak akik nem így tettek és őket azonnal hátra sorolták, várakozzanak csak. Enbek az volt a jelentősége, hogy őket csak a két-három nappal későbbi frankfurti járatra foglalták át, én meg már a másnapi gépre japtam helyet.
Tehát ilyesmik vannak a háttérben. Nyilván nem vallják be, és ha nincs gebasz, észre sem veszed, de a légitársaságok nagyon nem szeretik, ha nem rajtuk keresztül foglalnak, és ha tudnak finoman keresztbe is tesznek neked.
Te tudod eldönteni, hogy neked mennyi fér bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!