Átszállásos repülőútnál mi történik a feladott poggyásszal?
Figyelt kérdés
Sosem utaztam még átszállással úgy, hogy feladtam volna bőröndöt. A kézivel csak mentem a Transfer felirat felé, aztán annyi volt. De ha van nagy csomagom, azt a légitársaság ilyenkor átrakja automatikusan a következő járatomra? Vagy fel kell vennem, aztán kimenni szekun kívülre és ott újból feladni, aztán megint átmenni a biztonságin? Köszi, ha leírjátok, hogy megy ez. (lehet, hogy ha megveszem a jegyet, kapok erről is tájékoztatást a légitársaságtól, de ott még nem tartok, csak szeretnék felkészülni. Mert pl. ha várnom kell a bőröndre, akkor nem veszek olyan jegyet, ahol csak 1 óra lenne átszállni.)2019. szept. 15. 19:11
1/11 anonim válasza:
Ha egyben vetted meg a jegyet, átteszik, ha külön, akkor fel kell venned
2/11 anonim válasza:
Szerintem EGYÉBKÉNT SE vegyél olyan jegyet, ahol 1 óra van az átszállásra. Túl gyakran késnek a gépek ehhez.
Amúgy meg az, amit első írt.
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2019. szept. 15. 19:30
4/11 anonim válasza:
Annyit pontosítanék ezen, hogy ha egy foglaláson van egy jegyet és foglaláskor nem jeleztèk külön, hogy újra el kell végezd az utasfelvételt az átszállás helyén (ami ritka, de létezik), akkor alapvetően a csomagot automatikusan átrakják.
Azonban egy fontos és állandó kivétel az Egyesült Államok, ahol minden esetben az első érintett USA-beli reptéren fel kell venned a csomagot, belèpni az országba és újra feladni.
5/11 anonim válasza:
Én úgy utzatam legutóbb USA-ba, hogy Torontoban szálltam át (mindkét gép Air Canada). A csomagot nem kellett külön felvennem, de Torontoban volt a szigorú határellenőrzés, USA-ban már nem. 3 óra volt az átszállásra, de így is majdnem lekéstem a gépet.
6/11 A kérdező kommentje:
Köszi, Ázsia lenne az úticél, nem USA
2019. szept. 18. 21:19
7/11 anonim válasza:
Ha EU-n kívülre utazol, és EU-n kívül szállsz át, akkor mindenképpen fel kell venned átszálláskor a csomagodat, mert a vámosok ellenőrizhetik, azt pedig csak a jelenlétedben tehetik meg.
8/11 A kérdező kommentje:
Utolsó, ha ez tényleg így van, akkor hasznos infó, köszi! Bár szinte biztos, hogy EU-n belül fogok átszállni.
2019. szept. 20. 21:39
9/11 anonim válasza:
Igen, így van. Én amikor Guadalajarába (Mexikó) utaztam, frankfurti és mexikóvárosi átszállással, Mexikóvárosban fel kellett vennem a csomagomat. Nem nézett bele senki végül, de majdnem lekéstem emiatt az átszállást, mert az oda érkező járat késett.
10/11 anonim válasza:
7-es: nem kell alapesetben felvenni, csak szerintem pár ország játssza ezt el. Kambodzsába utaztam párizsi és kantoni átszállással, de Kantonban nem kellett felvenni a csomagot egyáltalán. Most télen megyek Malajziába Qatarral, direkt rákérdeztem, ott se kell felvenni, pedig EU-n kívül szállok át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!