Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Normális ez az érzés? Fog ez...

Normális ez az érzés? Fog ez valaha változni? :/

Figyelt kérdés

Sosem ültem még repülőn, ezért nagyon szeretném majd kipróbálni, de egyszerűen rosszul érzem magam attól, hogy felszáll a repülő, illetve megijeszt a gondolat, hogy én több órán keresztül a magasban üljek úgy, hogy nincs alattam a talaj.

Pedig minden álmom az, hogy egyszer eljussak külföldre, viszont én sehogy sem tudnám elképzelni magam fent, a magasban.

Fog ez változni, vagy mindig rettegni fogok a repülőtől? :/

szept. 11. 17:06
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
Nézz repülőutas vidiket a YouTube-on, ahol az utazó bemutatja, hogy milyen egy ilyen út. Hha megnéztél már 10 ilyet, akkor több fogalmad lesz a dologról és csökkenni fog a félelmed. A másik, hogy az első repülőutadat kísérővel tedd meg és max. 1-2 órás menetidőt vállalj be.
szept. 11. 17:56
 2/8 anonim ***** válasza:
81%

Nem.

Igen, amint felültél egy repülőre.

szept. 11. 18:04
 3/8 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem el fog múlni az első utad után. Tényleg semmi extra, de hiába mondom, meg kell tapasztalnod.
szept. 11. 18:53
 4/8 anonim ***** válasza:
94%
Hatha a fő álmod az hogy eljuss külföldre, azt lehet barmi mas jarművel is.
szept. 11. 19:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Most nyilván attól függ pontosan milyen géppel megy az ember, de összességében amikor az égben vagy, nagyon hamar elfelejted, hogy amúgy te a repülőn vagy. Minimálisan érződik csak, főleg ha ülsz és főleg ha nagyobb gépen vagy (pl. óceántúlra mész). Az ember hamar elfelejti, hogy hol is van, és átveszi a félelem, izgatottság helyét a dögunalom. Csak addig tűnik nagy dolognak a repülés, amíg az ember ki nem próbálja, aztán pedig kb. olyan szinten van, mintha most az autóban vagy a buszban ülnél: semmi extra. De amúgy igen, az európai országokba viszonylag könnyen el lehet jutni repülés nélkül is, habár nyilván hosszabb, viszont ha a külföldre akarsz menni, akkor megoldható az repülés nélkül is sok esetben. :)
szept. 11. 20:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezt így nem lehet megmondani, majd kiderül. Több mint tíz éve többé-kevésbé rendszeresen repülök, de még mindig rettegek tőle. Valaki meg már az első repüléstől sem fél.
szept. 11. 20:32
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy voltam vele, mint a 6., ettől függetlenül repültem, mert az úticélok jobban érdekeltek, mint amennyire a repüléstől paráztam.

Érdekes módon akkor lett jobb, miután megszületett a kisfiam, és elkezdtem vele utazni 😀

Amúgy fenn tényleg alig érezni, hogy repülsz (kivéve, ha jön valami turbulencia), ha nem nézel ki az ablakon, akkor hihetnéd azt, hogy buszozol 🙂

Én személy szerint a felszállásnál félek leginkább, fent csak várom, hogy teljen az idő, az ereszkedésnél meg elkezdek megkönnyebbülni...

szept. 11. 21:18
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Örülök, hogy nem vagyok ezzel egyedül..🥹
szept. 12. 06:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!