Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Többszöri Ptx (spontán légmell...

Többszöri Ptx (spontán légmell) után repülőgéppel utazás?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Most azokhoz fordulnék akik éltek át többször spontán ptx-et. Utazni szeretnénk, viszont repülővel. A magaslati nyomást mennyire bírná a tüdőm? Volt köztetek olyan aki utazott ezek után ilyen módon? Tapasztalat? Lett bajotok? Félek emiatt, de nem akarok lemondani a nyaralásokról. :(

aug. 17. 14:50
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
Kérdezd meg a dokit!
aug. 17. 14:51
 2/10 anonim ***** válasza:
65%
Kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét....
aug. 17. 18:07
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen ezt a hasznos tanácsot... Nyilván egy orvos sem tudhat mindent engem valós tapasztalat érdekel elsősorban nem egy orvosi vélemény. :)
aug. 17. 20:35
 4/10 anonim ***** válasza:
56%
Hát azt, hogy biztonsággal utazhatsz-e így rep.gépen, kizárólag orvosra hagyatkozva kéne eldöntened, nem a gyakori laikus népe véleménye alapján.
aug. 17. 20:38
 5/10 anonim ***** válasza:
56%

Pedig ezt csak a kezelőorvosod tudja megmondani. Ha a neten utánaolvasol, akkor erősen ellenjavallt a repülés, ahol utazómagasságon olyan légnyomast tartanak fenn, mintha 2400 méterrel kennél a tengerszint fölött egy francia sípályán. Azt is olvasni, hogy egy ptx eset orvosi lezárása után 2 héttel már lehet próbálkozni. A Dreamlinerek vagy A350-esek kabinnyomás komfortja állítólag kellemesebb

De hát ki vagyok én, hogy ilyen esetben felelős tanácsot adhassak? Még ha lett volna ptxem, sem biztos, hogy az én esetem vonatkoztatható lenne rád is

aug. 18. 09:47
 6/10 anonim ***** válasza:
56%

Ha a netes véleményekre jobban adsz, mint egy orvos szaktudására, akkor szerintem ne fogd vissza magad, menj és legfeljebb majd kiderül, hogy nem kellett volna. Mégis mi baj lehet belőle?

Én mondjuk a helyedben inkább kihagynám a repülést és max busszal, vagy vonattal megközelíthető helyre utaznék, ahol ilyen kockázatok nincsenek.

aug. 18. 11:58
 7/10 A kérdező kommentje:
Rendben. Megfogom kérdezni az orvost. Köszönöm az eddigi válaszokat!
aug. 24. 17:44
 8/10 anonim válasza:

Műtöttek? Mert akkor simán csinálhatsz szinte akármit. Engem műtőttek mindkét tüdőm VATS műtéttel ez után már nagyon kis esély van rá hogy kiújul főleg ha már megálltál a növésben. Én ugyan úgy cigizek és intenzív edzéseket is végzek semmi bajom. Persze fáj meg érzem hogy fulladok de az a műtét "utóhatása" ez ellen sok mindent nem tudok tenni majd csak jobblesz ha meg nem hát nem.

Ha nem műtöttek akkor kialakulhat de nem csak a repüléstől hanem bármitől elég egy tüsszentés is szóval ne aggódj és nehogy ez tartson vissza bármibe is ha kialakul megint akkor legalább megműtenek és túl leszel rajta egy életre de amúgy nembiztos hogy újra kialakul.

szept. 6. 16:39
 9/10 anonim válasza:

Nekem volt több is műtöttek is többször. Azt mondták olyan repülőgéppel amin van nyomáskiegyenlítő szabad utazni. A légitársársoságok utasszállítói ilyenek.

Afrikában egy kis noném roncshalmazzal vagy vitorlázó repülőgéppel stb nem ajánlott az utazás.

A kórházban volt egy ázsiai túrista aki a műtét után ahogy kivették belőle a csöveket hazarepült. Még a varratszedés előtt.

Nekem azt mondta az orvosom, hogy ha nagyon aggódom kössek olyan biztosítást nyaraláskor amivel hazahoznak légmellel is. Állítólag becsövezve lehetséges még úgyis a repülés.

nov. 24. 17:05
 10/10 anonim válasza:

Sok orvos nem tud erre a kérdésre válaszolni mert őket csak az érdekli hogy ellássák a beteget. Nem foglalkoznak a megelőzéssel. Gondoltam megemlítem a sok beszólogatónak.

Ami nem ajánlott: magashegységbe utazni (ahol már kialalul a magaslati betegség) búvárkodni (snorkerezni szabad) , koncerten hangfal elé állni, nyomáskiegyenlítő nélküli repülőn utazni, nagy súlyokat emelgetni és fúvós hangszeren játszani.

Ez nem azt jelenti, hogy biztos lesz megint ha nem tartod be. Csak kockázati tényező.

Tüdőgyulladást meg köhögős betegséget sem jó ötlet elkapni.

A légitársaságok gépein nyugodtan utazhatsz.

nov. 24. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!