Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » A Wizz Air gyakorlatilag egy...

A Wizz Air gyakorlatilag egy maffia társaság?

Figyelt kérdés
Állítólag 10%-os túlfoglalást engednek meg maguknak, és az utasok egy részét otthagyhatják a reptéren ha nincs hiányzó.
júl. 27. 09:11
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm az infókat!

Mire gyanakszol, hogy mi alapján lehettél te az egyik kiválasztott?

Utolsók közötti jegyvétel/csekkolás/érkezés, vagy egyéb ilyesmi?

júl. 27. 15:12
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Tehát semmi olyan nem történt, ami bármelyik másik légitársaságnál ne fordulhatna elő. Mindenhol vannak túlfoglalások.
júl. 27. 17:05
 23/33 A kérdező kommentje:

22

Hát ha mindenhol vannak akkor az egész világ úgy elcsheszett ahogy van.

júl. 27. 18:33
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Ha elcseszett, ha nem, évtizedek óta így működik a légiközlekedés az egész világon. Nem csak a fapadosoknál, a hagyományosoknál is így van. Óriási mennyiségű adatuk van, amiből viszonylag nagy biztonsággal meg tudják mondani, hogy egy járat hány százaléka nem fog becsekkolni. Nyilván ez nem minden esetben működik, de erre is vannak számaik. Akit aztán konkrétan érint, annak ez nagyon kellemetlen lehet és jogos a felháborodás. Mivel az egész iparág így működik, nem tudod a légiközlekedést leváltani, ezért vagy elfogadod és repülsz, vagy nem repülsz.

A különbség valószínüleg abban van, hogy egyik vagy másik légitársaság hogyan kezeli az ügyet. El tudom képzelni, hogy a fapadosok kevésbé utasbarát módon állnak hozzá.

Én az utóbbi tíz évben tényleg rengeteget repülök, havonta 2-3x, kisebb részt fapadossal, többnyire legacy társasággal Amerikába vagy Ázsiába. Nem számoltam ki, hogy ez hány száz utazást jelent, de még soha nem volt gondom túlfoglalásból. Nyilván egy arany szintű törzsutassal nem fogják ezt eljátszani. Viszont olyat láttam Európában is, meg az USA-ban is, hogy boardingnál fölmerült a probléma. Például Jacksonville-ből repültem vissza New Yorkba, (ha jól emlékszem Deltával) amikor a személyzet bemondta, hogy overbooking van, az az utas aki vállalja, hogy átfoglalják a pár órával későbbi járatra, kap 200 dollárt ott helyben és kicsit később még utazhat is. Voltak jelentkezők, akik odamentek a pulthoz, de az első ember vissza is fordult. A közelemben ült, ezért megkérdeztem miért nem fogadta el. Azt mondta azért, mert nem most nyomtak volna a kezébe 2 százast, hanem a következő repüléséből kapott volna ennyi kedvezményt. De voltam szemtanúja hasonló esetnek Seattle-ben is, ott asszem 400 dollárt ajánlott fel az Air France ha áttehetik a jelentkezőt egy későbbi Delta járatra, de nem emlékszem mi lett a végkimenet.

Szóval létezik ez a probléma, de nyilván a fapadosok nehezebben kezelik a helyzetet, hiszen nekik nincsenek partner légitársaságaik, meg néhány órával később induló másik járatuk sincs és lehet, hogy az algoritmusaik is agresszívabbak

júl. 28. 01:41
 25/33 A kérdező kommentje:

24

Nekem sem volt eddig ilyen jellegű gondom, pedig több mint 10 éve repülök. Persze minden Wizz-es utamon felmerül valamilyen probléma, például egyszer a páromnak nem nyomtattak beszállókártyát checkinnél majd emiatt majdnem lekéstük a gépet és semmilyen felelősséget nem vállaltak és semmilyen kárpótlás nem adtak a stresszért.

Nekem 400 font kárpótlást adtak viszont nem két órával későbbi járatra raktak, mivel ebben az időszakban szinte minden járat tele van, hanem másnapra, és több és több száz kilométerrel odébb szállok le majd valahogy meg kell oldani a szállítást onnan az eredeti célponthoz. Azt mondták nekem a Swissportosok, hogy a Wizznek kötelező taxit biztosítania ebbe az esetben, de figyelmeztettek, hogy valószínű akadékoskodni fognak ezért legyek agresszív velük és fenyegessem meg bepereléssel.

Majd kiderül, de szerintem £400 vont csekély kárpótlás ilyen esetben. Ráadásul rendszeres kliensük voltam eddig, évente legalább 10x repülök velük.

júl. 28. 07:10
 26/33 anonim ***** válasza:
80%
10 éve repülsz a Wizzel, egyetlen egyszer előfordul, hogy túlfoglalás miatt nem férsz fel és akkora hisztit csapsz, mint egy gyerek. Nevetséges.
júl. 28. 08:45
 27/33 anonim ***** válasza:
76%

"Szerencsejátékozik az utasai életét beáldozva"

Belehalt valaki abba, hogy nem tudott elmenni azzal a járattal? Mert te konkrétan ezt írtad.

Igen, adott esetben lemaradt egy esküvőről vagy más programról.

Tudod mit mondok? Aki mindenképpen időben oda akar érni, az nem a leg-leg-leges-legolcsóbb légitársaságot választja.

Ez olyan tipikus magyaros észjárás: gagyi áron minőségi szolgáltatást vártok el. Vettél volna jegyet egy NEM fapados légitársaságnál, vagy egy drágább, de magát még diszkont légitársaságnak tekintőnél, mint pl. a jet2com, aztán máris nagyobb eséllyel repültél volna el menetrend szerint.

júl. 29. 23:50
 28/33 A kérdező kommentje:

27

Mi van ha a saját esküvődről maradsz le vagy anyád temetéséről?

Akkor is ilyen flemgán állnál hozzá?

júl. 31. 15:53
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nem 27-es vagyok, de ezen jót nevettem! Ki az, aki a saját esküvőjére repülővel megy és ráadásul 1-2 nappal az esemény előtt? Ráadásul a saját esküvőjét nem tudja lekésni az ember :)

A temetés is hasonlóan valószínű forgatókönyv :)

Jó hogy nem azt hoztad fel példának, hogy "ha épp ledobták volna az atombombát és nem tudnál elmenekülni mert a Wizz túlfoglalt, akkor is ilyen flegmán állnál hozzá?" :)

Egyébként meg ha valaki egy nagyon fontos eseményekre utazik, akkor nem wizz-zel megy, köt biztosítást, és rögtön átfoglal egy másik járatra. Máris nem késik el sehonnan.

júl. 31. 17:02
 30/33 anonim ***** válasza:
#29 Az életben a leggyakrabban előforduló mondat: Jé, ezt nem is tudtam!
júl. 31. 20:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!