Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Sosem ültem repülőgépen 42...

Sosem ültem repülőgépen 42 évesen, szerintetek ez gáz?

Figyelt kérdés
Egyesek hüledeznek rajta ha szóba kerül a téma, hogy még sose repültem. Egyszerüen parázok a repüléstől, rég eldöntöttem, hogy soha senki fel nem rak engem semmilyen légi járműre de sokan ezt egyszerűen nem értik meg. Mindenki próbál meggyőzni, hogy de nem is veszélyes meg milyen jó repülni.. eléggé unom már. Gyakran járunk olaszba nyaralni busszal, erre mindenki azzal jön, hogy minek buszozok 16 órát amikor a repcso 1,5 óra csak. Ok igazuk van ebben csak az a bibi, hogy NEM szállok fel! :)
máj. 9. 07:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%

"Nekem ez a dedós rettegés fura"

Köszönjük az empátiát. :))

máj. 9. 15:00
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Dennis Bergkamp-nak (pont ma 55 éves) is fóbiája van/volt.

Aviophobia

[link]

máj. 10. 00:32
 13/19 anonim ***** válasza:

Egyik ismim 44 evesen repult eloszor, szoval meg barmi lehet :D

Amugy meg ne erdekeljen ki mit mond, na neked igy jo ahogy van.

máj. 10. 16:02
 14/19 anonim válasza:
Anyukám is 40 felett van, de még nem ült repcsin.Szerintem se gáz, én most pár napja ültem először, de igazából nem nagy cucc. Elsőre érdekes volt, meg haza fele is, a felszállás és a landolás a jó, a többi olyan mintha vonaton lennél.Mégis valahogy jó érzés, másnap már hiányzott a reptéri hangulat. Én is úgy voltam vele, hogy én biztos nem ülök repülőre soha. Tartottam tőle. Azthittem be fogok parázni vagy valami, de közel se volt olyan a környezet. Meg is lepődtem. Bele kell vágni és a végén happy end a vége. Már várom a következő utamat.
máj. 11. 16:01
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem gáz, de irracionális a félelmed. Jóval nagyobb eséllyel halhatsz meg közúton, mint repülőn közlekedve. A legtöbb repülésfóbiásnál azért alakult ki a fóbia, mert ha lezuhan egy repülő, azzal vannak tele a híradások. Pedig éppen azért van nagy hírértéke, mert ritkán történik ilyesmi. Közúti balesetben naponta halnak meg emberek Magyarországon is, ehhez képest azokat elintézik egy-egy mondattal, azt is a közlekedési hírekben és csak azért, hogy aki teheti, ne arra menjen.

Persze ha eddig nem győzött meg senki, nem gondolom, hogy majd pont nekem sikerül, csak a racionalitás kedvéért leírtam :)

máj. 12. 19:16
 16/19 A kérdező kommentje:
15 Igazad van viszont engem nem érdekel a halál gondolata viszont ahogy rám zárják az ajtót és tudom, hogy felrepül velem a gép és aztán már sehogy sem szállhatok ki egyből pánikrohamom lesz. Ezért nem szállok fel.
máj. 12. 19:52
 17/19 anonim ***** válasza:
Akkor ez lehet, hogy nem is repülésfóbia, hanem klausztrofóbia. Azon pszichológus tud segíteni.
máj. 12. 20:02
 18/19 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, pl imádom a barlangokat, semmi bajom a szűk járatokban. Ilyen gépekkel vagyok így. Repcsi, lanovka, meredekebb fogaskerekű, üveglift.

Ezeket elkerülöm és kész, annyira nem érdekel, hogy e miatt agyturkászhoz járkáljak.

máj. 12. 20:10
 19/19 anonim válasza:
Kérdező, valóban nem klausztrofóbiád lehet, hanem fejben generálod azt az érzést, hogy uram atyám, becsukják az ajtót és felmentek a levegőbe, és nincs beleszólásod, nem lehet csak úgy akármikor kiszállni belőle stb. Bennem is volt elsőre ettől való félelem, de igazából próbáltam nem erre gondolni, hanem arra, hogy nem fog történni semmi rossz, és ki fogok tudni szállni abból a gépből akkor, amikor megérkeztünk. Nem kell onnan nekem kimenekülnöm, meg nem történik semmi rossz, hogy rám csukják az ajtót és ennyi.Eljuthatsz a kitűzött hely felé, ahhoz viszont ez kell. Tudom nem egyszerű átérzem, de talán megpróbálhatnád hogy nem erre gondolsz hogy most becsukják az ajtót és legközelebb pár óra múlva nyitják ki, amikor megérkeztél, mert ez emiatt van, hogy bebeszéled magadnak. Inkább pozitívan fogd fel és csak nyugi!És ne egyedül menj, úgy jobb lesz. Tényleg jó szándékból és segítő szándékkal írtam, és tapasztalat is! Képes vagy bármire ne feledd! :)
máj. 15. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!