Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Mindig kimész 2 órával az...

Mindig kimész 2 órával az indulás előtt a reptérre?

Figyelt kérdés

Én mindig kimegyek 2 órával előtte, mivel nem utazok gyakran, ezert nem tudom melyik napokon es mely időszakokban kell szamitani hosszu sorokra.

Most már azt csinálom hogy csak kézi poggyásszal utazok, igy legalabb a legitársaság pultjához nem kell odamenni hogy leadjak egy bőröndöt, a boardingpasst meg megküldik emailben. Ezzel időt tudok sporolni, tapasztalataim szerint 20-30 percet is várni kell ha pont egy turistacsoport van előttem.

Egyik haverom azt mondta hogy ő mindig kézipoggyásszal megy, de akkor is mindig kimegy 2 órával indulás előtt.

Egyszer mikor egyedül utaztam akkor a mellettem ülő pont magyar volt és mesélte hogy nagyon sokszor utazik, igy ő csak kb 40 perccel az indulas előtt megy ki mert tudja hogy mikor lehet több utasra számitani. A beszálláskor is kb utolsók közt ült le mellém, mondta hogy a sok kezdő ott tolakodik, miközben mindenkinek megvan a helye előre és úgy sem indul el a gép nélküled.

Eddig kb 6 oda-vissza úton vagyok túl, ami nem sok, de egyszer sem volt indokolt a 2 óra, mindig egy rakas időt kellett várni, még úgy is hogy hétvégén is utaztam egyszer. Aznap emlékszem a gép is későn indult mert megvárt minden utast hogy átérjen a biztonsági ellenőrzésen.

Ti hogy csináljátok? Tudom, jobb előbb ott lenni mint lekésni de kisgyerekkel utazunk és igy nem egyszerű mert nyűgös lesz.

Családoknak annyi előnyük van hogy előbb beszálhatnak de az nekem lényegtelen mert a gép úgyis csak akkor indul el, ha már mindenki beszállt.

2024. máj. 4. 21:48
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
60%
20: hajnali 5-6-kor induló gép esetében pont egy órával több alvást jelent. Én nem tudok 10-11 előtt elaludni akkor sem, ha lefekszem és így is 3-4-kor már kelni kell.
2024. máj. 7. 07:48
 22/33 BeefEater ***** válasza:
100%
Én mindig ott vagyok két órával korábban. Az esetek 90% -ában a csomagleadás és biztonsági ellenőrzés megvan fél órán belül, de volt már olyan, hogy majdnem egy órát kellett sorakozni, de olyan is, hogy valaki a metró elé ugrott ezért sokkal tovább tartott kiérni a reptérre mint akár mikor máskor. Ha ezekben az esetekben egy-másfél órával korábban mentem volna csak, akkor esélyem nem lett volna elérni a gépet.
2024. máj. 7. 11:29
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

#21 Igen, baromi jól jönne az az egy óra alvás még. Csak azt kell figyelembe venni, hogy mit kockáztatsz. Ha van egy 18 ezer forintos jegyed egy egynapos sétafikálásra Milánóban, akkor nem dől össze a világ, ha keresztbe áll valaki a reptéri úton. Bukod a 18 rugót, majd mész máskor.

De ha bukod a több százezres tengerentúli jegyedet, annak már annyira nem örülnél. Tehát mindenkinek meglehet az indoka erre vagy arra a hozzáállásra is. Pláne, ha az út végén ott vár a kereseted is. Nem mindenki szórakozásból utazik. Nekem volt olyan, hogy éjfél előtt percekkel értem haza Chicagoból a bécsi reptérről, de már 3 óra múlva indultam is fölvenni az árut Felvidékre, hogy Ferihegyen elérjem a rigai Air Balticot. Oszt jónapot, majd alszunk a sírban

2024. máj. 7. 17:37
 24/33 anonim ***** válasza:
23: én eleve azt írtam, hogy tengerentúli utazás esetében több ráhagyással megyek. De ilyen nekem 1-2 évente egyszer van, szemben az évi 5-6 pár napos európai kuruccanással, amikor viszont nem vagyok hajlandó kimenni 2 órával hamarabb.
2024. máj. 7. 17:42
 25/33 anonim ***** válasza:
Én csak a 21-es hozzászólásra reagáltam, nem kötöttem egyéb hozzászólásokhoz. De ha így áll, akkor érthetőbb a dolog.
2024. máj. 7. 17:51
 26/33 A kérdező kommentje:

Mi a kulonbseg a tengeren tuli utazas es az europan beluli utazas kozt ami miatt elobb ki kellene menni? Kb semmi, ha at kell szallnod europaban mert az utlevel ellenorzes ugyis csak ott lesz ahol elhagyod europat.

Pl ha elmesz Atlanta-ba akkor lehet hogy Amsterdamon keresztul mesz de tuti nem kozvetlen jarattal, ugyhogy ugyan az a procedura Budapesten mintha csak Amsterdamig mennel.

2024. máj. 7. 17:54
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy ha a saját kényelmed miatt lekésed már a ráhordó járatodat, no show miatt bukod az egész út árát. Nem mindenki lakik 10 percre Vecséstől és bármi közbejöhet az úton, amit ha a kétórával előtte érkezést célzod be, még tudsz korrigálni, ha kicentized meg nem. Mert ha Pestről mész, akkor nem Schipholra vonatkozik a két órával előtte
2024. máj. 7. 18:03
 28/33 anonim ***** válasza:

16-os

A beszállító kapu nyitása-bezárása, nem azt jelenti, hogy mettől meddig mehetnek ki az utasok konkrétan a géphez, hanem maga beszállító kapu nyivtatartása, ahol a földi kiszolgáló agent-jei ellenőrzik a beszkártyát. A beszállító kapu jóval indulás előtt nyit, viszont std-15-20 (légitársaság függő) bezár.

2024. máj. 7. 22:44
 29/33 anonim ***** válasza:

26: én mondjuk legtöbbet Angliába megyek (tehát van útlevélellenőrzés ki- és belépéskor is). Londonba (környéki repterekre) napi 8-10 gép megy. Ha neadjisten lekésném, na bumm, fél óra múlva megy a következő fapados megfizethető áron.

De a hónapokkal korábban jó áron is több százezerért vett csatlakozásos New York-i jegyemet már nem kockáztatnám, főként a csatlakozás miatt, amit ugye késés esetén is a légitársaságnak kell megoldani.

28: nekem nem ez a tapasztalatom a full kihasználtsággal üzemelő légitársaságoknál, tehát akár a fapadosokat nézzük, de említhetném a BA és partnereit (pl. Finnair) is. Ezeknél az a tapasztalatom, hogy kb. fél órával indulás előtt írják ki egyáltalán a kaput, és a beszállítás csak az utolsó pillanatban kezdődik meg. Oké, van olyan is, hogy a kapu már ki van írva és egy elkerített részre bár beenged a földi személyzet, a tényleges beszálláshoz pedig már csak kinyitják a kaput. De ilyet az elmúlt 20 utazásomból csak egyszer tapasztaltam Ferihegyen a Ryanairnél. Más reptereken, más légitársaságnál még soha.

2024. máj. 8. 10:41
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább 3 órával korábban. :D általában megkajálok, olvasok, nézegetem a gépeket, elég jól elvagyok a reptéren, nem okoz gondot korán érkezni.
2024. máj. 9. 17:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!