Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Mindig kimész 2 órával az...

Mindig kimész 2 órával az indulás előtt a reptérre?

Figyelt kérdés

Én mindig kimegyek 2 órával előtte, mivel nem utazok gyakran, ezert nem tudom melyik napokon es mely időszakokban kell szamitani hosszu sorokra.

Most már azt csinálom hogy csak kézi poggyásszal utazok, igy legalabb a legitársaság pultjához nem kell odamenni hogy leadjak egy bőröndöt, a boardingpasst meg megküldik emailben. Ezzel időt tudok sporolni, tapasztalataim szerint 20-30 percet is várni kell ha pont egy turistacsoport van előttem.

Egyik haverom azt mondta hogy ő mindig kézipoggyásszal megy, de akkor is mindig kimegy 2 órával indulás előtt.

Egyszer mikor egyedül utaztam akkor a mellettem ülő pont magyar volt és mesélte hogy nagyon sokszor utazik, igy ő csak kb 40 perccel az indulas előtt megy ki mert tudja hogy mikor lehet több utasra számitani. A beszálláskor is kb utolsók közt ült le mellém, mondta hogy a sok kezdő ott tolakodik, miközben mindenkinek megvan a helye előre és úgy sem indul el a gép nélküled.

Eddig kb 6 oda-vissza úton vagyok túl, ami nem sok, de egyszer sem volt indokolt a 2 óra, mindig egy rakas időt kellett várni, még úgy is hogy hétvégén is utaztam egyszer. Aznap emlékszem a gép is későn indult mert megvárt minden utast hogy átérjen a biztonsági ellenőrzésen.

Ti hogy csináljátok? Tudom, jobb előbb ott lenni mint lekésni de kisgyerekkel utazunk és igy nem egyszerű mert nyűgös lesz.

Családoknak annyi előnyük van hogy előbb beszálhatnak de az nekem lényegtelen mert a gép úgyis csak akkor indul el, ha már mindenki beszállt.

2024. máj. 4. 21:48
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Más, aki heti rendszerességgel repül üzleti út miatt például, és nagyon pontos rálátása van a dolgokra, illetve más az is, aki pár évente repül.

Én személy szerint az elmúlt 2 évben kb 15x repültem, és mindig kimentem minimum 2-3 órával előbb. Nincs kedvem idegeskedve elindulni egy utazásra, tényleg bármi közbejöhet, ha tömegközlekedéssel mész lekésheted az összes buszt, ha kocsival összekoccanhatsz valakivel..Főleg, ha például délben indul a gép, mert már úgyis fent vagyok, viszont más ha hajnali 5kor.

Meg én élvezem a duty free shopokban való nézelődést is, meg szeretek körbenézni a reptereken :D

2024. máj. 5. 16:13
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Amikor jöttem vissza Svájcba, konkrétan 40 percet álltunk a gyorsforgalmin dugóban, és ha apám nem ismer egy kerülőutat nemhogy kétórával előbb nem vagyok kinn, de a gépet is lekésem a picsbe.

Szóval igen, mindig elindulok időben, mert történhet bármi.

2024. máj. 5. 16:53
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak azért tolakodnak mert kezdők, mert félnek, hogy nem lesz ülőhelyük, hanem azért, mert ha full flight van, előfordul, hogy már nincs hely a kabinbőröndjének a feje fölött, aztán vagy hátrébb találnak neki helyet, aminek nem örül a drága, vagy indul a veszekedés. A fej fölötti tárolót érkezési alapon töltik föl. De sok ilyet láttam már
2024. máj. 6. 02:05
 14/33 A kérdező kommentje:

Ugy tudom azt csinaljak hogy a hatul ulok elore teszik a borondot, igy kifele menet csak gyors felkapjak, nem kell vegig huzni az ulesek kozt. Raadasul valamikor a szemelyzet a hatso ulesek feletti tarolot hasznalja.

Ha tele lenne a fejem feletti tarolo akkor megkerdeznem a mellettem ulot hogy az ove e, ha nem, hanem valakie hatul akkor levennem es hagynam a legiutas kiserot hogy tegye ahova tudja.

2024. máj. 6. 03:34
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul tudod. Nincs ez ennyire megszervezve és nincs jogod levenni az ő cuccát. Szóval mégis levennéd. Aham, na erről beszelek, indulna a veszekedés. Az overhead bin nincs üléshez kötve. Annak van joga oda tenni, aki hamarabb odaért. A stewie is csak ezt mondaná neked. Természetesen értelmes emberek tudják kezelni ezeket a helyzeteket, de van amikor annyira tele van a gép, főleg fapadosokon, ahol mindenki föl akarja vinni a fél világot, hogy ne kelljen feladósért fizetnie, a boarding crew meg nem elég rámenős, hogy elég egy két eszement, hogy induljon a konfliktus. Na ezt már sokszor megtapasztalva benne van az emberekben a frász, ezért tolakodnak. Én már láttam szinte sírva könyörgő stewie-kat, hogy üljenek már le, majd ők elrendezik ki hova tegye a cuccát, addig nem tud a gép elindulni.

Egyébként én is kimegyek 2 órával előbb a reptérre, pedig rengeteget repülök Európán belül is, de még többet az amerikai kontinensre, úgyhogy tudom miről beszélek

2024. máj. 6. 05:52
 16/33 anonim ***** válasza:
49%
8: már hogy zárna 15-perccel indulás előtt a kapu? Akkor szokott nyitni! (Kivéve a tengerentúli, széles törzsű gépeket, azokhoz én is kimegyek hamarabb.)
2024. máj. 6. 10:39
 17/33 anonim ***** válasza:

Én Ferihegyről MINDIG hajnali géppel megyek, ezért bőségesen elég kimenni 1 órával korábban, mert olyankor nincs forgalom, simán ki szoktam érni. Kb. fél órára lakom a reptértől.

Ha más városból jövök haza (jellemzően valamelyik Angliai reptérről, de jöttem már máshonnan is), akkor nem a magyar viszonyokkal kell kalkulálni, hanem a 10 percenként járó reptéri vonatokkal vagy metróval, ahol már 5 perc késés is ritkának számít - vagy ha mégis várható, azt már jó előre lehet tudni. Tehát így, hogy ismerem a közlekedési viszonyokat, simán be merem vállalni az egy órát.

2024. máj. 6. 11:01
 18/33 anonim ***** válasza:
Egyébként az esetek túlnyomó többségében, mondhatnám, hogy 99%, elég lenne akár 1 órával később is kimenni, ez utólag kiderül, mégis kimegyek 2 órával előtte. Munka ügyben utazom, nincs jogom mások penzét kényelmi szempontok miatt kockáztatni, főleg amikor az elsődleges szempont, hogy van egy sokkal fontosabb gépem amit el kell érnem Frankfurtban, Párizsban, Amszterdamban vagy Londonban. Magánemberként persze azt csinálsz amit akarsz, mindannyiunknak megvannak a szempontjai, amiket a másik emberrel kapcsolatban nem ismerünk
2024. máj. 6. 13:38
 19/33 anonim ***** válasza:
Eddig mindig kimentem 2 órával előtt, de mindig ott csekkoltam be és volt feladandó poggyászom. A legközelebbi utamon rögtön mehetek a szekuritihez, így szerintem elég lesz 1,5 óra.
2024. máj. 6. 19:14
 20/33 anonim ***** válasza:
Én mindig kimegyek 2 órával előtte. Amúgy aki fél órán szarakodik, az mit nyer? Otthon fél órával többet ülhet? Ez már elenyésző időmennyiség.
2024. máj. 7. 06:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!