Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Ezeket a repjegy árakat...

Ezeket a repjegy árakat hogyan képzik? Miért van egyfajta tőzsde a repjegyekkel, míg vonat, busz, hajó fix áras szokott lenni?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy pl ahova mennék júliusban 400ezer forint, másusban 150 ezer, júniusban meg csak 100ezer. Miért?

2023. ápr. 21. 09:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
66%
Eleve az fals, hogy csak a repulesben lenne ilyen mozgó árazás. Tény, hogy a legbonyolultabb árazási modelleket a repulesben használják, de hirtelen nem tudok olyan nemzetközi vonatot vagy buszt mondani, amelyiknèl ne lenne minimum a fent említett kontingentált árazás. A belföldi közlekedésben is alkalmazzák már ezt (pl. Okosjegy), szóval tényleg nem igazán érzem aktuálisnak és érvényesnek a kérdést .
2023. ápr. 22. 06:10
 12/15 anonim ***** válasza:
91%
Egy szoftver szabályozza. Ha sokan veszik felmegy az ár,ha meg senki akkor le megy.
2023. ápr. 22. 07:21
 13/15 anonim ***** válasza:
Vonat, busz is csak ott fixáras, ahol állami vagy hatósági szabályozas kényszeríti rá a szogláltatót. Ahol nem, ott szintén kialakul a kereslet-kínálat, vagy masképp fogalmazva a telítettség alapú árazás. Pl. Spanyolországban nem fixáras a távolsági vasút, hanem ugyanúgy változik, mint repjegynél, sőt belföldi viszonylatokban versenyeznek 8s. Flixbus sem fixáras.
2023. ápr. 22. 18:50
 14/15 anonim ***** válasza:
"Kedves 4-es, én tudom hogy így van, ez talán kiderül abból, hogy feltettem a kérdést, mert tapasztaltam, a kérdésem arra vonatkozott, hogy miért vanígy, és miért alakult így más szektorokkal ellentétben. Nem azt kérdezem, hogy konkrétan hogyan működik."- De hat eppen azert van ez igy... pontosan azert, amit leirtam a valaszomban. Ennel vilagosabban nem lehet leirni.
2023. ápr. 22. 20:12
 15/15 anonim ***** válasza:
Ja, es nincs tözsde a repülöaraknal!
2023. ápr. 22. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!