Hogyan lehet kibírni egy 12-16 órás repülőutat?
Turista osztályon is túl lehet élni egy hosszabb utat.
Ha nem ragaszkodsz ablak melletti üléshez, akkor a folyosó mellé ülj, hogy könnyebben állhass fel, ha járkálni lesz kedved. Igyál sok folyadékot az út során, mert a fedélzeten száraz a levegő. A cipődet vedd le, mert úgy kényelmesebb, zokniban legyél. A net felejtős, mert nagyon drága, ellenban a fedélzeti szórakoztató rendszerek manapság már nagyon jók.
Nem csak a cipőt érdemes levenni, hanem minél kényelmesebb ruhában menj, ne ingben, zakóban, vagy farmerben szenvedd végig az utat. Vegyél fel egy kényelmes tréning ruhát, sokkal kényelmesebb lesz az utad.
Hogy mennyire kényelmesek a székek a turista osztályon, az nagyban függ attól is, hogy mennyire vagy magas és milyenek a kényelmi igényeid. Én buszon is utaztam már 27 órát és azt se éreztem túl kényelmetlennek, ehhez képest még a fapados repülők is luxust kínálnak. Nagyobb távolságokra tervezett gépeknél jóval kényelmesebb a turista osztály is, mint a fapadosok által használt rövid távú gépeknél. Nekem LOT és Air France tapasztalataim vannak ilyen távon.
Általában van fedélzeti szórakoztató rendszer, csomó filmmel, sorozatokkal, zenékkel, valamennyire még játékokkal is. Nem lehetetlen, de valószínű, hogy Magyar nyelv nem lesz a filmekhez, szerencsésebb vagy, ha beszélsz valamilyen világnyelvet.
Én filmeket, zenéket, hangos könyveket, könyveket is vittem magammal az útra a tabletemen, de szükség végül nem volt rá, mert a fedélzeti képernyőn nagyobb volt a kínálat, mint amit én vittem magammal. Egy könyvet azért nem árt vinni, főleg, ha még szeretsz is olvasni.
Enni, inni rendszeres időközönként hoznak. Főbb étkezések között is vannak szendvicsek, rágcsálnivalók, üdítők, teljesen elviselhető az út még egy kevésbé prémium légitársasággal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!