Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Mennyire várhatom a kártérítés...

Mennyire várhatom a kártérítést a Wizzairtől?

Figyelt kérdés
A repülő indulása 4 órával később történt meg, elvileg erre már lenne kártérítés. De sok olyat hallottam, hogy hiába járna hivatalosan, mégsem kapnak semmit. Illetve ha jár, akkor mennyi? Mit kellene tennem a sima űrlap kitöltésen kívül, hogy történjen is valami?

2022. máj. 10. 15:49
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
Megvan. Viszont 01:59 landolas van jegyezve az nem 3 óra késés.
2022. máj. 11. 10:24
 22/37 A kérdező kommentje:
Én az oldalon ami be van linkelve, 3:59-es landolást láttam. (És így is történt)
2022. máj. 11. 10:26
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

15: ezért javasoltam a Flightright-ot. Tényleg érdekmentesen, én már kb. 5x kaptam rajtuk keresztül kártérítést késések miatt.

Ugyan levonják a jutalékukat, de cserében nem kell hosszadalmas vitákba és levelezésekbe, bizonyítgatásokba bonyolódnod a légitársasággal. Magánemberként a jogászaik lemosnak....

A Flightrightnak meg dörzsölt jogászi háttere van, és a légitársaságok fizetnek....

Nekem bőven megért annyi pénzt, amennyit levontak. Többe jött volna ki, ha a saját munkaidőmből veszek el mindenféle levelezgetésekre, vitatkozásokra...

2022. máj. 11. 10:27
 24/37 anonim ***** válasza:
54%
En elhiszem kérdezo mert te utaztal rajta nem én csak fura hogy belső adatbazisban nem rz van rogzitve, sajnos az adatbázis nevét nem adhatom ki, repteri dolgozó kezeli, de sok sikert neked!!
2022. máj. 11. 10:30
 25/37 A kérdező kommentje:
23-as Köszönöm a segítséget! Bocsánat nem nagyon értek ehhez, és még nem csináltam ilyet. Szóval akkor amit néztem ezen a Flightright-on, hogy 350eu a visszatérítés, és 150 a "sikerdíj" vagy mi (Ami az övék gondolom), azt tőlük biztosan megkapnám ha benyújtanám az igényem, és a Wizzairre nem is kell várnom?
2022. máj. 11. 10:33
 26/37 A kérdező kommentje:
24-es mindegy is, voltunk páran a gépen, és amint látom más adatbázisban is a késés szerepel, szóval nem az a gondom, hogy nem hinnék el a késés idejét, csak hogy mit tegyek hogy történjen valami. :)
2022. máj. 11. 10:34
 27/37 anonim ***** válasza:

25: pont ez a lényeg benne! Ne is foglalkozz a Wizzair-rel közvetlenben....

Sajnos nem emlékszem, hogy mennyit vontak le, de ha elolvasod az oldalukon, biztosan kiderül...

A covid óta nem utaztam repülőn, már elfelejtettem a részleteket...

2022. máj. 11. 10:36
 28/37 A kérdező kommentje:
De fizetni nem kell nekik, hanem ők levonnak a kártérítésből, ugye?
2022. máj. 11. 10:40
 29/37 anonim ***** válasza:
28: Igen! Pontosan így!
2022. máj. 11. 10:41
 30/37 anonim ***** válasza:

Megtaláltam az egyik értesítésüket, mert menetközben folyamatosan írnak az ügy állásáról:

Tehát 750-ből 520-at kaptam végül.

Dear Ms. ......

Thank you for choosing Flightright to enforce your compensation claim for 750.00 EUR.

We have now sent the airline a request of payment, and set a deadline by which they must respond.

While we make every effort to complete the claim process with the airline as quickly as possible, this is a legal process and can sometimes take up to 2-3 months. We therefore appreciate your cooperation and patience in this matter.

Please note that in some cases, the airline might contact you directly with an indication of payment. If this happens, please notify us immediately. Should this occur within the fourteen day withdrawal period, the right to withdraw is waived.

Naturally, we will provide you with regular updates on your case. You can also use the My Flightright portal to check the status of your case at any time.

Please note, in the event that your claim is successfully enforced 517.95 € will be paid out to you.

If you have any questions, please do not hesitate to contact us.

2022. máj. 11. 10:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!