Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Miért vannak ilyen nagy...

Miért vannak ilyen nagy eltérések a repülőjegyek áraiban?

Figyelt kérdés
Még sosem repültem és nem jártam még külföldön, de egyre jobban foglalkoztat a gondolat, hogy kéne egy kicsit utazni, szóval elkezdtem repülőjegyeket nézni. Nem tudom, hogy melyik összehasonlító oldal a legjobb erre, gondolom a legolcsóbb mindig az adott légitársaságnál lenne, de most pl. Bravofly-on néztem egy jegyet Budapestről Madridba és az első találat 15k-ról 7.5k-ra leárazott, wizzair túrista osztály oda-vissza, de az összes többi 30k-ról indul, még azok is amik szintén wizzair túrista osztályosok oda-vissza.
2022. febr. 8. 08:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Sok tényezőtől függ. Melyik napon megy, mikor indul-érkezik. Kell-e átszállni. Mennyi szabad hely van még, stb.
2022. febr. 8. 09:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Folyamatosan változik. Például ha többen nézik az oldalt akkor felmegy a végösszeg ára (ezért is írják, hogy sosem az az ár a végleges, mint amikor kattint az ember, hanem az, amikor átirányítja a fizetési felületre). A reggeli gépek (értsd: 5.40 és 8 óra között), mint amik napközben indulnak. Ha sok hely szabad, akkor picit lejjebb megy az ára, de amint elkezdik az emberek vásárolni megint felmegy. Ha van még pár jegy, last minute elég olcsón meg lehet venni, viszont az utazás előtt kb. 4 héttel elég magas szokott lenni az ár. Érdemes folyamatosan monitorozni, meg kiismerni, hogy egyes légitársaságok mikor, hogyan, milyen feltételekkel akcióznak. Ha meg konkrét úticélod van, akkor akár minden nap nézz rá. A google flights egyébként ki is írja, hogy az adott jegyár mennyire tér el az átlagártól.
2022. febr. 8. 09:31
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Rendkívül bonyolult és titkos algoritmusok alapján próbáljak a cégek minél jobban maximalizálni a profitjukat. Megtippelik, mikor mekkora kereslet várható, aztán ki-ki választ a sűrű fillér es a ritka forint között. Az biztos, hogy a nem szezonális járatoknál minél előbb foglalsz, annál jobbak az esélyeid olcsó jegyre, az is biztos, hogy az extrém időpontokat nem szeretik annyira az utasok, kivéve a városnézős járatok péntek vasárnap késő esti es szombat hajnali indulásait.
2022. febr. 8. 10:21
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Az ár attól függ, hogy mennyire fogy a jegy. Ha sokan vesznek jegyet mert pl Madridban lesz az il classico akkor 60-70 is lehet a jegy. Ha meg egy hideg téli hétvége akkor 5000 a retúr.
2022. febr. 8. 11:11
 5/5 anonim ***** válasza:
A skyscannert használd, az a legjobb.
2022. febr. 9. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!