Stewardessnek lenni egyetem (levelező) mellett?(Többi lent)
Van itt valaki,aki stewardessként dolgozik (akár egyetem mellett),vagy ismer olyat?Ha van,légyszi tudna segíteni?
Nemzetközi tanulmányokat tanulok egyetemen,levelező munkarendben.(A 18-at betöltöttem,bár a 21-et még nem,tudtommal néhol azt is be kell dehát akkor jelentkeznék oda,ahol elég a 18 :) )A stewardess állás mindig érdekelt,de nem szerettem volna teljesen erre hagyatkozni érettségi után,hiszen egyrészt kiöregednek a stewardessek,másrészt szerettem volna egyetemre menni (és így is lett),és mást is dolgozni,nem csak a turizmusban.Így miután elvégeztem az egyetemet,már valószínűleg másik állást keresnék,(de pár évig még maradnék stewardess valószínűleg :) ),de addig nagyon szeretném kipróbálni ezt.:) (Ráadásul a tandíjat is ki kell fizetnem valahogy,így az sem jönne rosszul,ha nem a diákmunkából kéne kicentiznem a tandíjat.Így mivel muszáj dolgoznom a tandíj miatt,ez az egyetlen,amit tudom,hogy nagy élvezettel csinálnék,mivel már gyerekkoromban is gondolkodtam ezen. :) )
Az lenne tehát a kérdésem,hogy mennyire lennének toleránsok a légitársaságnál,ha iskolai napom van vagy éppen vizsgaidőszak van?
Ez is olyan,mint pl.a tűzoltóság,hogy ha hívnak köteles vagy azonnal menni?:D
Hány napot kell dolgozni egy héten általában,illetve azokon a napokon hány órát?(Ez egy nagyon fontos kérdés,mert tanulnom is kell.)
Figyelembe vennék,hogy egyetemre járok mellette,akkor is,ha nem turisztikaira,hanem a fentebb említett szakra?(Nemzetközi tanulmányok)
A követelmények egyébként megvannak,az előírt magasságot is elérem,jól beszélek angolul,jól úszok,barátságos vagyok és ha összeegyeztethető lenne az iskolával,akkor szívből vidám is!:D
Gondoltam, hogy nem te pontoztál le :D nem akartam fölényes lenni, bocsánat, ha úgy sikerül, sajnálom. Annyi csak, hogy pont pszichológia szakos vagyok, és HR-mesterre készülök, így van egy kis fogalmam arról, hogy hogyan megy a kiválasztási procedúra, mert jómagam is tanulok interjúztatni, AC feladatokat végeztetni, ill. értékelni. A korán kelés nem egy olyan dolog, amit mérni fognak, de ezen a kérdező nyilvánvalóan tud addig még változtatni. Minden csak akarat és motiváció kérdése.
Azzal egyébként egyetértek, hogy nem szabad fáradtságra hivatkozni és hibázni sem szabad. Hiszen kérdező gondolj csak bele, hogy sokszor a szemfüles stewardessek akadályoztak meg végzetes légikatasztrófákat (ajánlom egyébként a Mayday Air Disaster sorozatot). Valamint hozzáteszem, bár inkább pilótáknál, de számtalan baleset adódott már fáradtságból. Tény, hogy aki ezt az életmódot választja, annak el kell fogadnia, hogy sokszor pár óra alvás után is 100%-ban topon kell lennie.
Én is ajánlom amúgy a nyílt napot figyelmedbe! Valamint youtube-on számtalan flight attendant "influencer"-t találsz, aki pro/kontra érveket is mond többek között emellett a szakma mellett, ill. elmesélik, hogyan néz ki egy napjuk, hogyan néz ki a tréning, hogyan lehet teljesíteni a sokkörös interjút. Megéri utánanézni, hidd el! Sok sikert kívánok, remélem megvalósul az álmod! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!