Stewardessnek lenni egyetem (levelező) mellett?(Többi lent)
Van itt valaki,aki stewardessként dolgozik (akár egyetem mellett),vagy ismer olyat?Ha van,légyszi tudna segíteni?
Nemzetközi tanulmányokat tanulok egyetemen,levelező munkarendben.(A 18-at betöltöttem,bár a 21-et még nem,tudtommal néhol azt is be kell dehát akkor jelentkeznék oda,ahol elég a 18 :) )A stewardess állás mindig érdekelt,de nem szerettem volna teljesen erre hagyatkozni érettségi után,hiszen egyrészt kiöregednek a stewardessek,másrészt szerettem volna egyetemre menni (és így is lett),és mást is dolgozni,nem csak a turizmusban.Így miután elvégeztem az egyetemet,már valószínűleg másik állást keresnék,(de pár évig még maradnék stewardess valószínűleg :) ),de addig nagyon szeretném kipróbálni ezt.:) (Ráadásul a tandíjat is ki kell fizetnem valahogy,így az sem jönne rosszul,ha nem a diákmunkából kéne kicentiznem a tandíjat.Így mivel muszáj dolgoznom a tandíj miatt,ez az egyetlen,amit tudom,hogy nagy élvezettel csinálnék,mivel már gyerekkoromban is gondolkodtam ezen. :) )
Az lenne tehát a kérdésem,hogy mennyire lennének toleránsok a légitársaságnál,ha iskolai napom van vagy éppen vizsgaidőszak van?
Ez is olyan,mint pl.a tűzoltóság,hogy ha hívnak köteles vagy azonnal menni?:D
Hány napot kell dolgozni egy héten általában,illetve azokon a napokon hány órát?(Ez egy nagyon fontos kérdés,mert tanulnom is kell.)
Figyelembe vennék,hogy egyetemre járok mellette,akkor is,ha nem turisztikaira,hanem a fentebb említett szakra?(Nemzetközi tanulmányok)
A követelmények egyébként megvannak,az előírt magasságot is elérem,jól beszélek angolul,jól úszok,barátságos vagyok és ha összeegyeztethető lenne az iskolával,akkor szívből vidám is!:D
Hát ne haragudj kérdező, már nem akartam "beléd állni" (1-es vagyok), de csatlakoznom kell 8-ashoz és hiába húztátok le, igaza van:
Gondolkodj el kérdező, félreértesz dolgokat, AMIT STEWARDESSKÉNT NEM LEHET!!! megtenni, majd 19:09-kor, azaz este 7 ÓRAKOR !! azt írod, hogy nagyon fáradt vagy. Tudod, mikor ér be a wizzair utolsó gépe (legalábbis januárban még így volt) Budapestre, Barcelonából? ÉJJEL FÉL 1-KOR !! ott nem mondhatod az utasoknak meg a pilótáknak, hogy bocs, benéztem, mert késő van...
Továbbra is tartom (még mindig 1-es vagyok), amit írtam: nincs fogalmad a valóságról, a realitásról. Nem baj, ha álmodozol, én is sokáig repülőgép vezető akartam lenni, de azért nem árt, ha van némi fogalmad a való életről is. pl. amikor kiderült, hogy nem lehet nő pilóta (azóta már kiharcolta egy nő), akkor váltottam és metróvezető akartam lenni - és lettem is :-)
Azt javaslom, álmodozás helyett alaposabban járd körbe a témát és állj 2 lábbal a földön. Menj el a nyílt napra, menj ki a repülőtérre, ott fogsz látni igazi stewardesst, kérdezd meg, hátha szívesen válaszol. Sőt, a 100-as, 200e buszon is szoktam látni őket, oda is mehetsz - lehet, még örül is neki, hogy a fél órát, amíg kiér a busz nem kell végig unatkoznia. Ja, bár igaz, én hajnali 4-kor látom őket :-)
Nem tudom miért kell szegény csajt szétszedni... válaszoljatok a kérdéseire vagy máshol kötözködjetek! Egyébként utolsó: vannak női pilóták ;)
Kedves kérdező! Azt hiszem hasonló cipőben járunk. Én is egyetemista vagyok még, alapszakból van egy évem és mestert szeretnék utána csinálni, közben pedig valahova beilleszteni a légiutas-kísérőség elkezdését. Szerintem van olyan légitársaság, ahol rugalmasabban kezelik az ügyet, bár én nem utazok sajnos velük egy buszon, mint a kedves előző válaszoló, mert lusta egyetemista létemre nem tudok akkor felkelni, így nem tudok egy hölgyet, urat sem megkérdezni, pedig engem is nagyon érdekelne a dolog. A vendéglátói, ügyfélszolgálati tapasztalat tényleg nagyon fontos, szóval esetleg ha egyetem mellett nem sikerül elkezdeni, akkor ilyesmi munkakörökben érdemes nézelődni
Azt azért nem tudjátok,hogy több mint két napig fent voltam,és fizikailag és agyilag is igen megterhelő két (majdnem 3) nap volt,de ok,butuska vagyok,csak hagyjál már a hülyeségeiddel légy szíves xd
22:59 köszönöm,örülök,hogy értelmes emberek is vannak itt.A korán kelés miatt akkor te le is tettél erről a munkáról,vagy még azért gondolkozol rajta?
Ha olyan munkarendben dolgoznál kicsikém, mint én (és a stewardessek), akkor nem jönnél itt a kialvatlansággal. Majd ha te is rendszeresen 3-kor kelsz, akkor magyarázhatsz.:) Ja és igen, így is a topon kell lenni, nem hivatkozhatunk fáradtságra.
Mellesleg a stílusoddal is gondok vannak. Így akarsz te stewardess lenni? Persze ez költői kérdés volt, mert sosem leszel az.:)
12:38-as,sajnálom,hogy ilyen életet kell élned,de kérlek ne rám vetítsd ki,attól még,hogy te nem bírod,más bírhatja.Ha neked nem megy,keress másik munkahelyet,sok sikert kívánok hozzá,remélem sikerül és úgy boldogabb leszel.Ha tényleg szeretnéd sikerülni fog,ha eddig nem is,ne add fel,neked is menni fog!
Egyébként sokat segítettél.Most már 100%-ig biztos vagyok benne,hogy alkalmas vagyok erre a munkára,és hogy fel is fognak venni,mert ha egy ilyen műveletlen és rendkívül élettelen(mivel nagyon unatkozhatsz,ha gyakorin éled ki vitatkozási vágyaidat,gondolom emberek nincsenek a közeledben,akikkel tudnál,különben nem itt tennéd egy random kérdés alatt,(amihez megnyilvánulásaid alapján semmit nem értesz),ezért az élettelen jelző) a semmiért támad és elkezd okoskodni(ha majd a munkahelyen hasonló stílusú emberekkel találkozok,mint amilyet te itt eljátszottál),akkor is nyugodtan tudom kezelni,erre szükségem lesz stewardessként,úgyhogy rengeteget segítettél azzal,hogy imitáltad a stílust,ahogy néhányan beszélnek az alkalmazottakkal!
Ha igaz,amiket a munkádhoz való hozzáálásodról írtál, és tényleg ennyire nem bírod és neked úgy nem jó,őszintén sok sikert kívánok,hogy válts,mert az a legfontosabb,hogy ott dolgozz,ahol jól érzed magad,és amit te képes vagy elvégezni!
Köszönöm segítséged,most már nem kételkedem,hogy jó stewardess leszek.
Le is veszem mindjárt ezt a kérdést a figyelt kérdések közül(ezt a mondatot egyébként vegyék figyelembe akik ide járnak kötözködni,mert magukkal fognak beszélgetni,ami aztán szintén rendkívül intelliges dolog:D)úgyhogy ha valaki ír valamit ide azt sajnos nem fogom már látni így válaszolni se fogok tudni,de ez ne gátoljon meg senkit,hátha valakinek segít még,aki hasonló cipőben jár!
Köszönöm a segítséget,örök hálám,és dukkolok neked, 12:38-as!!
20:48-as én minden válaszodat felpontoztam,a többiekkel meg ne foglalkozz,csak irigyek,valószínűleg még érettségijük sincs (több nyelven meg pláne nem tudnak),amivel a stewardess szakma közelébe is kerülhetnének:D
De amúgy mi vagyunk a butuskák,én kérek elnézést:DD
Valamint te egyetemre jársz,aminek ilyenek szintén a közelébe se jutnak:DD
Sajnos sok ilyen ember van (a gyakorin,meg sajnos mindnehol),jobban kéne szűrni ezt az oldalt.Neked valóban igazán köszönöm,és szerintem az egyetem miatt ne add fel,ha levelezőn vagy,egy próbát megér(nappalin valóban nincs sok esélye),felmondani fel lehet,ha mégse összeegyeztethető úgy,és vannak rugalmasabb légitársaságok.
Sok sikert,szerintem ha megpróbálod menni fog,szurkolok! :)
Ki írta, hogy nem bírom a korán kelést?:D
Na ez a baj veled, nem tudsz olvasott szöveget értelmezni, erről beszéltem. Egyszerű vagy, mint a faék.
És nyugi, az életben nem fognak felvenni, most már 120%.:)
"20:48-as én minden válaszodat felpontoztam,a többiekkel meg ne foglalkozz,csak irigyek,valószínűleg még érettségijük sincs (több nyelven meg pláne nem tudnak),amivel a stewardess szakma közelébe is kerülhetnének:D
De amúgy mi vagyunk a butuskák,én kérek elnézést:DD
Valamint te egyetemre jársz,aminek ilyenek szintén a közelébe se jutnak:DD"
Mondjuk ez az utolsó mondatod nem kis lenézést takar számodra ismeretlen emberek felé (akikről nem is tudsz semmit, csak azt, hogy nem tetszik a válaszuk)- és attól, hogy egyetemre jársz, még nem kell ekkora mellénnyel lenni.
Hát kérdező, azért megkérlek, egy kicsit gondolkodj el a dolgokon: keményen másról beszélsz, mint amit itt leírunk, beleképzelsz dolgokat: akik itt írnak, nyelveket sem tudnak - ezt mégis honnan veszed? Azért, mert nem adtunk Neked igazat és azt mondtuk, hogy stewardessként nem lehet tévedni és nem lehet fáradtnak lenni? EZ IS A KÉRDÉSEDRE EGY VÁLASZ, ugyanis a kérdésed ez:
"Stewardessnek lenni egyetem (levelező) mellett?"
Igen, tekintettel arra, hogy egy csomó repülő reggel 6-kor indul, ezért bizony fel kell kelni 3-kor és 4-kor már a buszon, kocsiban, taxiban - ahogy tetszik - lenni.
PONTOS KOMMUNIKÁCIÓ! szintén fontos. Ha az utas croissant kér, nem adhatsz neki szendvicset helyette, mert bocs, fáradt vagyok. És ez csak a lazább változat, de ha menteni kell az utasokat, akkor bizony még nagyobb baj van, ha félreértesz valamit.
Részemről ennyi.
Menj el nyílt napra, ha érdekel és ott nagyobb rálátásod lesz a dologra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!