Csak én nem értem? Idegenforgalmi adó (többi lent)
Jézusom, te aztán tényleg ritka nagy tuskó vagy, hallod. :D
Nem csodálom, hogy most először utazol életedben.
Nem mindenhol van idegenforgalmi adó, ahogy iparűzési adó sem. Itt tudod böngészni a helyi adófajtákat:
Csak úgy találomra, itt se iparűzési adó, se IFA nincs:
[link] semjenhaza
Erről a faluról pedig konkrétan tudom, hogy nincs IFA:
[link] szalka
Egyébként egyetértek azzal az eszmefuttatással, hogy az idegenforgalmi adó az egyik legpofátlanabb adófajta. Persze van hely, ahol látszatja is van: pl. Hévízen szépen felújították belőle nemcsak a központi részt, de járdákat is, nem csak a központban.
Végül egy javaslat: vadkempingezzetek, úgy még a szállás árát is megspórolhatjátok! :D
"Csak én nem értem?"
Így van.
Csak te nem érted!!
24-esnek:
Érdekes, 8-asnak, 9-esnek és 23-asnak mégiscsak sikerült megértenie, mi a problémám.
Azért, mert sok ember gondolkodás nélkül fizet, mint a köles, vakon megy a nyáj után, azért én még néha gondolkodhatok, nem? :P Sőt, még problémázhatok is azon, mennyire megdobja a szállás költségét, nem?
22-esnek:
1.- honnan veszed magadnak a jogot, hogy vad idegenül sértegess? Vagy ebben az országban már ez a "sikk", hogy ismeretlenül a másikat pocskondiázzuk, aztán nekiugrunk, végül pépesre verjük, mert nem azt gondolja, amit mi?
2.- és akkor most "átmegyek" a Te stílusodba: látom, se az olvasás, se az értelmezés nem megy - íme a 2-es hozzászólásom:
"Tavaly elmentünk egy debreceni szállásra, ahol a feltüntetett 5 ezer ft/ szoba/ éj mellett még 2.500 ft idegenforgalmi adót kellett fizetnem a szállásdíjon felül.
Előtte 3 hónappal voltunk külföldön és láss csodát: ott pont annyit fizettem, amennyi az oldalon fel volt tüntetve (Booking)"
Szóval tényleg először utazom :-) :P
23-asnak köszönöm a hasznos linkeket - feltétlenül mazsolázni fogok belőle :-)
Annyit már most megtaláltam - nagy mérgemre :D - hogy 2 éve adtam el a telkünket egy olyan településen, ahol nincs iparűzési adó... nemhogy leköltöztem volna oda :D (mondjuk az igaz, hogy ott munka se nagyon van, de csak kitaláltam volna valamit :-) )
Na, végül találtam egy jó ajánlatot, "meg is léptük" :-)
Jún. 9-11-ig, 20.900 ft svédasztalos reggelivel ééés...az idegenforgalmi adó a többi balatoni település 500 ft-os adójával szemben itt csak 360 ft/fő volt :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!