Csak én nem értem? Idegenforgalmi adó (többi lent)
"max. benne van az árban"
És nálunk miért nem lehet beletenni? A minap láttam egy akciós utazást, egy hétvége 18 ezer ft/2 fő. Hurrá, jaj, de jó - gondoltam én balga -, akkor megveszem ezt a csomagot.Erre olvasom, hogy ápr. 16-tól jún 1-ig szezon felár (!!) van, mégpedig 33 %: nem, nem augusztus, stb, hanem májust szerettem volna foglalni. Hát, nem tetszett, de kiszámoltam, 6 ezer ft plusz - az 24 ezer... talán még elmegy... Nézem tovább: hétvégi felár 8 ezer ft/ csomag - hopp, már 32 ezer ft-nál tartunk...igen ám, de van még 2 ezer ft idegenforgalmi adó is!! No, akkor hogy is állunk? Úgy, hogy májusban 2 éjszakára már 34 ezer ft. Így lett a 18 ezerből 34 ezer ft :-(
Erre jön még a vonatköltség (Bp-ről), oda-vissza 2 embernek (2.-ik diák, 50 %-os) 6 ezer ft és lám, lám, költőpénz nélkül 2 éjszakára (péntek délután lehet elfoglalni a szállást és vasárnap de 10-ig elhagyni, tehát tulajdonképpen 1 TELJES nap 40 ezer ft - költőpénzzel úgy 50 ezer... Mindezt úgy, hogy 19 ezerről indultunk... és mindezt 84 ezres minimálbérnél... :-(
11-es, köszi az infót. Majd akkor BP-en megyünk el nyaralni, mert itt vagyunk helyi lakosok :D
Igen, pont azért vagyok morcos, mert épp betöltötte a gyerekem a 18-at és így 1 fizetésből 2 emberre fizetve az idegenforgalmi adót már elég sok :-(
Tessék, pont a Gyakori "lökött" be egy szállást reklámkémt, íme: egy árva szó nem esik a szobaárnál arról, hogy mennyi plusz az idegenforgalmi. Majd ha odaértem, akkor szembesülök vele... (jó, tudom, most már rákérdeznék - de aki nem rutinos, az "pofára esik")
17-es, köszönöm szépen a válaszodat (ment a zöld) - akkor már megérte feltenni a kérdésemet, mert ezt nem tudtam.
Lehet, akkor inkább megéri szállodákat nézni, mert ott nincsenek "rejtett" költségek. Igen, tudom, nem rejtett - de kicsit mégis... és azt is tudom, hogy az önkormányzatok kapják, meg is értem, mert fejlesztésre használják - jó esetben...
Ne haragudj, de a totális tudatlanságod nem más hibája. Te komolyan egy felnőtt ember vagy, 18 éves gyerekkel?
Kb. 10 éves korig szoktak a gyerekek bedőlni a reklámoknak. Tényleg eszedbe sem jutott, hogy más költség is felmerülhet?
19-es, jól esik a másikat pocskondiázni?
Akkor legalább ma már jó napod van - örülök, hogy "segíthettem" kiélvezkedni magad.
Eddig csak 2x írtam le, hogy épp most töltötte be a gyerekem a 18-at - eddig csak 1 főre kellett IFA-t fizetnem - most már 2-re, s így már sokallom.
És nem, nem dőltem be a reklámoknak - hiszen akkor a szálláshelyen szembesültem volna a plusz költségekkel - nem foglalás ELŐTT adom össze.
Ezen kívül azon kategóriába sem tartozom, aki lefoglalja, aztán gondol egyet és 20 perccel a foglalás után visszamondja - vagy 1 héttel az utazás előtt...
Szerencsére azért van olyan válaszoló is, aki írt privátban, hogy saját tapasztalat alapján tud olcsóbb szállást is ajánlani.
Amúgy a kérdésem lényege az lett volna, hogy miért vagyok a saját hazámban "idegen", akinek idegenforgalmi adót kell fizetni. De most már megértettem, hogy csak a saját településünkön vagyok honi, ha más településre megyek - ha
Magyarország, ha nem, akkor már "idegen" vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!