Érdemes vissza költözni Magarországra?
Szerintem az ország kicsit kettészakadt. Aki talpraesett, jó szakmája van, dolgozat akár éjjel-nappal, annyi munka van, és degeszre keresheti magát. Aki meg sír, az magában is kereshetné a hibát. Az emberek többsége még mindig a politikától várja, hogy megoldja a gondjait. Az oktatás tényleg problémás, az egészségüggyel egyáltalán nincs rossz tapasztalatom, pedig sajnos vannak betegségek a családban. Meg kell keresni a jó orvosokat, nem leragadni az elsőnél, akihez a háziorvos beutal. Ezzel visszatértünk a talpraesettséghez...
Költözni nagyobb városba, főleg a nyugati országrészbe, vagy Budapestre érdemes. Ha önálló vállalkozást indítanál, az szinte bárhol működik, csak jó közlekedés legyen.
Hat en a gyerekemmel biztos nem csesznek ki, hogy Hollandiabol hazavigyem Magyarorszagra.
Ha nincs gyerek akkor lehet probalkozni, vegul is extrem sportokat is uznek emberek :)
Oktatasi rendszer, egeszsegugy kritikan aluli, a politikai helyzet xar es egyre inkabb az lesz. Orbanek siman kiviszik az orszagot az EUbol ha igy tudjak megtartani a hatalmukat, szoval hosszu tavon semmi jora nem lehet szamitani.
Harc minden perc és lépés hiszen minden, amit az állam "biztosít" az használhatatlan jobb esetben, rossz esetben egyenesen káros. Magánrendelőbe jársz, az szinte természetes, de ha véletlenül sürgősségi eljárás kell, akkor annyi. Jogbiztonság nincs, valakivel vitád van, oldd meg magad. Iszonyú nehéz értelmes iskolát találni -- bár most már nem lehetetlen csak olyan tanulóközösséget kell keresni ahol az állami mindenséget hanyagolják. Ha vállalkozni mersz akkor a) belerokkansz amikor inkasszóznak mert a magyar állam elveheti a pénzed ha úgy gondolja bírósági eljárás nélkül b) belerokkansz abba is amit közteherbe ki kell fizetni mert az évtizedek alatt az "ennyi adót nem tudunk kifizetni inkább csalunk" magatartásra az volt a válasz hogy "kevés adót szedünk be, emeljük" egymást erősítő káros spirál. Ez és a pofátlan, szokatlanul magas mértékű állami korrupció teljesen lehetetlenné tette hog a jogkövető magatartás egyáltalán kialakuljon. Civil szolidaritás nem létezik ott ahol mindenki törvényt sért hiszen a másik bármikor börtönbe rúghat egy ügyes feljelentéssel.
Ebbe akarsz Magyarországra költözni?
3 gyerek után főállású anya lehet valaki, de hogy ez mennyi pénzzel jár, azt nem tudom...
Ami még a többi dolgot illet: megdöbbentő mennyi besavanyodott lúzer osztja itt az észt, ezeknek inkább a pszichiátrián a helyük.
Ami a nyelvtudást illeti: szerintem kicsit túllihegik a kérdést. Én két nyelvvizsgával diplomáztam mérnökként, több mint 20 éve. A németet soha nem használtam, csak utazáskor, el is felejtettem. Az angolt is csak külföldön használom, alig néhány eset volt, hogy üzleti partnerrel kellett angolul tárgyalni. Ha nem vagy legalább középvezető egy multinál, vagy nem külföldi piacra dolgozol, a munkához nem kell nyelvtudás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!