Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Érdemes vissza költözni...

Érdemes vissza költözni Magarországra?

Figyelt kérdés
6 éve hollandiába élek családommal elgondolkodtunk hogy vissza költözünk egy saját tehermentes családi házba.Csak azt nem tudjuk érdemes e és ha igen hol nézzünk házat .
2016. nov. 1. 06:24
1 2 3
 1/30 anonim válasza:
58%
Én visszajönnék.Sok szép hely van még mindig Magyarországon.A c-k valóban probléma,de lehet betonkerítést építeni szögesdróttal,lehet pitbullt tartani,van sok verzió....Hogy hova érdemes költözni,az szerintem nem megválaszolható kérdés.Ahova kötődsz,ahova szeretnél,ahova tudsz,amit a pénzed megenged.Az ingatlanárak általában tükrözik az adott ingatlan hozzávetőleges használati értékét,tehát ami nagyon olcsó ,az egyben gyanús is.Én régi építésű házat vettem Pest közelében,mert fontos a közlekedés nekem.15 milliótól indul ez a kategória,és szerintem inkább érdemes ezeket az ingatlanokat felújítani,mint egy újat építeni.
2016. nov. 1. 06:58
 2/30 anonim ***** válasza:
35%
Én a helyedben inkább egy nyaralót vennék a Balaton mellett, aztán a Balatonhoz járhatnátok nyaralni Te és a családod. Akkor nyáron két hetet eltöltenétek Magyarországon, mondjuk Siófokon, az szép hely, bulizni is lehet ott, szóval nyaralnátok itthon, de amúgy továbbra is Hollandiában élnétek a családdal. Hidd el Magyarországból két hét is elég sok lenne évente.
2016. nov. 1. 07:02
 3/30 anonim ***** válasza:
29%
Nem érdemes. Házat találhatsz olcsón, de munkát nem nagyon. Az oktatás, egészségügy siralmas, és csak az érvényesül, aki Fideszes. A gazdaság is romokban van, csak a statisztikában nem ezt állítják. Ne a kormány hazugságaira hallgass.
2016. nov. 1. 07:04
 4/30 anonim ***** válasza:
30%
Ha tehetném akkor én is elköltöznék Hollandiába, Norvégiába, vagy Dániába. Csak nekem nincs pénzem és két éven át nem hagyhatom el Magyarországot, mert halálosan megfenyegettem egy beképzelt, ellenem áskálódó, magyar származású k.u.r.v.á.t. aki feljelentett és most havonta pártfogó felügyelő szukához kell járnom 2018. nyaráig. Szóval, ha pénzem lenne se mehetnék el külföldre a pártfogó felügyelet miatt, amit egy ügyész k.u.r.v.a. előírt számomra.
2016. nov. 1. 07:45
 5/30 anonim ***** válasza:
En a helyedben biztosan nem mennek haza!Ha meguntad hollandiat,menj valami masik eu-s orszagba!lehetőleg valami nyugatiba!
2016. nov. 1. 08:46
 6/30 anonim ***** válasza:
74%
Biztos, hogy nem. Es nem a penz miatt, hanem mert, ami itt van mentalitas, azzal soha nem buntetnem a gyerekemet, hogy abban kelljen felnonie (idegengyulolet, zero empatia vagy tolerancia, igenytelenseg stb.), ha van valasztasi lehetosegem kulturalt, jobb lehetosegekhez. Elhiszem, hogy onnan nagyon jol meg lehet vizionalni meg vagyodni kishazankra, de innen borzaszto. Ismeroseink Amerikabol jottek haza 3 eve, eloszor mindenkin nevettek, hogy nekik jo lesz itt, mindenki csak fikazni akarja az orszagot, ami annyira hianyzott nekik... vegre ujra itt vannak... aha. Feleve mentek vissza :D.
2016. nov. 1. 09:28
 7/30 anonim válasza:
26%
milyen "idegengyűlöletről" beszélsz? utolsó?
2016. nov. 1. 09:40
 8/30 EagleHUN ***** válasza:

Ha már kerestél annyit hogy tehermentes házad autód stb legyen. És van jó szakmátok és nyilván nyelvtudásotok is (Angol, Német, Holland) akkor érdemes lehet megfontolni.

Ahogy egyik előző is írta nagyon sok szép hely van Magyarországon, sokkal tisztáb ba levegő és víz mint másutt (nyugaton).

Igaz hogy az egészségügy egy ... , de ha van pénzed magándokikra is akkor ez nem probléma.

Ha van (tényleg) jó (tuti) ötleted vállalkozásra az befuthat egy kevés Fideszes hátszéllel.

Ha ilyened nincs akkor csak marad a napi meló multinál ahol (jó képzettséggel, nyelvtudásoddal Magyarországi viszonylatban is jól fizetnek ilyen esetben)

Hát igen a mentalitás probléma.

Egyrészt nem kell vele foglalkozni.

Másrészt az ittenieknek is jót tenne ha minél többen jönnének haza és adnának át valamit az ottani mentalitásból. Ok 1 fecske nem csinál nyarat, de sok talán.

A gyerekeket magániskolába járatva (ha van még ilyen, mert nemrég államosítás volt ezen a téren is) megvédheted ettől a mentalitástól. Persze megint csak sok pénzért.

A kaja drága, mégy nyugati viszonylatban is!

Szóval gyere haza nyaralni, nézz körül munkaügyben, iskola ügyben, magánorvos ügyben. Tájékozódj az árakról fizetésekről. (Nem csak a lakásár számít!)

Ha úgy gondolod találsz olyan melót amivel bírni fogod anyagilag akkor gyere haza.

Ha nem akkor tényleg csak nyaralót vegyél, nem feltétlen a Balatonnál, és ott sem feltétlen a déli parton.

2016. nov. 1. 09:50
 9/30 anonim ***** válasza:
31%
Azok a diszkret kek plakatok elkerultek teged utolso? :D
2016. nov. 1. 09:50
 10/30 anonim ***** válasza:
0%
Hagyd rá, tipikus proli paraszt aki életében nem járt külföldön, csak azt hiszi ott kolbástból van a kerítés. Tehát mondjuk nekem interneten keesztül van amerikai, angol, francia amit akasz barátom, ez nagyon nem új működik, hoyg nyugaton minden happy, minden helynek megvan az árny oldala. A magyar gyilkolja a fajtáját, Svédországban már nem tehetsz ki svéd zászlót, mert feljelenthetnek, hogy megsérted a kissebbséget, londoni barátom éppen ara gyűjt, hoyg elköltözhessen onnan a francba mert egyedül már nem mer kimenni az utcára este, amerikai ismerőseim rendszeresen bajba kerülnek ha megbetegszenek, mert kapnak a nyakukba egy több ezer dolláros számlát egy sima kartöréshez stb. Nagyon nem a nyolcvanas évek vannak már sehol.
2016. nov. 1. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!