Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Egy külföldi szemével Magyaror...

Egy külföldi szemével Magyarország jó számít?

Figyelt kérdés

Mit gondol Magyarországról egy - a mi szemünkkel nézve - jobbnak titulált országokból (pl. USA, Kanada, Ausztrália, skandináv országok stb.) érkező turista?

Milyennek találja a városainat, a természeti adottságainkat, magát a környezetet, a kultúránkat, az itt élő embereket stb.

2014. dec. 20. 13:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
75%
Kedves kérdező. Igen sokan azt hiszik, hogy Svédország az álom, de az igazság csak akkor derül ki, amikor itt él az ember. Olyan mint a férges alma, kivülről nem látszik. Amikor itt írtam másnak, hogy mi a helyzet, akkor lehurrogtak a Mo-on élők, hogy tuti sose jártam Svédországban. Pedig pl itt olyan villamosok is közlekednek, ahol nincs automatikus ajtónyitás és magadnak kell kitolni/húzni. A babakocsit pl lehetetlen felrakni rá.
2014. dec. 20. 18:02
 12/12 anonim ***** válasza:

Na jó, persze, hogy tetszeni fog a külföldinek, ha Bp.-re viszed, vagy a hegyekbe. Ez viszont hatalmas szemfényvesztés, tekintvén, hogy az ország legnagyobb része alföld, amit javarészt kisvárosok tesznek ki. Ha egy alföldi települést is látott (az "átmegyek rajta vonattal" szintnél azért egy kicsit tüzetesebben), ami lehetőleg nem megyeszékhely, akkor tud valós véleményt formálni, mert akkor látta a valóságot is, nem csak a csillogó-villogó kirakatokat és a turistaámításokat. Na nem mintha itt nem lennének nagy városok (Debrecen, Miskolc), szép épületek (gyulai vár, szélmalmok) vagy természeti értékek (Szolnokon, Szegeden a folyók), de inkább ez a meghatározó és igazán magyaros jellege az országnak, mintsem az északi és dunántúli hegyek.

Természetesen nem a cigánysorokra gondoltam én se, amikor megírtam ezt a pár sort, hanem az átlag magyar városokra.

2014. dec. 23. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!