Aki ebben jártas, kérném a segítségét :-) autóbérlés, vezetés, szabályok?
tervezzük hogy kimegyünk Svájcba Karácsonykor, de a párom nem vezethet magyar rendszámú autót, mert 2 éve kint van, és már svájci jogosítványa van. Ha bérelünk autót itthon, az én nevemre, akkor ő vezetheti ha ott ülök mellette? Mert én nem vezetnék . Van erre valami szabály?
Remélem érthetően írtam le :-D
előre is DANKE minden segítő választ! :-)
Talán svájci jogosítvánnyal nem szabad magyar rendszámú autót vezetni ? Az ottani szabályokat ugyan nem ismerem, de szerintem félreértetted a dolgot.
Hasonló szabály van itt Norvégiában: norvég jogosítvánnyal itt vezethetek svéd, olasz vagy magyar személygépkocsit, de csak akkor, ha a tulajdonos is mellettem ül. Hasonló kell legyen Svájcban is.
Ha bérelünk autót itthon - akkor ugyesen felhivsz nehany kolcsonzo ceget es megkerdezed!!!! Az szamit amit ok mondanak, hiszen az o autojukat fogod kiberelni, es nem az amit mi itt a gyikon osszeokoskodunk.
Gondolj bele, a sok turista jon a sajat jogositvanyaval es Mo-n akar berelni, akkor nem berelhet, mert nincs magyar jogsija?!
Ja es azt is kerdezd meg a kolcsonzoktol, hogy kivihetitek-e az orszagbol a kocsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!