Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Egy külföldi szemével Magyaror...

Egy külföldi szemével Magyarország jó számít?

Figyelt kérdés

Mit gondol Magyarországról egy - a mi szemünkkel nézve - jobbnak titulált országokból (pl. USA, Kanada, Ausztrália, skandináv országok stb.) érkező turista?

Milyennek találja a városainat, a természeti adottságainkat, magát a környezetet, a kultúránkat, az itt élő embereket stb.

2014. dec. 20. 13:30
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
jó országnak számít?*
2014. dec. 20. 13:31
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
te milyennek látod csecsenföldet vagy albániát? na ők is ilyennek látják magyarországot
2014. dec. 20. 13:41
 3/12 anonim ***** válasza:
59%
Azért nem teljesen. Akik nem itt élnek, azt nem érintik azok a problémák, melyek itt vannak, szinte csak a pozitív dolgokkal találkoznak. Az ő pénzükhöz képest bagóért kapnak minőségi ellátást (szállodák, étel-ital stb.).
2014. dec. 20. 13:47
 4/12 anonim ***** válasza:
58%
Pozitív dologgal???????? Szemét, mocsok, koldusok, hajléktalanok, lehúzás, túlszámlázás tényleg csupa pozitív dolog. Mellesleg Albánia százszor jobb hely mint ez a retkes birkisztán.
2014. dec. 20. 14:08
 5/12 anonim ***** válasza:
86%

Na mondom. Az én párom svéd. leginkább Bp-en voltunk. Bp-en ami szép az szép, ami csúnya az meg nagyon csúnya. Nincs átmenet. A lakótelep is tetszett neki. Szerinte sokkal jobb a lakás, mint kívülről gondolta volna. A Bkv-vel megvan elégedve, lévén az új buszok ugyan olyanok mint náluk. A régi Ikaruszokat kicsi furcsálta, de inkább a söfőrök vezetési stílusán akadt ki (úgy vezet, mint egy autó tolvaj :) A villamosokra azt mondta jobbak mint náluk (és tényleg).A kultúra sokban nem tér el.

A üdvözlésként adott puszi az fura volt, de mivel az ex anyósa lengyel, nem volt teljesen ismeretlen.

Az emberekkel nincs baja. Azt mondta egyáltalán nem koszos a város. Kicsit sok a hajléktalan, de minden nagyvárosban ez van. Voltunk a Balatonnál és Velencén is és nagyon tetszett neki. Svédországban nincsenek ilyen jól felszerelt strandok, csak ingyenesek, viszont se klotyó, se lángosos, se sörözős hely, se értékmegörző nincs. Szóval neki nagyon tetszik. Ja és szeret a jó magyar kánikulában városnézés közben meginni egy jó hideg Borsodit és imádja, hogy minden sarkon van egy kisbolt, ahol ezt meg is veheti tök olcsón.

2014. dec. 20. 14:37
 6/12 A kérdező kommentje:
Egyébként fura, mert Svédország elvileg nagyon jó országnak számít.
2014. dec. 20. 15:28
 7/12 anonim ***** válasza:
84%

ma 13:41

Na te is írsz ám jó nagy hülyeséget. Nyilván semmi tapasztalatod nincsen. Ha lenne, akkor nem azt írtad volna amit írtál.

Kedves kérdező.

Évekig éltem Angliában. Lettek igaz angol barátaink. Meg is hívtuk őket nyaralni Magyarországra. Eljöttek először 1 hétre, mert bár meséltünk nekik az országunkról de nem igazán tudták mire számítsanak. Imádták. Annyira, hogy azóta minden évben 2 hetet Magyarországon nyaralnak, sőt a nászút is ott volt. Több angol barátot hívtunk meg, és egy sem panaszkodott. A kaját istenítették, a termálfürdőkkel, strandokkal teljesen odavoltak. Tetszett nekik a sok történelmi helyük (egri vár, Budapest, Visegrád stb) Az időjárásért is odavoltak.(nagy melegek) Azt, hogy politikailag milyen a helyzet nem érdekelte őket, végül is ők nem élni, dolgozni jönnek, hanem pihenni, nyaralni. Mindent megkaptak amire vágytak. Jelenleg New Orleansban élünk. Tavalyelőtt hazajött velünk 2 hétre egy amerikai fiatal házaspár (jó barátok) nyaralni. Ők is imádják kis hazánkat. Barátnőm külön hozzátette, hogy nagyon tetszik neki az, hogy Magyarországon még érzi a magyar kultúrát amire kíváncsi volt, és nyugatiasódott el mint mondjuk Franciaország. Tavaly szintén a mi rábeszélésünkre Magyarországra mentek nyaralni pár amerikai kollégám. (pontosan 4-en ) Ők is odavoltak érte. Szerintük az ország nagyon szép, és nem is csodálják, hogy több helyen olvasták, hogy turisztikailag dicsérik nagyon.

Szóval egy külföldi csupa szépet jót fog átélni, mert maga az ország tényleg szép. Rengeteg lehetőség van pihenni, szórakozni, élvezni a nyaralást. Azt, hogy korrupt kormány van, vagy senki nem elégedett a politikai helyzettel, nem érdekli őket.

Bevallom engem sem érdekelt amikor Kínában nyaraltunk, hogy milyen a politikai helyzet. Nem élni akartam ott, csak nyaralni.

Ahogy egy külföldi sem fog a cigánytelepre menni, hogy ott vegyen vattacukrot, mi sem megyünk az adott külföldi ország szegénynegyedébe.

Olyannal felesleges jönni, hogy csecsenföld, vagy Albánia.. Mert messze nem úgy néz ki az ország.

2014. dec. 20. 15:41
 8/12 anonim ***** válasza:
72%
Eleg sok Ny.Europaival van alkalmam beszelni a munkam soran, akik jartak MO-n azok mind imadtak.
2014. dec. 20. 16:09
 9/12 anonim válasza:
75%

Egyáltalán nem Csecsenföld.

Budapesten Buda szinte teljesen, Pestnek meg a belváros része szép, abszolút európai, semmivel nem különb egy francia belváros, mint a magyar V. ker.

Az meg, h van gettó, hát az van más európai országban is.

Ugyan ez mondható el a többi magyar nagyvárosról is.

Emellé minden olcsó, főleg a dohányáru, az alkohol, a belépők és egyáltalán nem rossz minőségű, színvonalas.

Szal az én ismerőseim is szeretik Magyarországot.

2014. dec. 20. 16:48
 10/12 anonim ***** válasza:
75%
Kívülállóként nézve, Budapest egy nagyon is európaias város. Megfelelő pénzmennyiséggel pedig még élhető is. Aki nem foglalkozik a politikával, nem BKV-zik, az egész jól érezheti magát itt. Budapesten születtem, éltem is sokáig egy átlag ember életét. Ezek után kimentem külföldre, 3 évnyi kőkemény spórolás után visszajöttem, vettem egy lakást, elkezdtem a vállalkozásomat, és próbáltam nem a politikával foglalkozni. Így is lett, és ezáltal olyan jól érzem magam, mint még soha sem. A város teljesen élhető, a mindennapokból ki kell(ene) venni a politikát, és hasonlóan látnád, mint egy külföldi.
2014. dec. 20. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!