Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Miért mondják azt, hogy...

Miért mondják azt, hogy balatonozni drága?

Figyelt kérdés

Most olvastam, hogy félmillióba kerül lent lenni egy hétig. De, ezt hogy?

Alapból, akinek nincs gyereke, meg tényleg strandolni akar, esti programot se szervez, lent se kell aludnia, reggeli vonattal lemegy, délután visszajön és voálá, megspórolta a szállodát.

De tegyük fel, aki lent akar aludni, van 14 ezerért szállás. Az 6 estére 84 ezer Ft, egy nem balatoni hotelben is kb ennyit fizetsz egy hétre, amikor egyedül mész.

A vonatjegy oda-vissza egy felnőttnek megvan 5-6 ezerből. (Helyjeggyel - egyszeri összeg, ha lent is alszik).

Csomó helyen van szabadstrand, ahol fizetned sem kell, a kaja is csomó ilyen strandon olcsóbb, illetve nem kell mindig a strandon enni, van csomó étterem kívül, ahol olcsóbban adják a kaját.

Azzal megy inkább a pénz, hogy mindenki tízféle italt iszik egy kajához meg ezer gombóc fagyit eszik meg jégkásázik meg felvásárol mindent a szuvenírboltban, de, ha azt mondaná, hogy minden nap x összeget költ el, nem lenne ezzel gond. Így beleférne egy délutáni fagyikehely meg valami szuvenír, amire azt mondják, hogy ezt a balcsin vették, ha ránéznek, eszükbe jut az ott töltött idő.

Ha azt mondja az ember, hogy napi ötezret kiad amíg lent van, akkor az 35 ezer 7 napig.

Ha lent alszik az összesen 119 ezer, amit akkor is kifizetsz, ha pl Pécsett nyaralsz. Ha nem alszol lent, az kb 70 ezer ft ingázással és fagyival meg kajával.

Kérdem én, hogy mi ebben a félmillió és a drága?

Jó, azt értem, ha valaki annyit keres, ami az éhenhalásra elég, annak ez drága, de ő utazni se fog.

De aki 24/7 enni-inni megy le a balcsira és hotelben is akar aludni az miért mondja azt, hogy drága, amikor egy rossz szó nélkül kiadja ezt a pénzt egy másik nem balatoni településen?

Vagy én gondolkodok rosszul?

2021. júl. 22. 19:21
1 2 3 4 5 6
 51/52 anonim ***** válasza:
Jó, akkor őriz Hess e csak 1 a cuccokat. De ha magát okkal vinnének a nagymamáját, ő is őrizhetné. Hát kinek mi az igénye.
2021. aug. 1. 12:07
 52/52 anonim ***** válasza:
10 ezer Ft a napágy egy napra annál a pocsolyánál? Ki az a marha aki képes ezért fizetni? Én Szicíliában voltam Palermo mellett Mondelloban ahol a fizetős strand 30 euro volt egy napra. Igen, picivel drágább. De bakker turkiz kék tenger, karórás széf van , wifi és garantáltan jó idő.
2022. máj. 22. 13:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!