Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Miért mondják azt, hogy...

Miért mondják azt, hogy balatonozni drága?

Figyelt kérdés

Most olvastam, hogy félmillióba kerül lent lenni egy hétig. De, ezt hogy?

Alapból, akinek nincs gyereke, meg tényleg strandolni akar, esti programot se szervez, lent se kell aludnia, reggeli vonattal lemegy, délután visszajön és voálá, megspórolta a szállodát.

De tegyük fel, aki lent akar aludni, van 14 ezerért szállás. Az 6 estére 84 ezer Ft, egy nem balatoni hotelben is kb ennyit fizetsz egy hétre, amikor egyedül mész.

A vonatjegy oda-vissza egy felnőttnek megvan 5-6 ezerből. (Helyjeggyel - egyszeri összeg, ha lent is alszik).

Csomó helyen van szabadstrand, ahol fizetned sem kell, a kaja is csomó ilyen strandon olcsóbb, illetve nem kell mindig a strandon enni, van csomó étterem kívül, ahol olcsóbban adják a kaját.

Azzal megy inkább a pénz, hogy mindenki tízféle italt iszik egy kajához meg ezer gombóc fagyit eszik meg jégkásázik meg felvásárol mindent a szuvenírboltban, de, ha azt mondaná, hogy minden nap x összeget költ el, nem lenne ezzel gond. Így beleférne egy délutáni fagyikehely meg valami szuvenír, amire azt mondják, hogy ezt a balcsin vették, ha ránéznek, eszükbe jut az ott töltött idő.

Ha azt mondja az ember, hogy napi ötezret kiad amíg lent van, akkor az 35 ezer 7 napig.

Ha lent alszik az összesen 119 ezer, amit akkor is kifizetsz, ha pl Pécsett nyaralsz. Ha nem alszol lent, az kb 70 ezer ft ingázással és fagyival meg kajával.

Kérdem én, hogy mi ebben a félmillió és a drága?

Jó, azt értem, ha valaki annyit keres, ami az éhenhalásra elég, annak ez drága, de ő utazni se fog.

De aki 24/7 enni-inni megy le a balcsira és hotelben is akar aludni az miért mondja azt, hogy drága, amikor egy rossz szó nélkül kiadja ezt a pénzt egy másik nem balatoni településen?

Vagy én gondolkodok rosszul?

2021. júl. 22. 19:21
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
100%

A Balaton nem feltételnül nominálisan drága. Azért drága, mert keveset kapsz a pénzedért. Szállások tekintetében a világ egyik legrosszabb ár/értékű helyének tartom, nagyjából Közép-Afrikában lehet lepukkantabb szobákat kapni drágábban, de ott legalább a logisztikai nehézségek indokolják a dolgot. A vendéglátás még mindig romokban, annak ellenére is, hogy azért sokat javult, de így is van városonként körülbelül három értékelhető étterem. A déli parton látnivaló sincs sok, egy esős hét egyenlő a kukában landoló úttal.

Szeretem a Balatont, megyek minden évben gyakorlatilag, de inkább nosztalgiáról van szó, mint valóban jó nyaralóhelyről, leginkább a baráti társaságom miatt megyek.

2021. júl. 23. 00:09
 22/52 A kérdező kommentje:

Utolsó, én írtam korábban a kérdésem alatt vakakinek hogy nem alszok lent és pont ez az oka - mármint maga a szállás.

Egy olyan helyen voltam, ahol a tulaj kirakta a kutyáját az udvarra. A kutya ugatott, ha jöttek-mentek az emberek, felvert éjszaka mindenkit, az meg nem volt jó, ha este kimentem volna dohanyozni vagy csak későn érkeztem meg egy mászkálásból és ezen idegeskedtem, hogy akkor ugatni fog a kutya.

Arról nem is beszélve, hogy a víz állt a fürdőben, a szoba kicsi volt és nem nagyon szerettem, hogy megállítanak beszélgetni, amikor megyek el.

Viszont csak 10000 volt naponta és a fent leírtak se olyanok, hogy nem lehetett volna kibírni, csak nem volt olyan, mint például Pécs, ahol semmi sem volt, ha egy kirándulásból nem értél vissza 8 előtt.

Ezek a szállások nem rosszak, ha alvásra használná az ember, mert messziről érkezik oda, ráadásul a legtöbb ad ételt is, de mivel nekem nem hosszú az út, ezért én inkáb vonatozok kétszer naponta és legalább este az otthon kényelmében pihenek és nem kell feszengenem, ha este 11-kor ki akarok menni az utcára.

2021. júl. 23. 01:06
 23/52 anonim ***** válasza:
100%
Mert ennyiből, ennyi idő alatt lenn vagyunk az olasz vagy spanyol tengerparton is. Repjegy néha retúr fejenként 10e forint, ott a szállás, kaja ugyanennyi. Eszem ágában sem lenne a Balcsira menni, és megdöbbentő hogy bárkinek még igen.
2021. júl. 23. 01:43
 24/52 anonim ***** válasza:

11-es ez igy keves, kihagytal egy csomo koltseget.

23-as varok a konkretumokat

2021. júl. 23. 05:49
 25/52 anonim ***** válasza:
100%

Konkretan tegnapelott jottem haza dél-olaszországból, és olcsóbb volt mint a Balaton.

2021. júl. 23. 08:09
 26/52 anonim ***** válasza:
27%
Huh ez aztan konkretum...
2021. júl. 23. 09:34
 27/52 A kérdező kommentje:

25, de miket csináltál?

Mert például nekem ismerősöm kiment olaszba, minden nap kirakta, hogy milyen helyi ételeket evett és elég sokat evett egy nap, meg ment mindenfele és oda is kellett pénz.

Ez nem drágabb mint balatonozni?

2021. júl. 23. 09:41
 28/52 anonim ***** válasza:
38%

De nyilvan dragabb, csak nem hajlando senki beismerni.

Egyenerteket kell nezni, nem kempinget hasonlitani 5 csillagos szallodaval.

2021. júl. 23. 09:44
 29/52 anonim ***** válasza:
38%

28: na igen. :)

Az összes ilyen melldöngető összehasonlításnál olyanokat látok, hogy félpanziós balatoni közvetlen parti SZÁLLODA árát hasonlítják lepukkant görög/olasz apartmanhoz, ami ráadásul többszáz méterre van a tengerparttól, nevenincs településen...

Hát így ki lehet hozni, hogy "olcsóbb" az olasz nyaralás... :) :) :)

2021. júl. 23. 10:01
 30/52 anonim ***** válasza:
0%
Ennyi.
2021. júl. 23. 10:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!