Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Miért mondják azt, hogy...

Miért mondják azt, hogy balatonozni drága?

Figyelt kérdés

Most olvastam, hogy félmillióba kerül lent lenni egy hétig. De, ezt hogy?

Alapból, akinek nincs gyereke, meg tényleg strandolni akar, esti programot se szervez, lent se kell aludnia, reggeli vonattal lemegy, délután visszajön és voálá, megspórolta a szállodát.

De tegyük fel, aki lent akar aludni, van 14 ezerért szállás. Az 6 estére 84 ezer Ft, egy nem balatoni hotelben is kb ennyit fizetsz egy hétre, amikor egyedül mész.

A vonatjegy oda-vissza egy felnőttnek megvan 5-6 ezerből. (Helyjeggyel - egyszeri összeg, ha lent is alszik).

Csomó helyen van szabadstrand, ahol fizetned sem kell, a kaja is csomó ilyen strandon olcsóbb, illetve nem kell mindig a strandon enni, van csomó étterem kívül, ahol olcsóbban adják a kaját.

Azzal megy inkább a pénz, hogy mindenki tízféle italt iszik egy kajához meg ezer gombóc fagyit eszik meg jégkásázik meg felvásárol mindent a szuvenírboltban, de, ha azt mondaná, hogy minden nap x összeget költ el, nem lenne ezzel gond. Így beleférne egy délutáni fagyikehely meg valami szuvenír, amire azt mondják, hogy ezt a balcsin vették, ha ránéznek, eszükbe jut az ott töltött idő.

Ha azt mondja az ember, hogy napi ötezret kiad amíg lent van, akkor az 35 ezer 7 napig.

Ha lent alszik az összesen 119 ezer, amit akkor is kifizetsz, ha pl Pécsett nyaralsz. Ha nem alszol lent, az kb 70 ezer ft ingázással és fagyival meg kajával.

Kérdem én, hogy mi ebben a félmillió és a drága?

Jó, azt értem, ha valaki annyit keres, ami az éhenhalásra elég, annak ez drága, de ő utazni se fog.

De aki 24/7 enni-inni megy le a balcsira és hotelben is akar aludni az miért mondja azt, hogy drága, amikor egy rossz szó nélkül kiadja ezt a pénzt egy másik nem balatoni településen?

Vagy én gondolkodok rosszul?

2021. júl. 22. 19:21
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:

Mindig bírom az ilyeneket mint a kérdező :D

Jönnek a "de mi ebben a drága" szöveggel.

Aztán meg nézik a legolcsóbb szállásokat, szabadstrandokat, rögtön kitételként adják hozzá hogy sem szórakozni, sem sehova nem mennek el és otthonról csomagolják a szendvicset is.

2021. júl. 24. 14:57
 32/52 anonim ***** válasza:
6%

Csak mellékesen megjegyzem a kérdező elfelejtett olyan apró információkat hozzá tenni a "most olvastam" részhez, hogy ez egy BLIKK-es Gyurcsány cikk...

[link]

Ami így nyilván erősen politikai vonatkozású. És azt az apróságot elhallgatta a kedves kérdező, hogy ez a félmillió EGY CSALÁD költsége... :)

Nyilván innentől teljesen értelmetlen válik az egész kérdés.

2021. júl. 24. 15:07
 33/52 D. Brasco ***** válasza:
38%

Kár is ezen a kerdesen továnn szarakodni.......mindig is lesznek ilyen szűk látókörű balaton fanatikusok,akiknek attól az ótvar pocsolyától szebb/jobb márpedig nincsen.

A fapados repülőutak aranykorát éljük,egyes helyekre sokszor 10000forint koruli retúr!! jeggyel,es európa legtávolabbi pontjai is elérhetők 3 óran belül.

Ezzel szemben itt vannak akik az otthonuktól napi szintű oda-vissza vonatozásról beszélnek,meg a májkrémes zsemléről,es akkor ezt nevezitek ti nyaralásnak.No comment......

2021. júl. 26. 06:39
 34/52 anonim ***** válasza:
42%

D.Brasco megint nem sikerult semmi konkrétumot idegbüfögni.

3 gyerekkel nem olyan egyszeru hogy veszink egy fapados jegyet aztan majd lesz valahogy

2021. júl. 26. 06:42
 35/52 D. Brasco ***** válasza:
66%

Sosem értettem,hogy miért áll meg az élet azért mert valakinek gyereke lett.Nyilván kicsit nyűgösebb a dolog,de nem gondolnám,hogy e miatt nem lehet repülőre ülni stb stb...de akkor neked maradt a balaton.Mondjuk oda is menni kell valakinek.....

"megint nem sikerult semmi konkrétumot idegbüfögni."

Nem tudom milyen konkrétumra vagy kivancsi,de ne haragudj...előtted is ott van a net,mindent meg tudsz rajta nézni.

2021. júl. 26. 07:05
 36/52 anonim ***** válasza:

1. Nem all meg az elet csak egeszen mashogy mukodik - ha lenne gyereked tudnad

2. Ott a net de te allitasz valamit amit nem tamasztasz alà konkretumokkal - mert nem tudsz!

Nem olyan egyszeru alternativ koltsegvetest osszeallitan akar csak horvatorszagra plane 3 gyerek melletti nagyon keves szabadidoben.

Hiaba megyek fel egy booking.com ra es talalomra keresek 5 fonek apartmant, random idoben nem nagyon sikerul szabadon talalninigy arat sem latok. De ez csak egy a sok nehezito korulmenybol ami miazt nem egyszeru osszehasonlitani a dolgokat

2021. júl. 26. 07:10
 37/52 D. Brasco ***** válasza:
37%
Mindig is imádtam ezt a gyerekkel való takarózást. Na jó,én itt be is fejeztem mert ennek értelme nincs,kellemes időtöltést a balatonon nektek.
2021. júl. 26. 07:14
 38/52 A kérdező kommentje:

De, ahogy írták már a hozzászólók:

1. Nem ugyanaz a kategória: egy jobb minőségű balatoni nyaraló árát nem lehet összehasonlítani egy ócska külföldi hotelével. (Nagyon érdekes, hogy,erre semmi reakció nem jön, csak a Balaton ócsárolása, a külföldi út ára hasraütésszerűen, a kérdező lehülyézése (vagyis, hogy engem leostobáztok), de így erre a konkrét dologra semmi válasz.)

Összehasonlításnál azt szokás nézni, hogy ugyanazt a szolgáltatást megkapod, ugyanolyan távolságra a víztől.

2. A retúrjegy jó hogy olcsó, de ez nem konkrétum, ahogy idetenni egy rosszabb minőségű külföldi szállás árát.

Főleg, mert

- akkor külföldön nem zavar, hogy többet mentek a vízhez, ha Magyarországon elvárjátok, hogy kb a víztől pár méterre aludjatok?

- akkor nem zavar, hogy nem kaptok meg egy olyan szolgáltatást, amit itthon elvártok?

- nem írtatok konkrét árakat arra, hogy mit csináltok külföldön, mit esztek, mit isztok, mennyit adtok ki, csak beírjátok, hogy kb x euróból ki kell jönnie az egésznek.

- úgy érzem, mintha arra akarnátok rábeszélni engem ezzel az x euróból oldjam meg az evést-ivást-kirándulást, hogy ne költekezzek, spóroljak, amíg kint vagyok, de, amikor azt írom, hogy a balatoni nyaralásnál nem kell annyit enni-inni-vásárolgatni, akkor az a válasz jön, hogy, ha nyaral az ember, akor igenis egyen-igyon és vegyen mindent, ami nem létszükség, amire egyszerűen csak vágyik. Ez megint egy furcsa árbeli összehasonlítás, amiért persze, hogy drágább a Balaton.

Kicsit hasraütésszerű lett az egész érvelés mindenütt, senki sem akar azzal foglalkozni, hogy mik a valós árak egy külföldi teljes nyaralásnál, mindenki leragad egy fapados járatnál meg egy olcsóbb hotelnél, de nem csak ennyibe kerül egy nyaralás, mert az ember kint eszik, iszik és ezzel a Balatont drágálló emberek már nem akarnak foglalkozni, vagy, ha igen, akkor is hasraütésszerűen írnak árat, pedig, ha annyit járnak kint, tudják, hogy mennyit költenek kajára, mennyit költenek arra, hogy bemenjenek külföldön egy múzeumba, egy vidámparkba (az is van a Balatonnál), egy kilátohoz, stb.

3. Elég nevetséges úgy dicsőíteni külföldöt, hogy csak akkor olcsó oda elmenni, ha egyedülálló vagy, vagy nem érdekel a gyereked, főleg ebben a stílusban, amiben az egyik hozzászóló előadja magát. Tehát, "szégyelld magad, ha voltál olyan hülye, hogy gyereket vállaltál - akkor menj csak a Balatonra". Ezt igazából nem is érzem érvnek, csak egy frusztrált ember kirohanásának. Olyanénak, mint akik vonaton, buszon, repülőn utaznak és lábrázást kapnak, ha felszáll egy anya a gyerekével.

Foglaljuk össze, leírok egy tervet, amivel 70-80 ezret ott hagy egy ember egy hétre, de leírom, hogy mennyiért eszik, iszik, vásárolgat - lehülyéztek érte, majd leírjátok, hogy a balatoniak szégyelljék magukat, hogy ilyen drágán adják a kaját, amiből muszáj napi többször enni, ital detto, nem elég napi egy fagyizás meg ebéd egy sörrel, hanem 3x kell fagyizni, öt sört meginni, kell két lángos, egy hambi, meg egy hekk egy napra. Aztán random repjegy árakat, egy olcsó hotel árat leírtok meg azt, hogy lehetőség szerint az evés-ivást fogjuk vissza.

2021. júl. 26. 07:54
 39/52 anonim ***** válasza:
Brasco nem birta feldolgozni hogy keptelen erveket felhozni 😂😂😂
2021. júl. 26. 08:10
 40/52 D. Brasco ***** válasza:
53%

Nektek meg az az érv,hogy a gyerek......azért több mint nevetséges,hogy egy balatoni utat van időtök meg energiátok megszervezni,de egy külföldi utat azt nincs mert,hogy a gyerek.....ugyan már.

Egyebként meg kár ide bármilyen érv,mert mindegy mit írunk úgy is lesz rá valami idétlen kifogásotok......mint hogy az olcsó retúrjegy az nem konkrétum stb.

Érdekes,hogy egészen sok magyar nagycsaládost is látni az olasz/horvát egyéb tengerpartokon,ráadásul olyanokat is akik nem szarják a pénzt....nekik valahogy csak sikerült megoldaniuk.

2021. júl. 26. 08:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!